Zakon o izvršbi in zavarovanju (ZIZ)

neuradno prečiščeno besedilo z uvodnimi pojasnili k noveli ZIZ-M in stvarnim kazalom
Avtor/ji: Dida Volk
Koda: 102675
Leto izdaje: 2021
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 296
ISBN: 978-961-204-681-1
Ocena:

Pri nakupu te knjige imate študenti poseben - 32,76 -odstotni popust. Popust v ceni še ni obračunan. Kar morate storiti, je, da v postopku zaključka nakupa naložite sken ali sliko potrdila o šolanju ali študentske izkaznice in zaključite nakup. Po pregledu veljavnosti potrdila o vpisu ali študentske izkaznice vam pošljemo prilagojeno ponudbo s študentskim popustom.

Študentski
popust
-- 32,76 %
Zakon o izvršbi in zavarovanju (ZIZ) Prelistaj knjigo
Cena: 58,00 €

Novela Zakona o izvršbi in zavarovanju – novela ZIZ-M (Uradni list RS, št. 36/21 z dne 12. 3. 2021), ki je začela veljati 27. marca 2021, je že trinajsta po vrsti. Spremembe in dopolnitve se nanašajo predvsem na revizijo v postopku izvršbe, odlog izvršbe (na predlog dolžnika ali po uradni dolžnosti) in čas trajanja odloga izvršbe, ureditev izvršiteljev in spremembe pri izvršbi na premičnine, ureditev izvzetja iz izvršbe ter ureditev izvršbe v zadevah glede varstva in vzgoje otrok ter glede osebnih stikov z otroki v povezavi z začasnimi odredbami za varstvo koristi otrok.

S prejšnjo novelo ZIZ-L (Uradni list RS, št. 11/18 z dne 23. 2. 2018) je bil uveden spletni iskalnik prodaj premičnin in nepremičnin z možnostjo spletnih javnih dražb, kar je bilo pogojevano z izpolnitvijo tehničnih pogojev. Februarja 2021 je nato začel delovati spletni portal »e-dražbe«, ki nadomešča prejšnje objave na spletnih straneh sodišč. Od marca 2021 dalje so omogočene tudi (anonimne) spletne dražbe premičnin in nepremičnin, ki jih lahko spremljajo tako dražitelji kot tudi vsa zainteresirana javnost.

Knjiga poleg neuradno prečiščenega besedila zakona vsebuje tudi uvodna pojasnila avtorice Dide Volk in stvarno kazalo.

O avtorici:


Dida Volk, univ. dipl. pravnica, sodnica na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Avtorica več strokovnih del s civilnega pravnega področja in predavateljica s področja izvršilnega prava, pogodbenega prava, prava nepremičnin, insolvenčnega prava in zavarovanja terjatev.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti