Zakon o javnem naročanju (ZJN-3)

neuradno prečiščeno besedilo
Uvodna pojasnila k noveli ZJN-3B mag. Urška Skok Klima in stvarno kazalo mag. Neža Planinšič ter mag. Urška Skok Klima
Koda: 102731
Leto izdaje: 2021
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 224
ISBN: 9789612046866
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 121/21 – ZJN-3B) je bil sprejet julija 2021, uporabljati pa se je začel 1. 1. 2022. Spremembe in dopolnitve prinašajo nekatere višje mejne vrednosti za uporabo zakona in postopka naročila male vrednosti, dodane so štiri nove izjeme, posledično pa je določena nekoliko višja transparentnost v okviru evidenčnih naročil, kamor po novem sodijo tudi t. i. kratke verige in prej omenjene štiri nove izjeme.

ZJN-3B nekoliko spreminja institut dopolnjevanja ponudb in izločanja neobičajne nizke ponudbe, fleksibilneje ureja način dokazovanja nekaznovanosti v postopkih javnega naročanja in ureja pravila za izvedbo postopka v primeru nedelovanja sistema za elektronsko oddajo ponudb. Spremenjen je tudi način vročanja odločitev in objav razpisnih dokumentacij. Vsa omenjena področja in še nekatere manjše spremembe so pojasnjene v uvodnih pojasnilih.

Avtorica

Mag. Urška Skok Klima

Mag. Urška Skok Klima je zaposlena na Ministrstvu za javno upravo kot vodja Sektorja za sistem javnega naročanja. S tem področjem se ukvarja že več kot deset let ter kot predavateljica aktivno sodeluje na različnih strokovnih usposabljanjih, izobraževanjih in delavnicah. Je avtorica več člankov, soavtorica komentarja Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) in komentarja Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja ter soavtorica Priročnika za uporabo javnega naročanja v praksi.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost