Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2024 z dne 16. 2. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2024 z dne 16. 2. 2024

Kazalo

Ob-1372/24, Stran 309
Svet javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, Ižanska cesta 12, 1000 Ljubljana, na podlagi 53.a in 58. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB5 in nadaljnji) razpisuje delovno mesto
ravnatelja 
Srednje glasbene in baletne šole – SGBŠ 
in hkrati 
direktorja 
zavoda (m/ž) 
Imenovani kandidat za ravnatelja bo funkciji direktorja zavoda opravljal v okviru istega mandata in enega delovnega mesta.
Kandidat-ka mora za imenovanje za ravnatelja/ico SGBŠ in hkrati za direktorja/ico zavoda izpolnjevati splošne zakonske pogoje in posebne pogoje v skladu s 53., 55., 58., 92., 97., 100. in 107.a členom ZOFVI, in sicer:
– da ima izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje oziroma raven izobrazbe, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje,
– da izpolnjuje druge pogoje za učitelja ali svetovalnega delavca v Srednji glasbeni in baletni šoli,
– ima naziv višji svetnik, svetnik ali svetovalec oziroma najmanj pet let naziv mentor,
– obvlada slovenski knjižni jezik,
– ima opravljen strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja v skladu z zakonom,
– ima pridobljeno pedagoško-andragoško izobrazbo,
– ima opravljen ravnateljski izpit oziroma si ga bo pridobil najkasneje v 1 letu po začetku mandata,
– ima najmanj 5 let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju,
– ni bil-a pravnomočno obsojen-a zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
– ni bil-a pravnomočno obsojen-a zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost,
– ni bil-a zoper njega/njo uveden kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost,
– da predloži svoj program SGBŠ in program vodenja zavoda (KGBL).
Na razpis se lahko prijavijo tudi kandidati-ke, ki izpolnjujejo pogoje po prehodnih določbah ZOFVI.
Kandidat-ka mora imeti pedagoško-andragoške, vodstvene, organizacijske in druge sposobnosti za uspešno vodenje šole oziroma zavoda ter znati rokovati z informacijsko – komunikacijsko tehnologijo in z računalniškimi programi, ki jih uporablja zavod.
Izbran-a kandidat-ka bo imenovan-a za 5 let. Svet zavoda bo imenovanega-o kandidata-ko za ravnatelja imenoval tudi kot direktorja zavoda Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Pogodba o zaposlitvi se lahko v primeru izbire in imenovanja zunanjega kandidata-ke sklene za določen čas.
Predviden začetek dela je 1. 9. 2024.
Popolne pisne prijave s kratkim življenjepisom, programom vodenja in s priloženimi overjenimi kopijami vseh dokazil o izpolnjevanju zahtevanih pogojev (potrdili o izobrazbi, nazivu, ravnateljskem izpitu, delovnih izkušnjah v vzgoji in izobraževanju idr.) ter z originalnima potrdiloma Ministrstva za pravosodje (o nekaznovanosti in iz evidence izbrisanih obsodb za kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost) in potrdilom pristojnega Okrajnega sodišča o ne pričetem kazenskem postopku (vsa potrdila v skladu s 107.a členom ZOFVI, ki ne smejo biti starejša od 8 dni), pošljite v 15 dneh po objavi razpisa na naslov: Svet zavoda Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Ižanska cesta 12, 1000 Ljubljana, z oznako »prijava na razpis za ravnatelja SGBŠ/direktorja KGBL«.
Kandidati-ke obvezno posredujte tudi e-naslov za obveščanje med razpisnim postopkom in podajo morebitnega poziva za dopolnitev vloge.
Kandidati-ke bodo prijeli pisna obvestila o imenovanju v zakonitem roku.
Svet zavoda Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti