Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/1991 z dne 29. 11. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/1991 z dne 29. 11. 1991

Kazalo

1154. Sklep o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede in dovoljenja v občini Kočevje, stran 1149.

Na podlagi drugega odstavka 29. člena zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85), IV. poglavja odredbe o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede in dovoljenja v občini Kočevje (Uradni list SRS, št. 10/88) in 41. člena statuta občine Kočevje izdaja Izvršni svet Skupščine občine Kočevje
SKLEP
o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede in dovoljenja v občini Kočevje
I
V skladu z odredbo o pristojbinah za veterinarsko sanitarne preglede in dovoljenja v občini Kočevje se višina pristojbin poveča sorazmerno s povečanjem vrednosti režijske ure dipl. veterinarja pri veterinarski postaji Kočevje, tako da znašajo:
1. Za obvezne veterinarske sanitarne preglede pošiljk živalskih proizvodov, živalskih surovin in živalskih odpadkov, ki se opravljajo iz območja občine in preko državne meje, se določi pristojbina:
a) za kamionske, vagonske, letalske in ladijske pošiljke kopitarjev,
parklarjev in žive perutnine:
– do 10 ton                                                      480,00
– za vsako nadaljnjo tono še po                                   55,40
b) za kosovne pošiljke
– kopitarjev in odraslega goveda od komada                        86,90
– telet od komada                                                 52,00
– prašičev in drobnice od komada                                  17,40
– žive perutnine za vsakih 50 komadov                              9,00
– za čebele, za vsakih začetnih 10 panjev                        105,00
c) za meso kopitarjev, parklarjev in perutnine od kg
– za mesne izdelke od kg                                           0,22
– za divjačino od 1 kg                                             0,22
– za drobovino od 1 kg                                             0,22
– za ribe, rake, polže (tudi žive) od kg                           0,22
– za mast od 1kg                                                   0,10
– za mleko od litra                                                0,10
– za jajca od komada                                               0,10
– za mlečne izdelke od kg                                          0,22
– za jajčne izdelke od kg                                          0,22
Za druge neimenovane živalske proizvode, surovine in odpadke, kamor sodijo:
volna, dlaka, čreva, kosti, parklji, kopita, rogovi, kostna moka, mesna moka, ribja moka, mezda, tehnična mast, med, olj, cepljenec, slanina, čebelji vosek, kožni odpadki, itd. od kg 0,10 SLT.
Če pripravljena pošiljka ni pravočasno pripravljena za pregled, veterinarski delavec, ki opravlja veterinarsko-sanitarne preglede pa pride ob določeni uri na nakladalno, razkladalno oziroma prekladalno postajo, mora tisti, ki je pregled naročil oziroma napovedal, plačati zamudnino v višini za vsako začeto uro čakanja 480 SLT.
2. Za izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki za javno potrošnjo oziroma podaljšanje veljavnosti dovoljenja, se določi pristojbina za vsako molznico 235,40 SLT.
Posestniku, ki ne oddaja mleko z zbiralnice ali mlekarne, pač pa ga daje na drug način v javno potrošnjo, se poleg določene pristojbine zaračuna še odvzem mleka v takem gospodarstvu in stroške pregleda molznic na tuberkulozo.
3. Za obvezne sanitarne preglede klavne živine, mesa in mesnih izdelkov KG Kočevje – PE Mesarija, se plača pristojbina za pregled živali in mesa in mesnih izdelkov ter za plačilo stroškov, ki nastanejo pri odvzemu vzorcev za bakteriološke preglede v sumljivih primerih, z občasnimi pregledi brisov rok, obleke in opreme, v mesečnem znesku, ki zajema bruto OD z vsemi obveznostmi iz dohodka in čistega dohodka, kar predstavlja vrednost režijske ure veterinarskih delavcev, materialne stroške upravičene režije in. 15% prispevkov za zdravstveno varstvo živali.
Stroški analiz živali, surovin in odpadkov zaradi sistematske kontrole ter dokazovanje neoporečnosti živali, surovin in odpadkov, odvzema in preiskav brisov, preiskav živalskih proizvodov za vsebnost reziduov, pesticidov, težkih kovin, zdravil in drugih toksičnih snovi, bremenijo podjetje, pri katerem se opravlja kontrola.
4. Za obvezne veterinarsko-sanitarne preglede mleka pri obdelavi in predelavi v mlečne izdelke v mlekarni, se določi pristojbina v mesečnem znesku, ki zajema polovico bruto OD dipl. veterinarja, materialne stroške, stroške režije in 15% prispevka za zdravstveno varstvo živali.
5. Veterinarsko-sanitarne preglede divjadi in drugih živil živalskega izvora v gostinskih obratih, na tržnici, v pakirnicah, hladilnicah ali pri zasebnikih se določi pristojbina:
– za vsako začeto uro porabljenega časa za pregled 480 SLT.
6. Za predpisano veterinarsko napotnico za bolne živali, ki se zaradi klanja odpremijo v klavnico ter za živali, zaklane v sili, se določi pristojbina v znesku 143,80 SLT.
Če se pregled opravlja izven delovnega časa – na dan nedelje in državnega praznika ali v nočnem času od 22. do 5. ure, se pristojbina, oziroma zamudnina poveča za 50%.
II
Pristojbine za opravljeni veterinarsko sanitarni pregled pošiljk živalskih odpadkov ob nakladanju in razkladanju, pristojbine za veterinarsko-sanitarne preglede živali in živil živalskega izvora in promet z mlekom in mlečnimi izdelki, plačuje podjetje ali občan takoj po opravljenem pregledu oziroma ob izdaji dovoljenja. Pristojbine pa se lahko obračunavajo tudi mesečno.
III
Pristojbine, plačane v gotovini ali z drugimi sredstvi plačilnega prometa, odvede občina ali podjetje na zbirni račun št. 51300-840-016-31892 – občinske pristojbine za zdravstveno varstvo živali.
IV
Ta sklep velja od dneva sprejema.
Št. 385-9/90-93
Kočevje, dne 15. novembra 1991.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Kočevje
Alojz Petek, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti