Mednarodno kazensko pravo 

redaktorja: prof. dr. Ljubo Bavcon, prof. dr. Mirjam Škrk
stvarno kazalo: doc. dr. Sabina Zgaga
Avtor/ji: prof. dr. Matjaž Ambrož, prof. dr. Ljubo Bavcon, prof. dr. Zvonko Fišer, prof. dr. Damjan Korošec, doc. dr. Vasilka Sancin, doc. dr. Liljana Selinšek, prof. dr. Mirjam Škrk
Koda: 101577
Leto izdaje: 2012
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: trda
Št. strani: 544
ISBN: 978-961-204-494-7
Ocena:

Pri nakupu te knjige imate študenti poseben 69,87 -odstotni popust. Popust v ceni še ni obračunan. Kar morate storiti, je, da v postopku zaključka nakupa naložite sken ali sliko potrdila o šolanju ali študentske izkaznice in zaključite nakup. Po pregledu veljavnosti potrdila o vpisu ali študentske izkaznice vam pošljemo prilagojeno ponudbo s študentskim popustom.

Študentski
popust
- 69,87 %
Mednarodno kazensko pravo  Prelistaj knjigo
Cena: 78,00 €

Mednarodno kazensko pravo je nova pravna disciplina, ki jo sestavljajo kazenskopravni vidiki mednarodnega prava in mednarodnopravni vidiki nacionalnega in občega kazenskega prava. Njen nastanek pred dobrimi sto leti in njen nadaljnji razvoj lahko opredelimo kot izraz postopno zoreče zavesti v mednarodni skupnosti, da je treba tudi v mednarodnih odnosih uveljaviti vladavino prava in tako zamenjati vladavino nasilja in načelo pravice močnejšega, ki še prevladujeta v teh odnosih. Pri tem je treba upoštevati najvišja merila legitimnosti in zakonitosti ter spoštovanja človekovih pravic in svoboščin, načel poštenega sojenja in strokovnih pravil kazenskega prava, ki sodijo v zakladnico občečloveških vrednot. 

Knjiga obsega pet velikih sklopov:
A. Uvodni del (obsega razlago temeljnih pojmov in razvoj te veje prava)
B. Materialno mednarodno kazensko pravo (splošni in posebni del)
C. Mednarodna in mešana kazenska sodišča
D. Elementi prava mednarodne pravne pomoči v kazenskih zadevah
E. Postopek pred mednarodnim kazenskim sodiščem.

S celovitim in sistematičnim prikazom obravnavanega področja daje knjiga velik prispevek k znanju in razgledanosti vodilnih ljudi v policiji in državnem tožilstvu, sodnikov in odvetnikov ter sodelavcev na ministrstvih za notranje zadeve, za zunanje zadeve in za pravosodje. Prav tako je namenjena študentom, zlasti študentom pravne fakultete.

Na koncu je knjigi dodano obširno stvarno kazalo.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost