Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/1991 z dne 17. 10. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/1991 z dne 17. 10. 1991

Kazalo

738. Odlok o zazidalnem načrtu za proizvodno poslovni objekt Splošno mizarstvo Vidmar Branko in Peter Rimska c. 33, log, stran 718.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86) in 202. člena statuta občine Vrhnika (Uradni list SRS, št. 31/ 79, 5/81, 11/86 in 2/87), je Skupščina občine Vrhnika na seji zbora združenega dela in zbora krajevnih skupnosti, dne 26. 9. 1991, sprejela
ODLOK
o zazidalnem načrtu za proizvodno poslovni objekt Splošno mizarstvo Vidmar Branko in Peter, Rimska c. 33, Log
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme zazidalni načrt za proizvodno poslovni objekt Mizarstvo Vidmar v industrijski coni na Vrhniki, ki ga je izdelal Zavod za načrtovanje Vrhnika, junija 1991 pod št. 21/91.
Zazidalni načrt je izdelan v skladu z dolgoročnim planom občine Vrhnika za obdobje 1986-2000 ter na osnovi programskih zasnov srednjeročnega plana občine za celotno industrijsko cono na Vrhniki.
II. VSEBINA ZAZIDALNEGA NAČRTA
2. člen
Zazidalni načrt vsebuje sestavine, ki določajo pogoje za urbanistično oblikovanje, funkcionalne in arhitekturne rešitve objekta ter rešitve prometnega, električnega, plinovodnega, telefonskega, vodovodnega in kanalizacijskega omrežja in drugih posegov v prostor.
Vsebina zazidalnega načrta:
1. Besedni del:
1.1 Odlok
1.2 Obrazložitev k zazidalnemu načrtu
1.3 Predhodna soglasja
1.4 Soglasja pristojnih organov in organizacij
2. Grafični del:
2.1 Geodetski in katastrski načrt                         M 1:500
2.2 Geodetski načrt komunalnih vodov                      M 1:500
2.3 Izvleček iz DP Vrhnika 1986-2000                     M 1:5000
2.4 Omejitev območja in predlog parcelacije               M 1:500
2.5 Arhitektonska situacija in urbanistični pogoji       M 1: 500
2.6 Numerični podatki in tloris strehe                   M 1: 500
2.7 Prometna in hortikulturna ureditev                    M 1:500
2.8 Komunalna ureditev                                    M 1:500
III. OPIS MEJE OBMOČJA IN PREDLOG PARCELACIJE
3. člen
Območje urejanja obsega dele parcel št. 3063/1, 3065/1 in 3078/1 k. o. Blatna Brezovica. Meja območja poteka od izbrane začetne točke na parceli 3078/1, ki je obenem jugovzhodni vogal območja, v smeri proti severovzhodu po meji parcele 3063/1 do severovzhodnega vogala območja. Tu se meja obrne proti zahodu in poteka po mejah parcel 3063/1 in 3065/3 do naslednjega vogala območja, kjer se obrne proti jugu in poteka deloma preko in deloma po meji parcele 3065/3 do naslednjega preloma proti jugovzhodu. V tej smeri poteka meja po parceli 3063/1, se na isti parceli obrne proti jugu in tudi po isti parceli teče do naslednjega vogala območja na parceli 3078/1, kjer se še enkrat obrne proti jugovzhodu ter s potekom po parceli 3078/1 zaključi v izhodiščni točki.
Površina območja obdelave meri 4.500 m2.
4. člen
Predlog parcelacije zajema dele parcel 3063/1 in 3065/3.
Meja parcelacije poteka od izbrane začetne točke na katastrski meji parcele 3063/1, ki je obenem jugovzhodni vogal območja parcelacije ter poteka proti severu po katastrski meji parcele 3063/1. Nato zavije proti zahodu in poteka po severnih mejah parcel 3063/1 in 3065/3. V točki na meji slednje parcele zavije proti jugu, tako, da jo prečka, nato pa se nadaljuje po katastrski meji parcele 3063/1 do loma proti vzhodu. Proti vzhodu poteka meja predloga parcelacije po parceli 3063/1 oziroma po meji cestnega koridorja določenega v LD št. 52/91 in se zaključi v izhodiščni točki na meji parcele 3063/1.
Površina območja predlagane parcelacije meri 3.315 m2.
IV. FUNKCIJE OBMOČJA S POGOJI ZA IZRABO IN KVALITETO GRADITVE
5. člen
Območje zazidalnega načrta je namenjeno lesni proizvodnji:
– izdelavi notranje opreme poslovnih in stanovanjskih prostorov
– proizvodnji stavbnega pohištva.
Za opravljanje te proizvodnje program predvideva sledeče objekte in območja:
1. Proizvodno poslovni objekt (ABCDE) skupne tlorisne površine 60 m x 20m:
A: v pritličju (10m x 20m) lakirnica in prodajalna gotovih izdelkov, v nadstropju (10m x 20m) poslovni in pomožni prostori ter sanitarije
B: ročna delavnica (10m x 20m) D: deponija suhega lesa (10m x 20m) E: odsesovalna naprava, nameščena na zunanji strani ob severni fasadi objekta.
2. Skladišče za kemikalije (F) je ločeno od proizvodnega objekta postavljeni tipski montažni objekt EMO Celje velikosti 2,50 m x 6 m.
3. Zabojnika za shranjevanje odpadkov (G): na zelenici za severno fasado se uredi mesto za dva zabojnika za ločeno shranjevanje komunalnih in nenevarnih posebnih odpadkov proizvodnega procesa.
Velikost posod ter način odvoza in odlaganja se določi v skladu z odlokom o ravnanju z odpadki v občini Vrhnika.
4. Trafo postaja (H): v severovzhodnem vogalu se locira nova trafo postaja s priključnim podzemnik 20 KV vodom. Vrsta TP bo določena v fazi izdelave projektne dokumentacije, rezervat za TP pa meri 6m x 8 m.
5. Deponija sveže rezanega lesa (I): na zahodni strani objekta se uredi površina v velikosti ca. 25 m x 15 m za deponiranje približno 500m3 razrezanega lesa.
6. Zunanje površine so urejene deloma kot prometno manipulacijske in parkirne površine, deloma pa kot urejene zelenice z grmovnicami in drevjem.
Glavni vhod v poslovni del objekta je na jugovzhodni fasadi; vhodi v proizvodne dele objekta so na vseh ostalih fasadah.
Prostorski pogoji za realizacijo planskih odločitev so detajlno opisani v pogojih za urbanistično in arhitektonsko oblikovanje, komunalno ureditev in v poglavju o drugih pogojih.
V. POGOJI ZA URBANISTIČNO OBLIKOVANJE OBMOČJA IN ZA ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE OBJEKTOV IN NAPRAV
6. člen
Pogoji za urbanistično oblikovanje območja: Situacije objekta, zunanja ureditev in komunalna ureditev so skupaj z dimenzijami podane v grafičnih prilogah zazidalnega načrta.
Južna meja obravnavanega območja je določena z mejo cestnega koridorja v bodoči industrijski coni; od izbrane izhodiščne točke (objekt Ščetinama) je oddaljena 30m, poteka pa vzporedno z južno parcelno mejo št. 3063/1.
Zahodna meja območja je od izhodiščne točke na meji med parcelama št. 3063/1 in 3063/2 oddaljena max. 85 m.
Objekt je lociran vzporedno z južno in vzhodno mejo. Od južne meje je oddaljen min. 8 m, od vzhodne meje pa min. 11 m.
Objekt bo krit z dvokapnico s slemenom v smeri daljše stranice.
7. člen
Pogoji za arhitektonsko oblikovanje objekta:
1. Arhitektura:
– tlorisni gabarit objekta meri 60 m x 20 m s toleranco 0,20 m.
– proizvodni del objekta je pritličen, poslovni ima pritličje in nadstropje.
Kota tlaka pritličja je na višini 292 m s toleranco ± 0,20m. P + l.
Pritlični del objekta meri od kote tlaka do kapi 4 m, etažni del pa 5,40m, oboje s toleranco + 0,50m.
Streha bo na nižjem in višjem delu objekta dvokapnica z 10% naklonom.
2. Obdelava objekta:
Objekt je montažna betonska hala s polnilnimi opečnimi zidovi in klasičnim ometom.
Oblikovan je ambiciozno, predvsem poslovni del, vendar z lokalno značilnimi, arhitekturnimi elementi.
Okna in vrata so lesena v obliki pokončnih pravokotnikov.
VI. POGOJI GLEDE PROMETNEGA, HORTIKULTURNEGA IN KOMUNALNEGA UREJANJA OBMOČJA
8. člen
Pogoji glede prometnega urejanja območja: Dvosmerna dovozna cesta do območja, kot priključek s ceste do Ščetinarne, je široka 6 m.
Vozišče znotraj območja je široko 5 m in je speljano vzdolž celotne južne, vzhodne in zahodne ter deloma severne fasade objekta.
Manipulacijske površine so urejene 'med voziščem in objektom kot 3 m širok utrjen pas.
Parkirišče z 8 parkirnimi mesti je urejeno pred glavnim vhodom na vzhodnem delu območja. Za parkiranje je možno uporabljati tudi del manipulacijske površine na severovzhodnem delu območja.
Vse prometne manipulacijske in parkirne površine so utrjene in asfaltirane. Površina deponije je utrjena v makadamu.
9. člen
Pogoji glede hortikulturne ureditve: proste površine območja se zatravijo in zasadijo z avtohtonim drevjem, kot določa situacija.
10. člen
Pogoji glede komunalne ureditve:
kanalizacija je zasnovana v ločenem sistemu. Fekalne vode se zbirajo v triprekatni nepretočni greznici z urejenim rednim praznjenjem. Po izgradnji »F« kanala vzdolž magistralne ceste, se mora objekt obvezno priključiti na ta kanal, tehnološke onesnažene vode iz lakirnice ni dovoljeno speljati v greznico, ampak se uredi reciklažni postopek z odvozom suspenzov na zato določeno deponijo, meteorne vode s strešin in utrjenih površin se odvajajo preko peskolovov in lovilcev olj po posebnem kanalu v bližnji potok, površina, kjer stoji objekt za skladišče kemikalij, mora biti urejena tako, da ob morebitnem razlitju kemikalije ne morejo pronicati v tla ali pa celo teči v naravni recipient, vodovodno omrežje se priključi na obstoječi primarni vodovod Vrhnika-Drenov grič AC fi 200 ob opuščeni trasi železniške proge, poraba vode mora biti kontrolirana z vodomerom ustreznega preseka, hidrantno omrežje je zunanje z. namestitvijo dveh hidrantov, kakor je prikazano v grafični prilogi in notranje z namestitvijo hidrantne mreže in gasilskih aparatov,
objekt bo priključen na obstoječo TP Ščetinama,
telefonski priključek se naveže na obstoječe PTT omrežje oziroma razvodišče ob Tržaški cesti,
javna razsvetljava se izvede po grafični prilogi,
ogrevanje objekta bo plinsko s priključkom iz obstoječega plinovoda,
zunanjo ureditev (utrjene asfaltne in makadamske površine, parkiranje, zelenica, hortikultura) je potrebno izvesti v celoti.
VII. DRUGI POGOJI
11. člen
Pred izdajo gradbenega dovoljenja bo potrebno pridobiti vodnogospodarsko soglasje.
Projekt bo moral upoštevati predpise o dovoljenih ravneh hrupa.
Dostop gasilskih vozil do objekta bo možen po dovoznih poteh ob objektu, najmanj s treh strani.
Stabilnost bo določena s predhodno geomehansko raziskavo predobremenitvenega nasipa, izdelanega na podlagi LD 52/91.
Raba prostora med zahodno mejo zazidalnega območja in predlogom parcelacije (površina I) ter dovozne ceste, urejene v koridorju D, bo začasna do izgradnje industrijske cone, ki bo določila nadaljnjo rabo prostora ali do širitve tega zazidalnega načrta.
Vse komunalne naprave se morajo po izgradnji industrijske cone priključiti na skupne komunalne naprave.
VIII. ETAPE IZVAJANJA
12. člen
Zazidalni načrt bo v celoti realiziran v eni fazi.
IX. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV
13. člen
Pri izdelavi tehnične dokumentacije in izvedbi morata investitor in izvajalec natančno upoštevati določila zazidalnega načrta, če se pogoji v naslednjih etapah spremenijo, vendar so še v skladu z osnovnimi določili zazidalnega načrta, si mora investitor pridobiti novo lokacijsko odločbo.
Če spremenjeni pogoji ne ustrezajo temu zazidalnemu načrtu, je potrebno zazidalni načrt novelirati.
X. KONČNA DOLOČILA
14. člen
Zazidalni načrt je stalno na vpogled pri občinskem upravnem organu, pristojnem za urejanje prostora in na sedežu Krajevne skupnosti Sinja Gorica.
15. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja urbanistična inšpekcija Medobčinskega inšpektorata občin Idrija, Logatec in Vrhnika.
16. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3/6-012-010/91
Vrhnika, dne 26. septembra 1991.
Predsednik
Skupščine občine Vrhnika
France Kvaternik, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti