Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/1991 z dne 21. 9. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/1991 z dne 21. 9. 1991

Kazalo

507. Navodilo za opravljanje blagovnega prometa in storitev na začasni deponiji, stran 478.

Na podlagi 12. člena ustavnega zakona za izvedbo ustavnih amandmajev IX do LXXXXIX k ustavi SRS (Uradni list SRS, št. 32/89), zakona o blagovnem prometu (Uradni list SRS, št. 21/77 in 29/86), 2. točke 128. člena in 129. člena statuta mesta Ljubljane (Uradni list SRS, št. 13/86) in pravilnika o minimalnih tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati poslovni prostori, v katerih se opravlja blagovni promet in storitve v blagovnem prometu (Uradni list RS, št. 23/90) ter v skladu s programom razvojnih nalog mesta Ljubljane za leto 1991, ki je bil sprejet na 10. seji zborov SML 28. 3 in 4. 4. 1991, je Izvršni svet Skupščine mesta Ljubljane na 64. seji dne 10. 9. 1991 izdal
NAVODILO
za opravljanje blagovnega prometa in storitev na začasni deponiji
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
To navodilo določa pogoje in razmerja pri opravljanju blagovnega prometa in storitev v blagovnem prometu na začasni deponiji za sadje in zelenjavo kot komunalnem objektu na območju urejanja VP-2/I na Rudniku v Ljubljani.
2. člen
S tem navodilom se za začasno deponijo šteje prostor na Rudniku, na katerem se opravlja promet blaga v skladu z 9. členom zakona o blagovnem prometu, ta promet blaga se opravlja v skladiščih in tranzitu pod pogoji, kot jih določa 3. člen.
II. POGOJI
3. člen
Na začasno deponijo lahko pripeljejo blago le proizvajalci, ki so pripeljano blago dolžni prodajati izključno registriranim trgovcem na debelo, kateri morajo za promet blaga izpolnjevati pogoje, določene s pravilnikom o minimalnih tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati poslovni prostori, v katerih se opravlja blagovni promet in storitve v blagovnem prometu.
4. člen
Promet se lahko opravlja samo na prostoru začasne deponije, ki je ograjena. Promet blaga, ki ga opravljajo trgovci na debelo (prodaja), je dovoljen samo v enotah pakiranja (plato, zaboj, vreča).
5. člen
Promet blaga na začasni deponiji poteka v naslednjem poslovnem času:
– v poletnem času vse delovne dneve v tednu od 4. ure do 18. ure;
– v zimskem času vse delovne dneve v tednu od 6. ure do 16. ure;
– ob nedeljah in praznikih se promet blaga na začasni deponiji ne opravlja.
6. člen
Izvršni svet Skupščine mesta Ljubljane določi upravljalce začasne deponije.
7. člen
Upravljalci začasne deponije so dolžni zagotoviti pogoje za izvajanje teh navodil.
Upravljalci začasne deponije so dolžni voditi celotno evidenco prometa na začasni deponiji s podatki:
a) po posameznih ponudnikih, število kamionov in skupna teža blaga
b) druge evidence, ki jih predpiše pristojni upravni organ.
Evidenco iz 1. odstavka tega člena so upravljalci dolžni dnevno dati na razpolago in omogočiti nemoteno kontrolo pooblaščenim delavcem Mestne uprave inšpekcijskih služb.
8. člen
Upravljalci so dolžni sodelovati z delavci Mestne uprave in Uprave za notranje zadeve Ljubljana mesto ter jih o kršitvah in ugotovitvah na začasni deponiji redno obveščati.
9. člen
Upravljalci začasne deponije za uporabo prostora ponudnikom zaračunajo stroške v višini 6% od vrednosti ponujenega blaga.
10. člen
Upravljalci so dolžni za tako zbrana sredstva iz 8. člena tega navodila voditi natančno evidenco ter 2/3 zbranih sredstev dnevno nakazovati na poseben žiro račun pri Mestu Ljubljana podpartija preskrba št. žiro računa 50100-601-256005 z navedbo namena: sredstva za izgradnjo veletržnice, 1/3 zbranih sredstev pa pripada upravljalcem tržnih površin za kritje stroškov obratovanja in vzdrževanja.
III. KONČNE DOLOČBE
11. člen
Upravljalcem začasne deponije se zaradi neizvajanja pogojev in razmerij pri opravljanju blagovnega prometa na deponiji, določenih s tem navodilom, lahko prepove upravljanje z deponijo in izrečejo druge sankcije v skladu z zakonom.
12. člen
Upravljalci so dolžni z vsebino navodila seznaniti vse udeležence v prometu na deponiji na najbolj primeren način.
13. člen
Navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1811/1-1991
Ljubljana, 12. septembra 1991.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine mesta Ljubljane
Marjan Vidmar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti