Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2024 z dne 26. 4. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2024 z dne 26. 4. 2024

Kazalo

Št. 430-0012/2024 Ob-2077/24, Stran 1016
Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1, 30/18, 61/20 – ZIUZEOP-A in 80/20 – ZIUOOPE), Zakona o športu – ZŠPO-1 (Uradni list RS, št. 29/17, 21/18 – ZNOrg, 82/20, 3/22 – ZDeb), Odloka o proračunu Občine Dravograd za leto 2024 (Uradni list RS, št. 133/23) in smiselne uporabe Odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Dravograd (Uradni list RS, št. 31/18), Sklepa o določitvi javnih športnih objektov občinskega pomena v Občini Dravograd (MUV, št. 14/2000, Uradni list RS, št. 5/10, 27/18), 50. člena Statuta Občine Dravograd (Uradni list list RS, št. 101/13, 2/16, 24/18 in 61/19) Občina Dravograd objavlja
javni razpis 
za sofinanciranje investicij v športne površine lokalnega pomena v letu 2024 
1. Naziv in sedež občine: Občina Dravograd, Trg 4. Julija 7, 2370 Dravograd.
2. Predmet javnega razpisa
Občina Dravograd po 5. členu ZŠPO-1 uresničuje javni interes v športu z načrtovanjem, gradnjo in vzdrževanjem lokalno pomembnih športnih objektov in površin za šport v naravi v lasti lokalne skupnosti ter s spodbujanjem in zagotavljanjem pogojev za opravljanje in razvoj športnih dejavnosti. Smučišče Bukovnik je po Sklepu o določitvi javnih športnih objektov občinskega pomena v Občini Dravograd športna površina lokalnega pomena Občine Dravograd. Investiranje v športne površine Smučišča Bukovnik je tako v javnem interesu.
Predmet javnega razpisa je zbiranje predlogov za sofinanciranje investicij v športne površine v javnem interesu v letu 2024, določeno z letnim programom športa in namenjeno zagotavljanju optimalnih pogojev za delovanje.
Sredstva so namenjena za nakup nove in posodobitev stare opreme, pri čemer je zagotovljeno sofinanciranje v višini 90 % zneska upravičenih stroškov investicije oziroma do zagotovljenih sredstev na proračunski postavki.
Predmet javnega razpisa niso investicije, ki jih ureja Zakon o žičniških napravah za prevoz oseb.
Sredstva za izvedbo javnega razpisa so zagotovljena z Odlokom o proračunu Občine Dravograd za leto 2024 (Uradni list RS, št. 133/23) na proračunskih postavki: 2118002 – investicije na področju športa v višini do 5.000 EUR.
3. Upravičenci do javnih sredstev in pogoji, ki ji morajo upravičenci izpolnjevati: pravico do sofinanciranja imajo upravičenci, ki izpolnjuje pogoje iz 8. člena Odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Dravograd.
4. Merila za sofinanciranje
Skladno s 16. členom ZŠPO-1 se za investicije v gradnjo, obnovo oziroma vzdrževanje športnih objektov in površin za šport v naravi uporabljajo naslednja merila:
a)
dostopnost občanom in ostalim, 
10 točk
b)
obstoj športnih objektov in površin za šport v naravi, 
10 točk
c)
vrednost investicije: 
10 točk
– do 2.000 EUR 
2 točki
– do 4.000 EUR 
4 točk
e
– do 6.000 EUR 
6 točk
– do 8.000 EUR 
8 točk
– več kot 8.000 EUR 
10 točk
d) 
zagotavljanje vadbenih površin za več (zimskih) športnih panog. 
10 točk
SKUPAJ: 
40 točk
5. Okvirna višina sredstev
Okvirna višina sredstev, zagotovljenih za izvedbo javnega razpisa, zagotovljenih v proračunu Občine Dravograd znaša do 5.000 EUR.
Sredstva bodo upravičencem, ki izpolnjujejo pogoje razpisa, dodeljena ob upoštevanju meril za sofinanciranje. Upravičenci, ki jim bodo sredstva dodeljena in bodo sklenili pogodbo z občino, bodo zavezani k namenski porabi dodeljenih sredstev za investicije v gradnjo, obnovo oziroma vzdrževanje športnih objektov in površin za šport v naravi.
6. Upravičeni stroški
Upravičenci morajo dodeljena sredstva porabiti v koledarskem letu 2024 – v obdobju od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2024.
Kot upravičeni stroški investicije se štejejo stroški nakupa opredmetenih in neopredmetenih osnovnih sredstev, materiala, rezervnih delov, storitev vzdrževanja ipd. Če ima upravičenec pravico do odbijanja davka na dodano vrednost, davek na dodano vrednost ni upravičen strošek.
7. Prijava na javni razpis
Vlagatelji morajo izpolniti priložene obrazce, ki so del javnega razpisa, vloga pa mora vsebovati vse izjave, ki so navedene v javnem razpisu in s katerimi podpisnik jamči za izpolnjevanje pogojev in zahtevane priloge. Obrazcev ni dovoljeno spreminjati. Le tako pripravljena vloga bo obravnavana kot vsebinsko popolna.
Rok za oddajo vloge je do vključno 10. 5. 2024. Vloga se pošlje na naslov: Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd.
Šteje se, da je vloga prispela pravočasno, če je bila oddana zadnji dan roka za oddajo vlog na pošti s priporočeno pošiljko ali osebno v času uradnih ur v vložišču občine. Prepozno prispele vloge komisija ne bo obravnavala. Vloge ni dopustno oddati po elektronski pošti.
Vloga mora biti oddana v zaprti kuverti in označena z napisom »Ne odpiraj – prijava na javni razpis za sofinanciranje investicij v športne površine lokalnega pomena v letu 2024« ter z imenom in naslovom vlagatelja. Ovojnica je lahko označena tudi na drug ustrezen način, iz katerega izhaja, da gre za vlogo na določen javni razpis. Vlagatelj na zadnji strani ovojnice navede svoj naziv in naslov. Ovojnica, ki ni označena skladno s prejšnjim odstavkom, se vrne vlagatelju.
Prijavni obrazec je na voljo na sedežu Občine Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd ter na spletnem naslovu: www.dravograd.si. Razpis je objavljen na spletni strani Občine Dravograd: https://www.dravograd.si/ in v uradnem listu RS.
Oddaja vloge pomeni, da vlagatelj soglaša z vsemi pogoji in določili javnega razpisa ter sprejema in v celoti soglaša z vzorcem pogodbe, ki je sestavni del razpisne dokumentacije, zato parafiranega vzorca pogodbe ni treba priložiti vlogi.
Prijavi je treba priložiti:
– Izpolnjen Prijavni obrazec 1 in ustrezne priloge, navedene v prijavnem obrazcu.
8. Odpiranje vlog
Odpiranje vlog za dodelitev sredstev bo potekalo v drugi polovici maja 2024. Odpirajo se samo v roku dostavljene in pravilno označene ovojnice. Ovojnica, ki ni označena skladno s prejšnjim odstavkom, se vrne vlagatelju. Odpiranje prejetih vlog ni javno.
Za vsako vlogo komisija ugotovi, ali je pravočasna, ali jo je podala upravičena oseba in, ali je popolna. Komisija o odpiranju vlog vodi zapisnik. Vlogo, ki ni pravočasna, ali je ni vložila upravičena oseba, izvajalec razpisa zavrže s sklepom. Pritožba zoper sklep ni dovoljena.
Komisija v roku osmih dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje, katerih vloge ne vsebujejo vseh z razpisno dokumentacijo zahtevanih dokumentov (nepopolne vloge), da jih dopolnijo. Če vlagatelj vloge ne dopolni v zahtevanem roku, izvajalec razpisa vlogo zavrže s sklepom. Pritožba zoper sklep ni dovoljena.
9. Postopek dodelitve sredstev in rok, v katerem bodo vlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa
Na dan odpiranja vlog bo strokovna komisija pravočasno prispele in ustrezno označene vloge odprla in pregledala njihovo vsebino. Vlagatelje formalno nepopolnih vlog bo komisija v osmih dneh od odpiranja vlog pozvala k dopolnitvi. Če vlagatelj vloge ne dopolni v zahtevanem roku, izvajalec razpisa vlogo zavrže s sklepom. Pritožba zoper sklep ni dovoljena.
Komisija opravi strokovni pregled popolnih vlog, tako da preveri izpolnjevanje razpisnih pogojev in jih oceni na podlagi meril, določenih z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo ter glede na to pripravi predlog izbire in sofinanciranja področij športa.
Na podlagi predloga upravičencev do finančnih sredstev, ki jih pripravi komisija, in glede na razpoložljiva proračunska sredstva javnega razpisa, direktorica občinske uprave izda odločbe o izboru ali ne izboru. Odločbe bodo izdane najkasneje v roku 30 dni od dneva odpiranja vlog. Odločba o izbiri je podlaga za sklenitev pogodbe o sofinanciranju investicij v športne površine lokalnega pomena v letu 2024. Ob izdaji odločbe o izbiri občina pošlje vlagatelju pogodbo in ga pozove k podpisu pogodbe o sofinanciranju. Če se upravičenec v roku 8 dni od prejema poziva ne odzove – podpisano pogodbo vrne na občino (osebno ali po pošti), se šteje, da je umaknil vlogo za sofinanciranje.
Zoper odločbo je možno podati ugovor v roku osmih dni po prejemu odločbe. Vložen ugovor ne zadrži sklepanja pogodb z izbranimi upravičenci do sofinanciranja. Predmet ugovora ne morejo biti pogoji in merila za vrednotenje, določeni s tem javnim razpisom. O ugovoru odloči župan v roku trideset dni od prejema ugovora. Odločitev župana je dokončna. O dokončni odločitvi župan obvesti tudi komisijo. Zoper odločitev župana je dopusten upravni spor na Upravnem sodišču Republike Slovenije, ki se vloži v roku trideset dni od vročitve odločbe.
10. Podatki o dokumentaciji in dodatne informacije
Razpisna dokumentacija je na voljo na sedežu Občine Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd ter na spletnem naslovu www.dravograd.si. Razpis je objavljen na spletni strani Občine Dravograd: https://www.dravograd.si/ in v Uradnem listu RS.
Za vse dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in pripravo prijave na javni razpis lahko kontaktirate Barbaro Žlaus na tel. 02/87-23-571 ali ji pišete na elektronsko pošto: barbara.zlaus@dravograd.si.
Občina Dravograd 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti