Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2024 z dne 1. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2024 z dne 1. 3. 2024

Kazalo

Št. 410-0003/2024 Ob-1535/24, Stran 407
Občina Žalec, Ul. Savinjske čete 5, 3310 Žalec, na podlagi Odloka o proračunu Občine Žalec za leto 2024 (Uradni list RS, št. 37/23) in Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16 in 11/22), ki se smiselno uporablja tudi za lokalne skupnosti objavlja
javni razpis 
za sprejem pokroviteljstva v letu 2024 
1. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je pokroviteljstvo nad pomembnimi humanitarnimi, kulturnimi, športnimi, strokovnimi in mednarodnimi dogodki/projekti.
Namen dogodkov/projektov so: strokovna srečanja, razstave, predavanja, prireditev ob izdaji publikacij/knjig …
2. Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu
Prijavitelji na javni razpis za sprejem pokroviteljstva v letu 2024 morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
– prijavijo se lahko društva, zavodi in neprofitne organizacije, ki:
– imajo sedež v Občini Žalec in organizirajo ali se udeležijo dogodka/projekta 
ali 
– imajo sedež izven Občine Žalec in je njihov član/predstavnik občan Občine Žalec. 
3. Merila za vrednotenje dogodkov/projektov
Merila za vrednotenje pomembnosti dogodka/projekta za Občino Žalec in višina dodeljenih sredstev se prijaviteljem, ki izpolnjujejo pogoje razpisa, oceni na podlagi predložene vloge za sprejem pokroviteljstva, ki jo sestavljata razpisna obrazca št. 1 in št. 2.
Na podlagi predloženih razpisnih obrazcev št. 1 in št. 2 se bo prispele vloge ovrednotilo po merilih:
POKROVITELJSTVO – organizacija dogodka
na voljo skupaj točk
doseženo število točk
vlagatelj ima sedež v Občini Žalec 
5
organiziran dogodek/projekt je 
– zaprtega tipa (samo za člane društva/zveze, projekti/akcije) 
– odprtega tipa (prireditve javnega značaja) 
– projekt je neprofiten 
 
5
Učinek projekta za lokalno skupnost 
– na lokalno skupnost nima učinka/dogodek izveden izven Občine Žalec/enkraten učinek 
– kratkoročen za lokalno skupnost 
– dolgoročen za lokalno skupnost
 
10
pri izvedbi prijavljenega dogodka se sodeluje vsaj s tremi drugimi društvi/zavodi/organizacijami
 
5
Pomembnost projekta za Občino Žalec – dogodek/projekt ima promocijski učinek za Občino Žalec 
– manjši pomen (promocija občine/lokalna javnost) 
– velik pomen za Občino Žalec (povečevanje širše prepoznavnosti in dobre javne podobe občine/ v dogodek oziroma projekt je vključena širša javnost/ aktivnost prispeva k prepoznavnosti občine) 
– izjemen pomen za Občino Žalec (izjemen promocijski učinek OŽ /inovativne narave …)
 
 
 
 
20 
40
SKUPAJ max. št. točk
70
*v primeru da se dogodek/projekt odvija v okviru okroglega jubileja dogodka/društva/organizacije
5
Vrednost točke: 1 točka = 10 EUR
*V primeru da se dogodek/projekt odvija v okviru okroglega jubileja dogodka/društva/organizacije in društvo/organizacija prejme maksimalno število točk iz zgornje tabele (70 točk) ter dodatnih 5 točk ob okroglem jubileju se v takšnih primerih višina odobrenih sredstev zviša na 750 €, sicer je najvišji možni znesek odobrenih sredstev 700 €.
V kolikor so porabljena sredstva manjša od odobrenih, se izplačajo sredstva v višini dejansko porabljenih.
4. Sredstva
Sredstva so zagotovljena na proračunski postavki 04040 Pokroviteljstva občine.
Prejeta sredstva iz javnih in drugih virov ne smejo prekoračiti skupnega stroška dogodka/projekta.
5. Obdobje porabe dodeljenih sredstev: prejemnik sredstev je dolžan sredstva porabiti v času od 1. 1. 2024 do 30. 12. 2024.
6. Rok za predložitev vlog in način prijave
Popolna vloga na javni razpis za sprejem pokroviteljstva v letu 2024 obsega:
– izpolnjen in podpisan razpisni obrazec št. 1: Podatki o prijavitelju in splošna izjava (priloga 1 razpisne dokumentacije),
– izpolnjen razpisni obrazec št. 2: Podatki o dogodku/projektu (priloga 2 razpisne dokumentacije).
Vloge se Občini Žalec dostavijo priporočeno po pošti na naslov: Občina Žalec, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec, najkasneje do 30. 11. 2024.
Javni razpis je odprt do porabe sredstev, ki so zagotovljena v proračunu Občine Žalec za leto 2024, vendar najkasneje do 30. 11. 2024.
Za dogodke, izvedene v mesecu decembru 2024, se lahko kandidati prijavijo na javni razpis pokroviteljstva v letu 2025, vlogi pa morajo biti priložena dokazila o realizaciji dogodka/projekta. Tovrstna vloga mora biti oddana v prvem mesecu objave javnega razpisa.
Priporočeno je, da je na ovitku vloge napisano:
– naslov: Občina Žalec, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec,
– v levem spodnjem kotu jasno označeno: »Ne odpiraj – prijava na javni razpis za sprejem pokroviteljstva v letu 2024« ter pripisana št. zadeve: 410-0003/2024,
– v levem zgornjem robu ovitka naj bo napisan naziv in naslov prijavitelja.
Priporočena je uporaba vzorca ovojnice – priloga 4 razpisne dokumentacije.
Vse razpisne obrazce in pogodbo mora podpisati zakoniti zastopnik (npr. v primeru pravne osebe: predsednik društva, direktor zavoda ipd.), oziroma od zakonitega zastopnika pooblaščena oseba. Pooblastilo mora biti priloženo.
7. Postopek dodelitve sredstev
Odpiranje prejetih vlog bo Komisija za izvedbo javnega razpisa (v nadaljevanju: komisija) opravljala enkrat mesečno, oziroma po potrebi, po vrstnem redu prispetja predlogov, do porabe sredstev. Vlagatelji, katerih vloge niso bile popolne bodo pisno pozvani, da jih dopolnijo. Nepopolne vloge, ki jih vlagatelji v roku ne bodo dopolnili, bodo zavržene s sklepom.
Vloge bo ocenjevala strokovna komisija, ki bo za sofinanciranje predlagala le tiste predloge, ki bodo v celoti ustrezali vsem pogojem in merilom tega javnega razpisa.
Na osnovi ocenitve vlog s strani komisije bo Občina Žalec izdala sklepe o izboru prejemnikov in višini dodeljenih sredstev. Z izbranimi vlagatelji bodo sklenjene pogodbe o zagotovitvi sredstev iz občinskega proračuna v letu 2024.
V 15 dneh po prejemu pogodbe morajo vlagatelji podpisani izvod pogodbe vrniti občini. Če podpisana pogodba s strani vlagatelja ni vrnjena v 15 dneh od izdaje pisnega poziva za podpis, se zadeva obravnava, kot da je vlagatelj odstopil od zahteve po predmetnem sofinanciranju.
Vlagateljem bodo sredstva izplačana po predložitvi razpisnega obrazca št. 3: Poročilo o realizaciji dogodka/projekta, skupaj s priloženimi dokazili o realizaciji. Dokazila o realizaciji so: kopije računov za: najem prostorov, najem opreme, honorar za izvajalce, stroške materiala, stroške promocije (tisk, izdelava letakov, brošur, biltenov, radio oglasi, časopisni oglasi), stroški prevoza (kombi, avtobus, vlak).
Poročilo o realizaciji dogodka/projekta mora biti poslano po pošti na naslov Občine Žalec ali elektronsko na e-naslov glavna.pisarna@zalec.si najkasneje v roku 30 dni po končanem projektu.
8. Informacije glede javnega razpisa
Vse informacije v zvezi z javnim razpisom lahko dobite na Občini Žalec, Uradu za negospodarske javne službe, tel. 03/71-36-430 (Samanta Potočnik) ali preko elektronske pošte samanta.potocnik@zalec.si.
Kraj in čas, kjer lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo: razpisna dokumentacija je dosegljiva v elektronski obliki, na spletni strani Občine Žalec: www.zalec.si.
Občina Žalec 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti