Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993

Kazalo

91. Odlok o spremembah in dopolnitvah Dolgoročnega plana za obdobje 1986-2000 in Družbenega plana za obdobje 1986-1990, dopolnjenega 1989, stran 98.

Na podlagi 31., 33., 45., 50. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84 in 15/89), 2. člena Zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RST št. 48/90) in 5. člena Odloka o sestavi in pristojnostih zborov Skupščine občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 11/90 in 13/90) je Skupščina občine Grosuplje na skupni seji dne 23. 12. 1992 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah Dolgoročnega plana za obdobje 1986-2000 in Družbenega plana za obdobje 1986-1990, dopolnjenega 1989
1. člen
Ta odlok ureja spremembe in dopolnitve Dolgoročnega plana občine Grosuplje za obdobje 1986-2000 (Uradni list RS, št. 16/90) in Družbenega plana občine Grosuplje za obdobje 1986-1990 (Uradni list RS, št. 36/86) in dopolnjenega 1989 (Uradni list SRS, št. 29/90).
I. DOLGOROČNI PLAN
2. člen
Dolgoročni plan se spreminja v tekstualnem delu v poglavju 3.2.13. Komunalno gospodarstvo v podpoglavju Ravnanje z odpadki in sicer se 2. odstavek, začenši s 3. stavkom spremeni tako, da se glasi:
»Sedanje centralno odlagališče na Stehanu je potrebno takoj sanirati, korektno vzdrževati in kratkoročno v petih letih zaključiti, skladno s potrjenim Ureditvenim načrtom. Za dolgoročno rešitev odlaganja komunalnih odpadkov v občini se poišče (prvenstveno) možnost odlaganja le-teh na regijsko deponijo z ureditvijo prednakladalne rampe na novi najsprejemljivejši lokaciji ali pa ureditev dolgoročne občinske deponije komunalnih odpadkov občine na novi najsprejemljivejši lokaciji v občini. Vzporedno z reševanjem odlaganja komunalnih odpadkov v občini bomo iskali rešitve za reciklažo odpadkov ter druge gospodarnejše načine zbiranja, deponiranja in predelave odpadkov.«
Dolgoročni plan se spreminja v kartografskem delu plana v kartografski dokumentaciji, ki je sestavni del tega plana.
Spremembe in dopolnitve kartografskega dela Dolgoročnega plana se izvedejo zaradi sprememb ureditvenih območij naselij in ureditvenih območij počitniških naselij in območij za rekreacijo.
Vse spremembe in dopolnitve so prikazane v kartografski dokumentaciji, na katastrskih listih v merilu 1:5000.
II. DRUŽBENI PLAN
3. člen
Družbeni plan se spreminja v tekstualnem delu plana, v poglavju 5. Gospodarska infrastruktura, v točki 5.2. Komunalno gospodarstvo in v točki 5.4. PTT promet ter v kartografskem delu plana – v kartografski dokumentaciji, ki je sestavni del tega plana.
4. člen
Spremembe in dopolnitve Družbenega plana v poglavju 5. Gospodarska infrastruktura, v točki 5.2. Komunalno gospodarstvo in v točki 5.4. PTT promet.
V poglavju 5. Gospodarska infrastruktura 5.2. Komunalno gospodarstvo
Dopolni se 2. odstavek, 2. alinea: »- ter v naselju Šmarje« Dopolni se 3. odstavek: Grosuplje: doda se nova, 3. alinea: »- sekundarni kanal do TOC-a« Ivančna Gorica: doda se novi dve alinei: »- sekundarna kanalizacija Studenec
– kanal B«
Šmarje: doda se novo, 3. alineo: »- kanal B in črpališče ob avtocesti« ter novo, 4. alineo:
»- sekundarni kanali po naseljih v KS Šmarje Sap in povezovanje v celoviti sistem« Doda se: »Stična
– zbirni kanal S
– kana B in kanal E« ter »Dobrepoljska dolina
– kanalizacija Videm-Dobrepolje, skupaj s čistilnimi napravami«.
Dopolni se 4. odstavek tako, da se na koncu doda: »- Uredila se bo kanalizacija v Višnji gori.« Dopolni se 5. odstavek, 1. alinea tako, da se na koncu doda:
»- Zajetje Curek bomo vključili v vodovodni sistem Št. Jurij-Sp. Slivnica«.
Dopolni se 5. odstavek, 3. alinea tako, da se na koncu doda:
»... na Kitnem vrhu bomo postavili hidropak postajo ter zgradili črpališče in rezervoarja za vodovod do Valične vasi in na Kuželjevec ter črpališče za rezervoar nad Marinčo vasjo. Zgradili bomo vodovod Češnjice-Petrušnja vas s črpališčem in rezervoarjem.«
Dopolni se 5. odstavek, 4. alinea tako, da se doda:
»...zamenjava dotrajanih omrežij v KS Zagradec, Šentvid, Videm Dobrepolje, Ponikve, Dob in Grosuplje.«
Dopolni se 10. odstavek tako, da se za KS Videm Dobrepolje doda:
»- Št. Jurij in Škocjan«
V poglavju 5. Gospodarska infrastruktura 5.4. PTT promet
Dopolni se 2. odstavek tako, da se dodata novi 7. in 8. alinea:
»- razširitev kapacitet na območju KATC Šmarje Sap.«
»- izgradnja medkrajevnega kabla z optičnimi vlakni Ljubljana-Bregana II. faza, Ljubljana-Novo mesto.«
5. člen
Spremembe in dopolnitve kartografskega dela Družbenega plana.
Spremembe in dopolnitve kartografskega dela Družbenega plana se izvedejo zaradi določitev novih stavbnih zemljišč znotraj ureditvenih območij naselij, ureditvenih območij počitniških naselij in območij za rekreacijo. Osnova za določitev novih stavbnih zemljišč so ureditvene meje naselij, ki so opredeljene v dolgoročnem planu občine.
Vse spremembe in dopolnitve so prikazane v kartografski dokumentaciji, na katastrskih listih v merilu 1:5000.
6. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 301-4/92
Grosuplje, dne 28. decembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Grosuplje
Rudolf Rome l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti