Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993

Kazalo

104. Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja VP 2/3-2 Koprska ulica, stran 113.

Na podlagi drugega odstavka 39. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90) in'32. člena Statuta občine Ljubljana Vič-Rudnik (Uradni list SRS, št. 13/86 in Uradni list RS, št. 28/91) je Skupščina občine Ljubljana Vič-Rudnik na seji zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 18. 11. 1992 sprejela
ODLOK
o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja VP 2/3-2 Koprska ulica
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo prostorski ureditveni pogoji za območje urejanja VP 2/3-2 Koprska ulica.
Prostorsko ureditvene pogoje je izdelal Ljubljanski urbanistični zavod, pod št. 3937 v maju 1991.
2. člen
Sestavni del odloka so tudi grafične karte:
– arhitektonska zazidalna situacija v merilu 1:1000
– ureditev zelenih površin v merilu 1:1000
– zbirni načrt komunalnih vodov v merilu 1:1000
– katastrski načrt v merilu 1:1000.
3. člen
Meja območja urejanja je določena v grafičnem delu v karti: katastrski načrt v merilu 1:1000.
II. SPLOŠNE DOLOČBE
4. člen
Merila in pogoji za vrste posegov v prostor
V območju urejanja je dovoljena gradnja, dozidava in nadzidava proizvodnih, skladiščnih in servisnih objektov kovinske, lesne in gradbene dejavnosti ter objektov spremljajočih programov.
Dovoljene so sanacije in adaptacije obstoječih objektov in naprav.
Na vseh objektih in napravah so dovoljena vzdrževalna dela.
Gradnja pomožnih objektov in naprav ni dovoljena, razen v primeru začasne nadomestitve ob popolni rekonstrukciji obstoječih objektov in naprav.
Dovoljeno je postavljati ograje.
Posegi v prostor so dovoljeni v skladu z določili grafične karte "Arhitektonsko – zazidalna situacija" v merilu 1:1000.
5. člen
Merila in pogoji glede oblikovanja novogradenj in drugih posegov v prostor
Novogradnje, nadzidave in prizidave ter druge posege v prostor je treba oblikovati v skladu s homogenostjo območja in se prilagoditi zasnovi funkcionalne ureditve območja.
Oblikovanje objektov mora biti v okviru parcel investitorjev enotno. Oblikovno celovitost in vizualno identiteto je treba ustvariti z uporabo enotnih arhitektonskih oblikovnih elementov (nakloni strešin, strešni zaključki in kritine, fasadni elementi, barva).
Višina novozgrajenih objektov se določi glede na tehnološke potrebe, treba pa jih je uskladiti s sosednjimi objekti.
Odmik novozgrajenega objekta mora biti najmanj 5 m od parcelne meje. Izjemoma je lahko odmik od vzhodne oziroma zahodne obodne meje ureditvenega območja tudi manjši.
Novozgrajene objekte oziroma prizidke je treba načeloma locirati v gradbeno linijo obstoječih sosednjih objektov.
Vsi novozgrajeni objekti morajo z odmiki od sosednjih objektov zagotoviti normalen transport in urgenco požarnih vozil.
Posegi v prostor, kot so prometne ureditve, komunalno opremljanje, hortikulturna ureditev ipd., ne smejo moteče vplivati na sosednjo posest in morajo biti zasnovani tako, da omogočajo normalno vzdrževanje.
Ograje so praviloma žične, visoke 2 m.
Vse ureditve zelenic znotraj posameznih parcel se določijo s hortikulturnimi načrti, ki morajo biti obvezen sestavni del projektne dokumentacije za gradnjo objektov in naprav.
Razporeditev zelenih površin je razvidna v karti "Ureditev zelenih površin" v merilu 1:1000.
6. člen
Merila za določanje gradbenih parcel in funkcionalnih zemljišč
Velikost gradbene parcele in funkcionalnega zemljišča mora biti prilagojena funkcionalnim potrebam dejavnosti ter namembnosti in velikosti objektov.
Velikost gradbene parcele mora omogočiti zadovoljitev vseh spremljajočih prostorskih potreb k osnovni dejavnosti, razen če so te zadovoljene v širšem območju.
7. člen
Merila in pogoji za urejanje prometa
Pri posegih v prostor je treba upoštevati prometno zasnovo, kot je določena v grafični karti: "Arhitektonska zazidalna situacija" v merilu 1:1000.
Uporabniki morajo reševati potrebe po parkirnih mestih za osebna in tovorna vozila na območju lastne parcele.
Velikost parkirnih površin je treba določiti na podlagi izračuna števila zaposlenih delavcev.
Uporabnikom, lociranim ob vzhodni meji območja je dovoljeno, da za parkiranje izjemoma koristijo ali uredijo parkirne površine na delu območja VR 2/4 zahodno od Koprske ulice.
8. člen
Merila in pogoji za komunalno urejanje
Potek predvidenih in obstoječih komunalnih vodov na območju urejanja VP 2/3-2 Koprska ulica je treba predvideti tako, da so medsebojno usklajeni. Trasni potek omrežja določa grafična karta "Zbirni načrt komunalnih vodov" v merilu 1:1000.
V rezervatih predvidenih komunalnih in energetskih vodov ni dovoljena gradnja novih objektov in naprav. Na obstoječih objektih znotraj rezervatov so dovoljena le vzdrževalna dela.
Obstoječe objekte in novogradnje je treba priključiti, na obstoječe kanalizacijsko omrežje. V severnem delu območja je odvodnja zasnovana v mešanem sistemu, v južnem delu je ločeni sistem odvodnje odpadnih voda.
Na območju je potrebno zagotoviti zadostne količine požarne vode, zato je potrebno zgostiti obstoječe vodovodno omrežje.
Ogrevanje, tehnološke potrebe, pripravo procesne in sanitarne vode je treba reševati s 'priključevanjem na plinovodno omrežje. Oskrba s plinom je predvidena na celotnem območju.
Obstoječe objekte in novogradnje je treba napajati iz obstoječe TP.
Javno razsvetljavo je treba urediti na celotnem območju urejanja enotno.
9. člen
Merila in pogoji za varovanje okolja
Odpadno tehnološko vodo je potrebno najprej očistiti v lastnih čistilnih napravah in usedalnikih uporabnikov do stopnje, ko jo je dovoljeno odvajati v javno kanalizacijo. Meteorno vodo z utrjenih površin je treba najprej očistiti v lovilcih maščob in jo skupaj z vodo s streh, očiščeno preko usedalnikov, voditi v ločeno kanalizacijo meteorne vode.
Koncentracija primesi v zraku ne sme presegati meje prašne usedline 10 mg/m2 na mesec. Vsako preseganje kot tudi izpuščanje drugih nevarnih in neprijetnih plinov v zrak morajo uporabniki preprečiti s filtrirnimi napravami.
Dovoljena raven hrupa je maksimalno 60 dB(A) nočno.
Za zagotovitev požarne varnosti je treba upoštevati požarnovarnostne odmike med objekti in napravami in omogočiti dostope za urgentna vozila. Izvedena mora biti hidrantna mreža na osnovi Strokovne požarnovarnostne ocene gradnje oziroma posegov v prostor.
Tehnološke in sanitarne odpadke je treba zbirati v oddvojenih zabojnikih. Sanitarne odpadke je treba odvažati na sanitarno deponijo. Tehnološke in posebne (nevarne) odpadke pa je treba odvažati organizaciji, pooblaščeni za zbiranje tovrstnih odpadkov, namenjenih za nadaljnjo predelavo ali uničenje. Uporabniki morajo glede posebnih odpadkov ravnati v skladu s predpisi in morajo pred izdajo LD posredovati izdelovalcu lokacijske dokumentacije spisek nevarnih snovi v tehnološkem procesu in spisek nevarnih odpadkov ter način uničenja.
Obstoječe vire onesnaževanja okolja morajo povzročitelji sanirati. Investitorju, ki s svojo dejavnostjo motilno vpliva na okolje, sme pristojni občinski upravni organ izdati lokacijsko dovoljenje za poseg v prostor samo pod pogojem, da pred ali vzporedno z novogradnjo izvede sanacijo virov onesnaženja ali motenj.
Za vsak nov poseg v prostor si morajo investitorji pridobiti celostno oceno vplivov na okolje glede varovanja talne vode, varovanja zraka, varovanja pred hrupom in varovanja pred požarom.
III. KONČNE DOLOČBE
10. člen
Prostorski ureditveni pogoji za območje urejanja VP 2/3-2 Koprska ulica so na vpogled pri upravnem organu občine Ljubljana Vič-Rudnik, pristojnem za urejanje prostora in varstvo okolja, pri Krajevni skupnosti Malči Belič, pri upravni organizaciji mesta Ljubljane – Zavod za prostorsko in urbanistično načrtovanje, pri Mestnem sekretariatu za urbanizem in varstvo okolja, pri Skladu stavbnih zemljišč mesta Ljubljana, pri Urbanistični inšpekciji Mestne uprave za inšpekcijske službe in pri Mestni geodetski upravi.
11. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja urbanistična inšpekcija Mestne uprave za inšpekcijske službe mesta Ljubljane.
12. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka se v odloku o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V2 – Trnovo – Tržaška cesta (Uradni list SRS, št. 6/88, 18/88, Uradni list RS, št. 40/92):
– v 2. členu črta besedilo "VP 2/3-2 Koprska",
– črta 61. člen.
13. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-1/92
Ljubljana, dne 18. novembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Ljubljana Vič-Rudnik
Bogdan Bradač l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti