Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/1992 z dne 6. 11. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/1992 z dne 6. 11. 1992

Kazalo

2480. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta naselja Tepanje, stran 3072.

Skupščina občine Slovenske Konjice je na podlagi drugega odstavka 39. in 43. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84) in 12. členu odloka o volitvah v zbore skupščine občine ter o pristojnostih in delu Skupščine občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 1/90) sprejela na skupnem zasedanju zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 22. oktobra 1992
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta naselja Tepanje
1. člen
Spremeni in dopolni se zazidalni načrt (ZN) naselja Tepanje – spremembe in dopolnitve, ki ga je pod št. projekta 53/86 izdelal Razvojni center Celje (Uradni list SRS, št. 46/86).
2. člen
Spremeni in dopolni se 3. člen odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta naselja Tepanje in sicer: OBMOČJE 1 – Center:
Možna je zapolnitev z dvema stanovanjskima objektoma na zahodni strani območja ob napajalni cesti, po predhodni izdelavi lokacijske dokumentacije. OBMOČJE 2 – Staro vaško jedro in OBMOČJE 4 – Rezervat za. širjenje naselja: V navedenih območjih je možna gradnja individualnih stanovanjskih in poslovnih objektov oziroma sprememba namembnosti objektov v namene drobne nehrupne in ekološko čiste dejavnosti. V postopku pred izdajo lokacijskega dovoljenja je potrebno predhodno izdelati lokacijsko dokumentacijo ter preveriti ustreznost dejavnosti.
Prav tako so možne gradnje prizidkov do maksimalno 40% zazidane površine obstoječega objekta, vendar le za objekte zgrajene z gradbenim dovoljenjem.
V območju 2 je možna gradnja pomožnih objektov v skladu z odlokom o določitvi pomožnih objektov za potrebe občanov in njihovih družin, za katere ni potrebno lokacijsko dovoljenje (Uradni list SRS, št. 30/86).
OBMOČJE 5 – Stanovanjska pozidava (obstoječa, v izgradnji in predvidena):
V območju 5 je možna gradnja stanovanjsko poslovnih objektov oziroma sprememba stanovanjskih objektov v namene drobne, nehrupne in ekološko čiste uslužnostne obrti. Ni dovoljena dejavnost gostinstva, lesne predelave, ključavničarstva, avtoprevozništva, avtomehanične dejavnost ipd. (razen obstoječih dejavnosti) in nečistih obrti. Glede na dejavnost je potrebno zagotoviti potrebno število parkirnin mest.
Dovoljena je gradnja prizidkov maksimalne tlorisne velikosti do 25 m2. Oblikovanje prizidka mora biti prilagojeno obstoječemu objektu (okenske in vratne odprtine, naklon strešin, kritina in fasada). Najmanjši možni odmik prizidka od parcelne meje mora biti 4m. Prizidek pri stanovanjskih objektih, ki mejijo proti regionalni cesti Celje-Maribor ne smejo biti locirani preko gradbene linije teh objektov. V prizidkih ni dovoljeno imeti malih živali. Projekt prizidka mora biti izdelan in potrjen od pooblaščene osebe za projektiranje.
3. člen
V območju ZN naselja Tepanje ni dopustna blokovna gradnja.
4. člen
Pri vseh posegih v območju ZN naselja Tepanje je upoštevati obstoječo in predvideno komunalno ureditev.
5. člen
Osnutek sprememb in dopolnitev ZN naselja Tepanje je bil razgrnjen na javni vpogled s sklepom Izvršnega sveta Skupščine občine Slovenske Konjice.
6. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna občinska urbanistična inšpekcija.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 351-8/92-8
Slovenske Konjice, dne 22. oktobra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Slovenske Konjice
Jože Baraga l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti