Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/1992 z dne 6. 11. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/1992 z dne 6. 11. 1992

Kazalo

2445. Odredba o pristojnostih in pooblastilih za postavitve v vojnih enotah Teritorialne obrambe Republike Slovenije, stran 3027.

Na podlagi 58. člena zakona o obrambi in zaščiti (Uradni list RS, št. 15/91) izdaja načelnik Republiškega štaba za teritorialno obrambo
ODREDBO
o pristojnostih in pooblastilih za postavitve v vojnih enotah Teritorialne obrambe Republike Slovenije
1
S to odredbo se odločajo pristojnosti in pooblastila starešin v Teritorialni obrambi Republike Slovenije za postavitve in razrešitve v vojne in učne enote po vojni formaciji.
Pooblastilo za postavitev obsega tudi pooblastilo za razrešitev.
2
Načelnik Republiškega štaba za teritorialno obrambo postavlja:
– namestnika načelnika Republiškega štaba za teritorialno obrambo;
– poveljnike teritorialne obrambe pokrajin po predhodnem soglasju Predsedstva Republike Slovenije ter poveljnike brigad, neposredno podrejenih Republiškemu štabu za teritorialno obrambo;
– poveljnike teritorialne obrambe območij, brigad in samostojnih bataljonov, združenih odredov ter divizionov;
– poveljnike odredov, divizionov in eskadrilij iz sestava brigad, neposredno podrejenih Republiškemu štabu za teritorialno obrambo;
– starešine na vse častniške dolžnosti v Republiškemu štabu za teritorialno obrambo ter njemu neposredno podrejenih vojnih enot na rangu bataljona ali čete;
– poveljnike učnih centrov in njihove namestnike.
3
Poveljnik teritorialne obrambe pokrajine postavlja:
– namestnike in pomočnike poveljnikov teritorialne obrambe območij, brigad, samostojnih bataljonov in divizionov;
– poveljnike odredov in divizionov, ki jih razvijejo območni štabi za teritorialno obrambo;
– starešine na vse častniške dolžnosti v pokrajinskih štabih za teritorialno obrambo ter njemu neposredno podrejenih vojnih enotah na rangu čete ali voda, razen tistih, ki jih postavlja načelnik Republiškega štaba za teritorialno obrambo.
4
Poveljnik brigade, samostojnega bataljona ali diviziona neposredno podrejenega Republiškemu štabu za teritorialno obrambo, postavlja starešine na vse častniške dolžnosti v vojni enoti, razen tistih, ki jih postavlja načelnik Republiškega štaba za teritorialno obrambo.
5
Poveljnik brigade, samostojnega bataljona ali diviziona, neposredno podrejenega pokrajinskemu štabu za teritorialno obrambo, postavlja starešine na vse častniške dolžnosti v vojni enoti, razen tistih, ki jih postavlja poveljnik teritorialne obrambe pokrajine.
6
Poveljnik teritorialne obrambe območja postavlja starešine na vse častniške dolžnosti v teritorialno obrambo območja, razen tistih, ki jih postavlja poveljnik teritorialne obrambe pokrajine ali poveljnik učnega centra.
7
Poveljnik učnega centra postavlja starešine na vse častniške dolžnosti v učnih četah Teritorialne obrambe.
8
Za postavitve na vse dolžnosti, ki jih opravlja varnostni organ, je potrebno predhodno soglasje ministra za obrambo.
Za postavitev častnikov stalne sestave v učnih centrih na dolžnosti v vojne enote, praviloma brigade ali učne čete v vojni, so poleg poveljnika učnega centra, ki postavlja v učne čete Teritorialne obrambe v skladu s to odredbo, pristojni še poveljnik teritorialne obrambe pokrajine in poveljnik brigade, neposredno podrejene pokrajinskemu štabu za teritorialno obrambo.
9
Z dnem, ko začne veljati ta odredba, se razveljavi odredba o določitvi pristojnosti in pooblastilih starešin za odločanje o postavitvah in razrešitvah v Teritorialni obrambi Republike Slovenije, št. 801/205, z dne 20. maja 1991 (Uradni list RS, št. 15/91).
10
Ta odredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 804-01/11
Ljubljana, dne 23. oktobra 1992.
Janez Slapar, general major l. r.
Načelnik
Republiškega štaba za
teritorialno obrambo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti