Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/2007 z dne 6. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/2007 z dne 6. 6. 2007

Kazalo

2690. Uredba o izročanju gradiva iz arhiva nekdanje Službe državne varnosti, stran 6877.

Na podlagi 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo), 23. in 36. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (Uradni list RS, št. 30/06) in 55. člena Zakona o Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Uradni list RS, št. 81/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o izročanju gradiva iz arhiva nekdanje Službe državne varnosti
1. člen
Ta uredba ureja izročanje gradiva iz arhiva nekdanje Službe državne varnosti Arhivu Republike Slovenije, način izročanja, imenovanje in sestavo komisije, ki opravi izločanje, in mesto ter način hrambe tega gradiva.
2. člen
Gradivo iz arhiva nekdanje Službe državne varnosti, ki je nastalo v nekdanji Službi državne varnosti in njenih predhodnicah pred 17. majem 1990, se preda Arhivu Republike Slovenije.
3. člen
(1) Gradivo iz prejšnjega člena iz obstoječega operativnega, dokumentarnega in arhivskega gradiva, ki je v hrambi pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (v nadaljnjem besedilu: agencija), izloči in odbere Komisija za izločanje in odbiranje gradiva iz arhiva nekdanje službe državne varnosti (v nadaljnjem besedilu: komisija).
(2) Komisija je sestavljena iz uslužbencev Arhiva Republike Slovenije, uslužbencev agencije in predstavnikov zgodovinske stroke.
(3) Predsednik komisije je direktor Arhiva Republike Slovenije. Podpredsednik komisije je direktor agencije.
(4) Direktor Arhiva Republike Slovenije imenuje štiri člane komisije izmed uslužbencev Arhiva Republike Slovenije in predstavnikov zgodovinske stroke, direktor agencije pa imenuje dva člana izmed uslužbencev agencije.
4. člen
Arhiv Republike Slovenije zagotovi, če je to potrebno iz razlogov nacionalne varnosti, in na predlog direktorja agencije, posebno varovanje in dostopnost predanega gradiva iz 2. člena te uredbe. Komisija določi obliko in način predaje in hrambe predanega gradiva.
5. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 02021-1/2007/5
Ljubljana, dne 4. junija 2007
EVA 2007-2011-0084
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti