Direktive EU s področja upravljanja voda

Urednik: mag. Luka Štravs
Avtor/ji: Borut Šantej, dr. Darja Stanič Racman, mag. Neža Kodre, mag. Iztok Rozman, Špela Petelin, Mateja Koščak, dr. Tanja Mohorko, Blažo Đurović, mag. Luka Štravs
Koda: 101729
Leto izdaje: 2013
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 cm x 23,5 cm
Vezava: trda
Št. strani: 536
Ocena:
Cena: 128,00 €

Predgovori:
Janez Potočnik, evropski komisar za okolje
Franc Bogovič, minister, pristojen za vode v letih 2012 in 2013
prof. dr. Mitja Brilly, vodar

Evropska unija je v zadnjih desetletjih pravo v državah članicah na področju upravljanja voda zaznamovala s številnimi direktivami (vodna, poplavna, morska, nitratna, kopalna in druge ključne evropske direktive na tem področju), katerih podrobna vsebina, njihov prenos v slovenski pravni red, njihovo izvajanje v Sloveniji in evropska sodna praksa so prvič sistematično predstavljeni v knjigi Direktive EU s področja upravljanja voda.

Podobne publikacije, ki bi na enem mestu združila vso relevantno zakonodajo EU s področja upravljanja voda v Republiki Sloveniji in tudi širše v Evropski uniji, pri nas še ni, zato je knjiga tudi zelo praktičen in uporaben referenčni priročnik. Marsikomu bo prišel zelo prav pri vsakdanjem delu bodisi v upravnih, strokovnih ali v znanstvenih krogih.

Knjiga vključuje:
– podrobne in jasne obrazložitve vseh predpisov, ki pomembno zaznamujejo področje upravljanja voda,
– neuradna prečiščena besedila vseh najpomembnejših predpisov EU na tem področju v slovenskem jeziku.

Neizvajanje direktiv državi članici lahko prinese precej visoke kazni, neupoštevanje direktiv pri črpanju sredstev EU pa za različne proračunske uporabnike lahko pomeni tudi vračanje denarja EU, potem ko so na primer veliki infrastrukturni projekti, za katere se je črpal denar EU, že izvedeni.

Na koncu knjige je dodano stvarno kazalo.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti