Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2003 z dne 14. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2003 z dne 14. 3. 2003

Kazalo

1058. Pravilnik o smeri izobrazbe učiteljev v izobraževalnih programih za odrasle Usposabljanje za življenjsko uspešnost - Most do izobrazbe in Usposabljanje za življenjsko uspešnost - Beremo in pišemo skupaj, stran 3442.

Na podlagi šestega odstavka 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96, 23/96 in 22/00, 64/01, 101/01 in 108/02) izdaja minister za šolstvo, znanost in šport
P R A V I L N I K
o smeri izobrazbe učiteljev v izobraževalnih programih za odrasle Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe in Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Beremo in pišemo skupaj
1. člen
Ta pravilnik določa pogoje glede strokovne izobrazbe, ki jih morajo ob izpolnjevanju drugih, z zakonom določenih pogojev izpolnjevati učitelji v izobraževalnih programih za odrasle Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe in Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Beremo in pišemo skupaj, katerih posebna dela je na 17. seji dne 21. 5. 2002 določil Strokovni svet RS za izobraževanje odraslih.
2. člen
Učitelj, ki uskljajuje delo v skupini za odrasle je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program družboslovne smeri in uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe ali Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Beremo in pišemo skupaj.
3. člen
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program in uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe ali Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Beremo in pišemo skupaj.
4. člen
Ne glede na določbe tega pravilnika je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti.
5. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-7/2003
Ljubljana, dne 7. februarja 2003.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo, znanost in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti