Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi

Avtor/ji: mag. Maja Koršič Potočnik, Maja Prebil in mag. Urška Skok Klima
Koda: 102109
Leto izdaje: 2017
Založba: Uradni list RS
Format: 17 x 24 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 472
ISBN: 978-961-204-603-3
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

Nova knjiga je že na voljo!

Ob tem, ko je ZJN-3 v slovensko pravo javnega naročanja vključil dobrodošle in težko pričakovane novosti, pa je s seboj prinesel tudi veliko nerešenih vprašanj in dilem, s katerimi se srečujejo naročniki in ponudniki. Instituti in določbe, prevedeni iz direktiv 2014/24/EU in 2014/25/EU Evropskega parlamenta in Sveta, obe z dne 26. februarja 2014, na nekatera praktična vprašanja ponujajo preveč splošne odgovore, da bi si udeleženci v javnem naročanju z njimi lahko pomagali pri konkretnih vprašanjih, s katerimi se srečujejo. Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi je namenjen temu, da ponudi odgovore ob težje razumljivih ali spornih določbah zakona: izhajajoč iz namenske, jezikovne in druge razlage osvetli bistvo posameznih določb novega zakona, na podlagi tega pa je mogoče sklepati na pravilno uporabo zakona.

V priročniku je zbrana tudi pretekla in nova praksa Državne revizijske komisije, ki pomaga tolmačiti posamezne institute in določbe ZJN-3, prav tako so avtorice v knjigi podale odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja v praksi in na večino odprtih vprašanj, ki jih je prinesel ZJN-3.

Avtorici priročnika, mag. Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil, sta odvetnici s številnimi praktičnimi izkušnjami pri delu z naročniki in ponudniki, prav tako se s pravom javnih naročil ukvarjata v fazi po sklenitvi pogodbe, v morebitnih sporih med izvajalci in ponudniki. Avtorica, mag. Urška Skok Klima pa je aktivno sodelovala pri nastajanju zakona.

Recenzija Priročnika za uporabo javnega naročanja v praksi

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano