Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993

Kazalo

101. Odlok o graditvi in vzdrževanju zaklonišč v občini Lendava, stran 107.

Na podlagi 98. člena Zakona o obrambi in zaščiti (Uradni list RS, št. 15/91), Uredbe o graditvi in vzdrževanju zaklonišč (Uradni list RS, št. 33/92), 265. člena Statuta občine Lendava (Uradni objave, št. 37/81, 29/83 in 9/86) in 7. člena Odloka o pristojnostih zborov SO Lendava (Uradni objave, št. 10/90) je SO Lendava na ločeni seji Zbora združenega dela, Zbora krajevnih skupnosti in Družbenopolitičnega zbora dne 28. 12. 1992 sprejela
ODLOK
o graditvi in vzdrževanju zaklonišč v občini Lendava
1. člen
V občini Lendava ni območij, kjer bi bila obvezna gradnja zaklonišč osnovne zaščite v miru.
2. člen
Obstoječa zaklonišča se morajo redno vzdrževati. Vsako zaklonišče mora imeti knjigo vzdrževanja, v katero se vpisujejo podatki o izvršenih pregledih in tehničnih pregledih ter ukrepih in načinu odprave ugotovljenih pomanjkljivosti. Skupaj s knjigo vzdrževanja zaklonišč se hranijo navodila za vzdrževanje zaklonišča, uporabno dovoljenje zaklonišča, atesti, garancijski listi in seznam pooblaščenih servisov proizvajalcev opreme in naprav.
Za zagotovitev varnosti in funkcionalnosti zaklonišča se enkrat na leto opravi tehnična kontrola zaklonišča.
3. člen
Lastniki stavb, v katerih so zaklonišča, so dolžni skrbeti za redno vzdrževanje zaklonišč v skladu s prejšnjim členom in skrbeti za njihovo smotrno uporabo v miru.
4. člen
Tehnično kontrolo zaklonišč in preizkuse o delovanju varnostnih ter zaščitnih naprav v zakloniščih opravljajo zavodi in organizacije, ki jih pooblasti minister, pristojen za obrambo.
5. člen
Javna zaklonišča upravlja in vzdržuje Skupščina občine Lendava. Zaklonišča v mirnem času služijo za skladiščenje opreme sekretariata za obrambo.
6. člen
Zaklonišča se lahko v miru uporabljajo v druge namene pod naslednjimi pogoji:
– da se v zakloniščih ne opravljajo adaptacije, ki bi poslabšale odpornost, higienske in tehnične razmere ter osnovni namen zaklonišča,
– da se redno vzdržujejo in jih je mogoče ob neposredni vojni nevarnosti ali v vojni izprazniti in usposobiti za zaščito najpozneje v 12 urah.
7. člen
Z dnem ko začne veljati ta odlok preneha veljati Odlok o zakloniščih in drugih zaščitnih objektih (Uradni objave, št. 1/84) in Odlok o spremembah odloka o zakloniščih in drugih zaščitnih objektih (Uradni objave, št. 16/90).
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 853-2/54
Lendava, dne 28. decembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Lendava
Ciril Pucko, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti