Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2024 z dne 7. 6. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2024 z dne 7. 6. 2024

Kazalo

D 234/2023 Os-2049/24, Stran 1538
Pri tukajšnjem sodišču je v teku zapuščinski postopek po dne 19. 12. 2022 umrlem zapustniku Jožefu Perku, oče Franc Murkovič, roj. 10. 1. 1946, EMŠO: 1001946500178, drž. Republike Slovenije, upokojenec, nazadnje stan. Pameče 59, Slovenj Gradec.
Po podatkih spisa je zapustnik Jožef Perko (v nadaljevanju: zapustnik) sklenil eno zakonsko zvezo z Viktorijo Perko, ki je umrla pred zapustnikom leta 2009, v času smrti pa zapustnik ni živel v izvenzakonski skupnosti. Edini potomec zapustnika je pok. zap. sin Jože Perko, ki je umrl pred zapustnikom leta 2019 in ni zapustil kakšnih potomcev. Zapustnikova starša, tj. zap. oče Franc Murkovič, ki je umrl pred zapustnikom leta 1992 in zap. mati Marija Lesjak, ki je umrla pred zapustnikom leta 2006, poleg zapustnika nista imela drugih potomcev.
Zap. mati Marija Lesjak je imela poleg zapustnika še enega sina, ki je pok. zap. polbrat Janez Vogrinec, ki je umrl pred zapustnikom leta 2015 in je zapustil dva potomca, ki sta zap. polnečak Bogomir Vogrinec in zap. polnečak Boris Vogrinec.
Zap. oče Franc Murkovič je imel poleg zapustnika še tri potomce, ki so pok. zap. polbrat Avguštin Murkovič, ki je umrl pred zapustnikom leta 2018 in je zapustil tri potomce, ki so zap. polnečak Peter Murkovič, zap. polnečak Ivan Murkovič in zap. polnečakinja Brigita Lelić; pok. zap. polbrat Janez Murkovič, ki je umrl za zapustnikom leta 2023 in ni zapustil kakšnih potomcev, njegovi dediči pa so zap. polbrat Franc Murkovič, zap. polnečak Peter Murkovič, zap. polnečak Ivan Murkovič in zap. polnečakinja Brigita Lelić ter zap. polbrat Franc Murkovič.
Vsi dediči drugega dednega reda so se dedovanju odpovedali, zaradi česar nastopi dedovanje v tretjem dednem redu.
Starši zap. matere Marije Lesjak, tj. ded Karel Perko, ki je umrl pred zapustnikom neznanega leta, in babica Terezija Perko, ki je umrla pred zapustnikom neznanega leta, sta poleg zapustnikove matere Marije Lesjak zapustila še tri skupne potomce, tj. zap. tete in strice, ki so pok. zap. stric Janez Perko, ki je umrl pred zapustnikom leta 1980 in je zapustil dva potomca, ki sta zap. sestrična Angela Krajnc in zap. bratranec Silvester Perko; pok. zap. stric Franc Perko, ki je umrl pred zapustnikom leta 1977, podatki o njegovih morebitnih potomcih pa sodišču niso znani in zap. teta Frančiška Bratschitsch, pri čemer sodišče nima podatka, ali je še živa oziroma o njenem prebivališču ali potomcih.
Poleg naštetih potomcev zap. ded in babica po materini strani nista imela nobenih drugih potomcev.
Starši zap. očeta Franca Murkoviča sta bila zapustnikov ded Franc Murkovič, ki je umrl pred zapustnikom neznanega leta in zapustnikova babica Elizabeta Murkovič, ki je umrla pred zapustnikom neznanega leta in sodišču ni znano, ali sta poleg zapustnikovega očeta Franca Murkoviča zapustila še kakšne potomce.
Oba sodišču znana dediča tretjega dednega reda zap. sestrična Angela Krajnc in zap. bratranec Silvester Perko sta se dedovanju odpovedala.
Sodišču posledično niso znani nobeni zakoniti dediči tretjega dednega reda (tj. potomci obeh babic in dedov pokojnika, tj. zap. tet in stricev oziroma njihovih potomcev) po zapustniku, zaradi česar jih sodišče vabi, da se v enem letu od objave oklica na sodni deski in e-oglasni deski naslovnega sodišča priglasijo sodišču. Po poteku navedenega roka bo sodišče odločilo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga (206. člen Zakona o dedovanju).
Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu 
dne 10. 4. 2024 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti