Komentar Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP)

Avtor/ji: dr. Erik Kerševan (ur.), prof. dr. Polonca Kovač (ur.), prof. dr. Janez Čebulj, Nika Hudej, Andrej Kmecl, prof. dr. Rajko Knez, prof. dr. Rajko Pirnat, doc. dr. Jernej Podlipnik, mag. Matjaž Remic, doc. dr. Tina Sever, Rada Sitar, doc. dr. Bruna Žuber
Strokovni koordinator: as. Boštjan Koritnik
Stvarno kazalo: as. Katja Štemberger
Koda: 101236
Leto izdaje: 2020
Založba: Uradni list RS
Sozaložnik/i: Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani
Urednik/i: dr. Erik Kerševan in prof. dr. Polonca Kovač
Recenzent/i: prof. dr. Matej Avbelj, prof. dr. Aleš Galič
Format: 17 x 24 cm
Vezava: trda
Št. strani: 1796
ISBN: 978-961-204-665-1
Ocena:

Komplet dveh knjig.

Artikla ni več v prodaji.

Po več kot desetletju nov komentar ZUP

Vsako leto je v Sloveniji izdanih približno deset milijonov upravnih odločb in kar nekaj od njih je predmet sodne presoje. Zakon o splošnem upravnem postopku (ZUP) je tako eden od najpomembnejših slovenskih predpisov, saj z razdelavo načel in pravil urejanja upravnih razmerij določi postopanje najrazličnejših organov in strank.

ZUP je bil doslej komentiran le nekajkrat, od tega je od zadnje izdaje minilo več kot desetletje. Zato je v sozaložništvu Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Uradnega lista Republike Slovenije skupina vrhunskih slovenskih strokovnjakov, od akademikov do sodnikov in praktikov, na čelu z urednikoma  dr. Erikom Kerševanom in prof. dr. Polonco Kovač pripravila nov komentar ZUP.

Izšel je v dveh knjigah: prva na 780 straneh obsega splošna poglavja ZUP (členi 1–124), druga pa faze postopka (členi 125–325). 

Nov komentar je praktično uporaben za uradne osebe v državni upravi, občinah, agencijah, zavodih itd., prav tako za sodnike, odvetnike, notarje ter raziskovalce in študente, saj je zasnovan na temelju znanstvene analize določb, kar pomeni kombinacijo praktičnih napotil s teoretičnimi okvirji posameznih institutov in najnovejšo sodno prakso, tako domačih kot relevantnih tujih institucij.

Zakon o splošnem upravnem postopku (ZUP) s komentarjem vključuje tudi Komentar 6. do 9. člena Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19; ZZUSUDJZ).Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti