Zakon o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN)

neuradno prečiščeno besedilo, s komentarjem in stvarnim kazalom Vide Kostanjevec, mag. Marije Bukovec Marovt, Andraža Žvana in Boruta Smrdela
Avtor/ji: mag. Marija Bukovec Marovt, Vida Kostanjevec, Borut Smrdel in Andraž Žvan
Koda: 101629
Leto izdaje: 2012
Založba: Uradni list RS
Format: 17 x 24 cm
Vezava: trda
Št. strani: 224
ISBN: 978-961-204-499-2
Ocena:
-95%
Zadnji
izvodi
Zakon o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) Prelistaj knjigo
Cena: 105,00 €
Akcijska cena: 5,00 €

Priznani strokovnjaki s področja javnih naročil, z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami posebej na področju revizije postopkov oddaje javnih naročil, v knjigi pregledno, jasno in nazorno komentirajo posamezne člene Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN), ki velja od 3. julija 2011.

Komentar zakona pomeni pomembno oporo in vodilo pri nastajanju prakse v zvezi z novim zakonom. Pri tem avtorji črpajo iz prakse Sodišča EU in iz Direktive 2007/66/ES, zlasti pa iz dosedanje prakse Državne revizijske komisije, saj so kljub novostim novega zakona številna procesna vprašanja podobna ali celo enaka kot v prejšnjem zakonu. 

V knjigi avtorji obravnavajo pravne probleme, povezane s komentiranimi določbami, in dajejo tudi odgovore na vprašanja, ki se postavljajo ali se bodo postavljala v praksi. Pri tem so posebno pozornost namenili novostim nove pravne ureditve (tak je na primer sodni postopek pravnega varstva v postopkih javnega naročanja), saj se bodo ravno te novosti v praksi povezovale z največ problemi. Avtorji so komentirali tudi prehodne in končne določbe ter določbe ZPVPJN, ki so bile razveljavljene, to pa omogoča lažjo sledljivost sprememb.

Knjiga je pomemben in koristen pripomoček in vodilo ob uporabi novega zakona in je namenjena predvsem pravnikom, ki se ukvarjajo s pravnim varstvom v postopkih oddaje javnih naročil, pa tudi naročnikom in ponudnikom ter drugim zainteresiranim v postopkih oddaje javnih naročil in postopkih pravnega varstva.

H knjigi je dodana tudi zadnja sprememba zakona ZPVPJN-A (Uradni list RS, št. 63-2513/13 z dne 26. julija 2013).

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost