Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2024 z dne 29. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2024 z dne 29. 3. 2024

Kazalo

III D 1869/2021 Os-1348/24, Stran 797
Pri Okrajnem sodišču v Ljubljani je v teku zapuščinski postopek po pokojni Mariji Magdaleni Mežan, rojena 31. 8. 1942, umrla 5. 3. 2021, nazadnje stanujoča na naslovu Devinska ulica 1C, Ljubljana, državljanka Republike Slovenije.
Sodišče je ugotovilo, da je bila zapustnica ob smrti vdova in je zapustila hčer Ivico Pociecha ter sina Matjaža Mežana, ki sta se dedovanju odpovedala. Glede dedičev II. dednega reda je sodišče ugotovilo, da sta starša Sedej Ivana in Sedej France umrla pred zapustnico. Pred zapustnico je umrla njena sestra Jereb Ivana, ki je zapustila zap. nečaka Jereb Darka in Jereb Romana. Nadalje je pred zapustnico umrla njena sestra Oblak Bernarda, ki je zapustila zap. nečaka Oblak Metoda in Oblak Milana. Nadalje je pred zapustnico umrla sestra Janša Frančiška, ki je zapustila zap. nečaka Janša Branka in zap. nečakinjo Bernik Sonjo. Nadalje je pred zapustnico umrl brat Sedej Marijan, ki je zapustil zap. nečaka Sedej Marjana in Sedej Klemna. Nadalje sta pred zapustnico umrla brat Sedej Ivan in brat Sedej Viktor, ki je zapustil zap. nečaka Sedej Boštjana in Sedej Uroša. Vsi navedeni so se dedovanju po zapustnici odpovedali. Sodišče ne razpolaga s podatki o dedičih III. dednega reda.
Glede na navedeno sodišče na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju poziva vse tiste, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine po zapustniku, da se priglasijo sodišču v enem letu od objave tega oklica na oglasni deski sodišča in v Uradnem listu RS. Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 30. 1. 2024 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti