Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993

Kazalo

98. Odlok o dopolnitvi zazidalnega načrta dela industrijske cone v Lenartu za območje Agrokombinata - KSC in za območje obrata TAM Lenart, stran 101.

Na podlagi 4 člena Odloka o pristojnostih in načinu dela Skupščine občine Lenart (Uradni list SRS, št. 1-54/ 90) ter 39. in 43. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90) je Skupščina občine Lenart na seji Družbenopolitičnega zbora, Zbora krajevnih skupnosti in Zbora združenega dela dne 24. decembra 1992 sprejela
ODLOK
o dopolnitvi zazidalnega načrta dela industrijske cone v Lenartu za območje Agrokombinata – KSC in za območje obrata TAM Lenart
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme Dopolnitev zazidalnega načrta dela industrijske cone v Lenartu za območje Agrokombinata – KSC in za območje obrata TAM Lenart, ki jo je izdelal Zavod za urbanizem Maribor, pod številko 983/92 v novembru 1992.
2. člen
Elaborat, ki je sestavni del tega odloka, vsebuje tekstualno obrazložitev nameravanega posega, zakonsko predpisane grafične priloge, pogoje in soglasje kompetentnih organov in organizacij.
II. MEJA OBMOČJA OBDELAVE
3. člen
Meja območja obdelave poteka na vzhodu po meji parc. št. 1186, nato seka le-to, kot je razvidno iz situacije (uradna katastrska kopija) in poteka po njeni zahodni meji vse do parc. št. 1187, nato poteka po južni meji parcele št. 1187, vse do parcele št. 1188, nadaljuje potek po južni meji parcele št. 1188, nato se obrtne proti severovzhodu,, kjer poteka po vzhodni meji parcele št. 1188 in jo v severnem delu seka v nadaljevanju južne meje parcele št. 1195, nato poteka po južni meji- parcele št. 1195, jo delno seka v njenem zahodnem delu, kjer se priključi na jugozahodno mejo parcele št. 1196, po kateri poteka približno 30 m, kjer pravokotno seka parcelo št. 1186.
III. FUNKCIJA OBMOČJA S POGOJI ZA IZRABO IN KVALITETO GRADITVE
4. člen
Na območju se na zahodnem delu načrtuje Petrolova bencinska črpalka, dopolnjena s trgovsko ponudbo za avtomobilsko industrijo, mehanično delavnico in avtopralnico, na vzhodnem pa obrtno proizvodna dejavnost, ki sodi v plansko opredeljeno industrijsko cono.
Posegi morajo biti v skladu z vsemi zakoni, odloki in predpisi, ki urejajo tovrstno gradnjo.
To pomeni, da so emisije na zemljo, vodo, zrak in hrup v dovoljenih-mejah.
Sestavni del vloge za lokacijsko dokumentacijo za konkretno dejavnost predstavlja, tudi mnenje strokovne organizacije o predvidenih vplivih te dejavnosti in ukrepih za njihovo zmanjševanje ali preprečitev.
5. člen
V jugovzhodnem vogalu zahodnega dela je možno locirati še en objekt s parkiranjem v nizu.
Pogoj za navedeno realizacijo, je soglasje lastnika bencinskega servisa o souporabi dovoza.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
6. člen
Območje je razdeljeno v dve polovici, in sicer zahodno ob magistralni cesti, s katere je tudi dostopno in vzhodno, ki pa je dostopno iz vzhodno ležeče (načrtovane) interne ceste industrijske cone. Oba dela med seboj loči izvozna cesta s črpalke. Ta se tudi priključi na severnem delu na industrijsko cesto, ki s severne strani omejuje območje obdelave.
7. člen
Bencinski servis vključno z objektom v jugovzhodnem vogalu zahodnega dela se funkcionalno in oblikovalsko uredi v skladu s svojo funkcijo in arhitekturnimi trendi tovrstne zazidave.
8. člen
Objekt (ali več manjših objektov) na vzhodnem delu območja obdelave ima. max. etažnost P + 2. Streha je lahko z blagim ali s strmim naklonom (če je več objektov imajo enako). Kritina je prilagojena naklonu in enaka v primeru, če imamo več objektov. Zahodna gradbena linija je fiksna, vzhodna pa se prilagaja funkcionalnim potrebam dejavnosti.
Fasade so lahko obarvane v različne barvne odtenke.
9. člen
Tolerance pri gabaritih ± 2 m (izjema je obvezujoča gradbena linija objekta na vzhodnem delu), sicer pa so možna tudi večja odstopanja ob upoštevanju ustreznih predpisov in mnenj strokovnih organizacij.
10. člen
Funkcionalna zemljišča posameznih objektov obsegajo celotne pripadajoče parcele.
V. POGOJI ZA KOMUNALNO INFRASTRUKTURO
11. člen
Pri predvidenih posegih na območju obdelave je potrebno upoštevati vso obstoječo in predvideno komunalno infrastrukturo. Upoštevati je potrebno že izdelane zasnove napajanja in predvideno širitev infrastrukturnega omrežja.
Posege v bližini obstoječe oziroma gradnjo predvidene komunalne infrastrukture je potrebno izvajati v skladu s soglasji in pod nadzorom posameznih upravljalcev komunalnih naprav.
Pred gradnjo je potrebno vse komunalne vode zakoličiti tako, da v času izvajanja ne pride do izpada ali prekinitve oskrbe področja.
Za oskrbo predvidene zazidave je potrebno izvesti naslednje: – Vodovod:
Obstoječi cevovod Φ 125 Lenart – prečrpalna postaja Zg. Porčič je potrebno nadomestiti z novim cevovodom, ki naj poteka ob magistralni cesti Maribor – Radgona. Cevovod 0 125 se uporabi kot priključek objektov na javno vodovodno omrežje.
Tehnološka voda se zagotovi iz javnega vodovodnega omrežja le v tem primeru, če s tem ni motena oskrba z vodo mesta Lenart in ostalih naselij na območju Lenarta. V nasprotnem primeru mora investitor zagotoviti sredstva za pridobitev potrebnih količin vode oziroma gradnjo lastnega vodnjaka za potrebe tehnoloških voda.
Požarna varnost se zagotovi z izgradnjo ustreznega števila hidrantov na obstoječem in predvidenem vodovodnem omrežju v skladu s Pravilnikom o tehničnih normativih za zunanje in notranje hidrantno omrežje za gašenje požarov.
– Kanalizacija:
Za odvod tekalnih vod se izvede priključek na obstoječo kanalizacijo namenjeno za odvoz fekalnih vod.
Meteorne vode iz asfaltnih in utrjenih površin se morajo zbirati in preko lovilca olj in maščob očiščene spuščati v recipient.
Površine, na katerih se prečrpavajo in pretakajo nevarne snovi (gorivo, olje), morajo biti utrjene s plastjo nepropustnega materiala in opremljene z lovilcem olj in maščob z odvodom olj v posebno zbirno cisterno. Investitor mora po izgradnji lovilca olj zagotoviti njegovo redno vzdrževanje.
Odpadno tehnološko vodo, ki nastaja pri pranju vozil, se mora pred izpustom v omrežje nevtralizirati v ustrezni nevtralizacijski napravi.
Pri gradnji kanalizacijskih priključkov je potrebno upoštevati minimalne potrebne odmike med vodovodom in kanalizacijo (min. vertikalni odmik 0,5 m, min. horizontalni odmik 3 m). Če ta ni mogoč, je potrebna dodatna zaščita vodovodnih cevi.
– Elektrika:
Predvideni objekti se bodo napajali iz ene od obstoječih TP. Kolikor se pokaže potreba po novi TP, se le ta locira v središče potrošnje in z visokonapetostnim kablovodom poveže v obstoječ elektroenergetski sistem.
Potrebe po priključni moči predvidenih objektov bo podal investitor.
Način priključitve in moč TP se bo določila v projektni dokumentaciji.
Za potrebe javne razsvetljave se iz TP položi ustrezno nizkonapetostno omrežje.
– PTT:
Objekti še navežejo na obstoječ PTT vod z ustreznim kabelskim priključkom v skladu s tehnično dokumentacijo, ki jo investitor naroči pri pristojnem PTT podjetju.
– Ogrevanje:
Objekti se bodo ogrevali iz skupne kotlovnice na ekstra lahko kurilno olje.
Skladiščni prostor za gorivo mora biti lociran in izveden v skladu s Pravilnikom o tekočem naftnem plinu (Uradni list RS, št. 22/91), Pravilnikom o tem, kako morajo biti zgrajena in opremljena skladišča, ter transportne naprave za nevarne in škodljive snovi (Uradni list SRS, št. 3/79) in Pravilnikom o tehničnih normativih za skladišča vnetljivih in nevarnih snovi (Uradni list SFRJ, št. 14/80).
– Odstranjevanje odpadkov:
Odvoz in deponiranje odpadkov je potrebno zagotoviti v skladu z veljavnim Odlokom o ravnanju s komunalnimi odpadki in veljavnim Pravilnikom o ravnanju s posebnimi odpadki, ki vsebujejo nevarne snovi.
VI. POGOJI ZA UREJANJE PROMETNIH POVRŠIN
12. člen
Za dovoz do predvidenega bencinskega servisa, ki je lociran na območju dopolnitve zazidalnega načrta, je urediti nov priključek na magistralno cesto št. 10-1 odsek Lenart – Radgona. Na magistralni cesti je urediti ločen pas za leve zavijalce in upoštevati veljavne predpise in pogoje upravljalca ceste.
Za izvoz z bencinskega servisa je urediti priključek na interno cesto industrijske cone (cesta II) in tako posredno navezati bencinski servis na magistralno cesto.
VII. ETAPNOST IZVEDBE
13. člen
Zahodni del območja (bencinski servis) se izvede v celoti tudi s priključkom z magistralne ceste in komunalno infrastrukturo. Naknadno je možno zgraditi le objekt s parkiranjem na jugovzhodnem vogalu zahodne polovice.
Vzhodni del se lahko realizira fazno. Vsaka faza zajema v zaporedju od vzhoda proti zahodu naslednje površine: dostop in parkiranje, manipulativno dvorišče in objekt. Njena raealizacija je pogojena z izvedbo dostopne ceste, ki z vzhodne strani omejuje območje.
VIII. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV PROSTORSKEGA IZVEDBENEGA NAČRTA
14. člen
Investitorji in izvajalci morajo pri izvedbi posega dosledno upoštevati vse pogoje, navedene v elaboratu, ter pogoje soglasodajalcev.
Sestavni del lokacijske dokumentacije na vzhodnem delu območja pa so še posebne strokovne podlage, izdelane v smislu prostorske prevere za umestitev konkretnega programa.
IX. KONČNE DOLOČBE
15. člen
Dopolnitev zazidalnega načrta je stalno na vpogled občanom, podjetjem in zavodom na Skupščini občine Lenart in Zavodu za urbanizem Maribor.
16. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja Uprava inšpekcijskega nadzorstva občin Maribor, Pesnica, Ruše, Lenart in Slovenska Bistrica.
17. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35101-2/86
Lenart, dne 24. decembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Lenart
Jože Škrlec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti