Kako študirati pravo

Druga, spremenjena in dopolnjena izdaja
Avtor/ji: dr. Miro Cerar in dr. Valentina Franca
Koda: 101583
Leto izdaje: 2012
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 192
ISBN: 978-961-204-495-4
Ocena:

Pripravljamo posodobitev!

Artikla ni več v prodaji.

Knjiga Kako študirati pravo, druga, spremenjena in dopolnjena izdaja, je temeljito prenovljena izdaja knjige, ki je prvič izšla leta 2002. Delo je usklajeno s sedanjimi, novimi učnimi načrti in širšimi spremembami na področju študija prava, v njem pa so upoštevani tudi komentarji in odzivi študentov.

Pravnik mora biti široko izobražen, ustvarjalen, moder, sposoben mora biti reševati zahtevna jezikovna, logična in vrednostno-moralna vprašanja. V povezavi s tem bodo študenta prava na začetku pestila številna vprašanja, ki so značilna za pravni študij: kako osvojiti nov miselni okvir, kako se ukvarjati s številnimi podrobnostmi in hkrati ohraniti široko perspektivo, kako se spopasti z veliko količino snovi.

Nova knjiga je vodnik med vsemi temi in še številnimi drugimi čermi. Avtorja dr. Miro Cerar in dr. Valentina Franca poskušata v njej na podlagi dolgoletnih izkušenj študentu neprisiljeno in prijazno svetovati, kako se je najbolje podati na pot do diplome. Poleg vsega drugega mu dajeta tudi preproste človeške napotke, ki mu pomagajo premagovati ovire. Knjiga pojasnjuje temeljne ugotovitve o procesu učenja oziroma študija, in to predvsem z vidika posebnosti študija prava, hkrati pa upošteva temeljne značilnosti oziroma skupne imenovalce študija prava, kot ta poteka na pravnih fakultetah v Sloveniji (tj. na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici).

Na koncu sta knjigi dodani priloga s pomembnejšimi slovenskimi pravnimi revijami in internetnimi naslovi ter literatura.

Delo je namenjeno predvsem študentom, ki so začeli študirati pravo, in študentom, ki jim ta študij povzroča težave, prav tako pa tudi vsem drugim, ki jih natančneje zanima proces učenja oziroma spoznavanje prava.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost