Pravna argumentacija v teoriji in praksi

Avtor/ji: dr. Marko Novak
Koda: 102723
Leto izdaje: 2021
Založba: Uradni list RS
Recenzent/i: doc. dr. Luka Martin Tomažič in izr. prof. dr. sc. Luka Burazin
Format: 16,5 × 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 300
Ocena:

Pri nakupu te knjige imate študenti poseben - 18,75 -odstotni popust. Popust v ceni še ni obračunan. Kar morate storiti, je, da v postopku zaključka nakupa naložite sken ali sliko potrdila o šolanju ali študentske izkaznice in zaključite nakup. Po pregledu veljavnosti potrdila o vpisu ali študentske izkaznice vam pošljemo prilagojeno ponudbo s študentskim popustom.

Študentski
popust
-- 18,75 %
Tudi
E-knjiga
Pravna argumentacija v teoriji in praksi Prelistaj knjigo
Cena: 48,00 €

Delo prinaša sodoben pogled na pravno argumentacijo, kjer se prepletajo logični, dialektični in retorični elementi. Teoretično so obdelani najbolj tipični pravni argumenti, katerih raba je prikazana s praktičnimi primeri iz sodne prakse najvišjih sodišč pri nas in tudi na evropski ravni. Poudarek ni toliko na idealni teoretični zasnovi pravne argumentacije, temveč predvsem na njeni realni uporabi v vsakdanjem življenju prava v pravnih postopkih.

V tem pogledu je pričujoče delo edino te vrste pri nas, hkrati pa je v sozvočju z modernimi tujimi trendi, ki ponovno obujajo vlogo retorične argumentacije v pravu. Prvič je v Sloveniji v knjižnem delu predstavljena tudi multimodalna argumentacija v pravu, ki pomembno razširja razumevanje razumnega utemeljevanja onkraj pravne logike.

Delo je uporabno tako za študijski proces izobraževanja bodočih pravnic in pravnikov kot tudi za izpopolnjevanje vseh udeleženih v pravni praksi v smeri piljenja in izboljševanja kakovosti njihovih pravnih argumentov.

AVTOR: dr. Marko Novak

Profesor Novak je iz prava diplomiral in doktoriral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, magistriral pa na Georgetown University Law Center v ZDA. Več let je služboval kot strokovni sodelavec na Ustavnem sodišču RS, pred tem pa je opravil pravniški državni izpit. Je tudi sodni tolmač za angleški jezik. Med drugim je bil predsednik Sodnega sveta RS in sočasno član Izvršnega odbora Evropske mreže sodnih svetov. Trenutno je predsednik pritožbene komisije Nakvis. Je redni profesor za filozofijo in teorijo prava ter ustavno pravo, večinoma predava na Evropski pravni fakulteti Nove univerze ter Fakulteti za management in pravo MLC. Med njegovo ožje področje strokovnega delovanja spadajo pravna argumentacija in teorija prava, ustavno pravo ter angleška pravna terminologija.
Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti