Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2024 z dne 1. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2024 z dne 1. 3. 2024

Kazalo

Št. 330-128/2022-15-(40/22/05) Ob-1504/24, Stran 398
Na podlagi Pravilnika o dodelitvi pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Kranjza programsko obdobje 2015–2020 (Uradni list RS, št. 47/15 in 202/20) in Odloka o proračunu Mestne občine Kranj za leto 2024 (Uradni list RS, št. 124/23) objavlja Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj,
javni razpis 
za dodelitev podpor delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja v Mestni občini Kranj v letu 2024 
I. Predmet javnega razpisa in splošna določila
1. Predmet javnega razpisa je dodelitev podpor kot nepovratnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja na območju Mestne občine Kranj preko ukrepa:
– podpora delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja.
2. Splošna določila:
– Podpora se dodeli na podlagi vloge, ki vsebuje osnovne podatke o vlagatelju, podatke o dejavnosti društva, časovni potek, predvidene stroške, znesek javnega financiranja, priloge.
– Dejavnosti, ki bodo sofinancirane na podlagi javnega razpisa, morajo biti zaključene pred oddajo zahtevka.
– Upravičenec, ki pridobi podporo po tem razpisu, mora hraniti vso dokumentacijo, ki je bila podlaga za odobritev podpore, deset let od prejema podpore.
II. Podpora delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja
1. Okvirna višina sredstev: 11.000 EUR.
2. Upravičenci: društva ali združenja, ki so registrirana ali delujejo na območju občine na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane.
3. Predmet podpore: delovanje različnih neprofitnih oblik sodelovanja kmetovalcev in drugih neprofitnih interesnih združenj s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja.
4. Pogoji za pridobitev sredstev:
– sofinancirajo se izključno nepridobitne dejavnosti društev,
– društvo mora biti vpisano v register društev,
– društvo mora imeti letni program dela društva,
– izvajanje izobraževanj in usposabljanj, katerih upravičenci so nosilci kmetijske dejavnosti, ni predmet sofinanciranja,
– priložiti je potrebno seznam članov društva z območja občine.
5. Upravičeni stroški: materialni stroški za delovanje društev, povezani z izvajanjem vsebine dejavnosti društev, razen stroškov gostinskih storitev ter nakupa hrane in pijače.
6. Višina podpore: do 100 odstotkov upravičenih stroškov glede na delež članov društva s stalnim prebivališčem v Mestni občini Kranj in razpoložljiva sredstva.
7. Znesek podpore: najnižji znesek dodeljene podpore znaša 100 EUR, najvišji pa 1.000 EUR, ki se lahko zniža glede na število popolnih vlog in razpoložljiva sredstva.
8. Vlogo predloži: predstavnik društva ali združenja.
9. Označitev vlog: pisna vloga (obrazec s prilogami) mora biti poslana v zaprti ovojnici, opremljeni z naslovom pošiljatelja in označeni z oznako »Ne odpiraj – Javni razpis – Kmetijska društva«.
III. Vsebina zahtevka
Upravičenec mora vložiti vlogo (izpolnjen obrazec s predpisanimi prilogami, ki so navedene v razpisu oziroma razpisni dokumentaciji).
Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, obrazec II, vzorec pogodbe II in Zahtevek II, je vlagateljem na voljo od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS na spletni strani Mestne občine Kranj http://www.kranj.si/ (rubrika Javni razpisi, naročila). Če vlagatelji ne razpolagajo z ustrezno računalniško opremo pa se jim lahko posreduje v fizični obliki z redno pošto.
Vse informacije v zvezi z javnim razpisom lahko dobite na podlagi predhodne najave na Mestni občini Kranj, Uradu za gospodarske dejavnosti in promet, soba št. 195, Slovenski trg 1, Kranj, ali na tel. 04/23-73-130, kontaktna oseba je Barbara Čirič.
IV. Obdobje, v katerem morajo biti porabljena dodeljena sredstva: za ukrep iz I. točke razpisa morajo biti sredstva porabljena v letu 2024.
V. Rok, do katerega morajo biti predložene vloge za dodelitev sredstev: vloge s predpisano dokumentacijo morajo biti oddane v Sprejemni pisarni Mestne občine Kranj ali poslane s priporočeno pošto na naslov Mestna občina Kranj, Urad za gospodarske dejavnosti in promet, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, najkasneje do 7. 6. 2024.
VI. Obravnava vlog
Pravočasno prispele in pravilno označene vloge za razpisane ukrepe bo obravnavala Komisija za pospeševanje kmetijstva, ki jo imenuje župan. O dodelitvi sredstev bo na predlog komisije odločal direktor mestne uprave, najkasneje v roku 45 dni od odpiranja vlog. Zoper sklep direktorja je dopustna pritožba županu, in sicer v roku 8 dni od prejema. Zoper županovo odločbo ni pritožbe, možno je sprožiti upravni spor pred pristojnim sodiščem.
Odpiranje vlog bo praviloma 12. 6. 2024. Odpiranje vlog ni javno. Prepozno prispele oziroma neustrezno opremljene vloge bodo zavržene, neutemeljene pa zavrnjene. Vlagatelja nepopolne vloge komisija v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove na dopolnitev vloge. Rok dopolnitve je 15 dni od prejema obvestila. Vloge, ki jih vlagatelji v roku ne bodo dopolnili, se zavrže, neustrezno dopolnjene vloge pa zavrne.
Vlagatelji bodo o izidu razpisa obveščeni s sklepom in pozvani k podpisu pogodbe. Če se upravičenec v roku 8 dni ne odzove na poziv, se šteje, da je odstopil od zahteve za pridobitev sredstev tega razpisa.
Mestna občina Kranj 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti