Zakon o gospodarskih družbah
(ZGD-1)

neuradno prečiščeno besedilo, z uvodnimi pojasnili in stvarnim kazalom prof. dr. Klemna Podobnika
Koda: 102029
Leto izdaje: 2016
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 508
ISBN: 978-961-204-593-7
Ocena:
Cena: 55,50 €
Akcijska cena: 10,00 €

Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) je z novelo ZGD-1I (Uradni list RS, št. 55/15 z dne 24. julija 2015), doživel globoke vsebinske spremembe.

Avtor uvodnih pojasnil v besedilu identificira nevralgične točke, ki jih prinašajo spremembe in dopolnitve zakona, analizira njihov doseg, primerja jih s prejšnjo ureditvijo in se do njih tudi kritično opredeli.

Posebna pozornost je tako namenjena prikazu novih oziroma spremenjenih institutov in področij, med drugim novemu režimu omejitve ustanavljanja gospodarskih družb, ureditvi koncernskega privilegija ter poročilu o odnosih do povezanih družb, spremembi zastaralnih rokov za odškodninske zahtevke zoper člane organov vodenja in nadzora itd.

Avtor med drugim tudi polemizira z odločitvijo zakonodajalca, da v novelo ni uvrstil prvotno predlaganega standarda odgovornosti (pravilo poslovne presoje) članov organov vodenja in nadzora delniških družb.

Knjigi je dodano stvarno kazalo, zadnje spremembe in dopolnitve, določene z novelo ZGD-1I, pa so v zakonu označene polkrepko.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost