Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2024 z dne 16. 2. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2024 z dne 16. 2. 2024

Kazalo

Št. 410-0015/2024-1 Ob-1380/24, Stran 289
Občina Ilirska Bistrica objavlja na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – uradno prečiščeno besedilo, 56/08, 4/10, 20/11, 111/13, 68/16, 61/17, 21/18 – ZNOrg in 3/22 – ZDeb), Statuta Občine Ilirska Bistrica (Uradni list RS, št. 189/20), Odloka o sofinanciranju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica (Uradni list RS, št. 126/23, z dne 15. 12. 2023) in Odloka o proračunu Občine Ilirska Bistrica za leto 2024 (Uradni list RS, št. 126/23, z dne 15. 12. 2023)
javni razpis 
za zbiranje predlogov za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica za leto 2024 
1. Naziv in sedež naročnika: Občina Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 14, 6250 Ilirska Bistrica.
2. Pravna podlaga za izvedbo javnega razpisa: Odlok o sofinanciranju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica (Uradni list RS, št. 126/23, z dne 15. 12. 2023).
3. Predmet javnega razpisa: zbiranje predlogov za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica za leto 2024.
Predmet sofinanciranja:
– programi redne ljubiteljske kulturne dejavnosti,
– kulturni projekti (kulturne prireditve),
– oprema,
– založništvo.
4. Višina sredstev
Za sofinanciranje programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica za leto 2024 je namenjenih 61.500,00 EUR, od tega za:
– programe redne ljubiteljske dejavnosti 31.500,00 EUR,
– za kulturne projekte (kulturne prireditve) 20.000,00 EUR,
– za opremo 5.500,00 EUR in
– za založništvo 4.500 EUR.
Kulturni projekti se iz občinskega proračuna sofinancirajo največ do višine 70 % finančne konstrukcije projekta (ostala sredstva moraj biti prejeta iz drugih virov, oziroma je potrebno prikazati lastno prostovoljsko delo).
5. Izvajalci morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
– da imajo sedež na območju Občine Ilirska Bistrica in aktivno delujejo na območju Občine Ilirska Bistrica (aktivno sodelovanje se ugotavlja na podlagi vsakoletnega poročila društva),
– da so v skladu z zakonodajo registrirani za izvajanje kulturnih dejavnosti najmanj eno leto pred objavo javnega razpisa,
– da imajo urejeno evidenco o članstvu, iz katere izhaja, da je vsaj polovica aktivno vadečih iz Občine Ilirska Bistrica,
– da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev načrtovanih dejavnosti,
– opravljajo dejavnost na neprofitni osnovi,
– da imajo na dan prijave na javni razpis za sofinanciranje kulturnih dejavnosti za tekoče koledarsko leto poravnane vse zapadle obveznosti do Občine Ilirska Bistrica,
– da z istim programom ne kandidirajo na ostale javne razpise iz proračuna Občine Ilirska Bistrica,
– druge pogoje, določene z vsakoletnim razpisom.
Izvajalci ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo na podlagi tega razpisa, so dolžni:
– pri izvedbi prireditev (na vabilih, plakatih, oglaševanju po spletnih in v drugih medijih in drugem obveščanju ter informiranju javnosti) uporabiti logotip Občine Ilirska Bistrica v skladu z Odlokom o grbu in zastavi Občine Ilirska Bistrica ter celostni podobi Občine Ilirska Bistrica oziroma če to ni možno, nujno navesti, da je program sofinancirala Občina Ilirska Bistrica oziroma na zahtevo financerja uporabiti druge promocijske materiale,
– izročiti Knjižnici Makse Samsa Ilirska Bistrica po en izvod izdanih publikacij v zvezi s prireditvami (plakati, vabila, brošure, knjige ter ostale tiskovine) za potrebe domoznanskega oddelka, občini pa predložiti potrdilo Knjižnice Makse Samsa o prejemu publikacij,
– o izvedenih prireditvah pripraviti besedilo in fotografije za objavo na spletni strani Občine Ilirska Bistrica ter v bistriškem občinskem glasilu Bistriški odmevi,
– za strokovne publikacije, ki se sofinancirajo na podlagi javnega razpisa, mora biti predhodno pridobljena strokovna recenzija; recenzenti morajo biti navedeni v kolofonu publikacije,
– izbrani izvajalec kulturnega programa je dolžen, v kolikor bodo potrebe Občine Ilirska Bistrica, nastopati najmanj na dveh prireditvah, ki ji bo organizirala Občina Ilirska Bistrica.
Na javnem razpisu ne morejo kandidirati:
– zavodi, katerih ustanovitelj je lokalna skupnost ali država, izjemoma lahko kandidirajo na sklop založništvo,
– neposredni proračunski uporabniki,
– izvajalci s kulturnimi programi, ki predstavljajo redno dejavnost društva (občni zbor, srečanje članov oziroma podobna srečanja ipd.) ter s projekti, ki so zasebne ali komercialne narave,
– izvajalci s prijavljenimi vsebinami, ki so predmet drugih razpisov Občine Ilirska Bistrica oziroma so že prejeli sredstva za prijavljene vsebine/projekte iz proračuna Občine Ilirska Bistrica.
Sofinanciranje prireditev ob dnevu upora proti okupatorju (27. april), prvem maju – prazniku dela, dnevu državnosti (25. junij) in dnevu samostojnosti (26. december) se bo izvajalo preko razpisa za sofinanciranje prireditev in promocijskih aktivnosti, ki bo objavljen naknadno.
6. Način in rok za predložitev prijav za dodelitev sredstev:
Prijave morajo biti podane na razpisnih obrazcih, ki so obvezni.
Objavljeni so na spletni strani Občine Ilirska Bistrica www.ilirska-bistrica.si. Prijave se oddajo v zaprti kuverti na naslov Občina Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 14, 6250 Ilirska Bistrica, z oznako »Javni razpis ljubiteljska kultura 2024« (ovojnica je v razpisni dokumentaciji).
Upoštevane bodo prijave, ki bodo prispele najpozneje do 11. 3. 2024 do 10. ure, na naslov Občina Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 14, 6250 Ilirska Bistrica ali bodo do tega roka oddane v sprejemni pisarni Občine Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 14, 6250 Ilirska Bistrica, pritličje desno. Prijave, ki bodo prispele po roku za oddajo, bodo zapečatene vrnjene prijavitelju. Prijavitelji nepopolnih prijav bodo pozvani, da jih v roku osmih dni ustrezno dopolnijo. Če jih ne dopolnijo, se jih s sklepom zavrže.
7. Obdelovanje osebnih podatkov
Občina Ilirska Bistrica bo osebne podatke, ki so potrebni za izvedbo razpisa (kontaktne osebe prijavitelja (ime in priimek, funkcija, stalno bivališče, telefon in elektronski naslov), podatke o strokovnih delavcih (ime, priimek, naziv, str. uspos., leto pridobitve, leto obnovitve, veljavnost), udeležencev (ime in priimek, leto rojstva), kadra (ime in priimek, strokovni naziv, izdajatelj licence), udeležencev šolanja, usposabljanja ali izpopolnjevanja (ime in priimek, leto rojstva, str. naziv, podatek o šolnini) ter zahtevana potrdila obdelovala za namen izvedbe postopka sofinanciranja, spremljanja in nadziranja programov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica za leto 2024 na podlagi veljavnega Zakona o lokalni samoupravi, Zakona o javnih financah, Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo, Pravilnika za sofinanciranje programov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Ilirska Bistrica ter Odloka o proračunu Občine ilirska Bistrica za leto 2024.
Občina bo hranila in varovala osebne podatke skladno z roki, določenimi v klasifikacijskem načrtu občine in na primeren način, tako da ne bo prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Občina bo omogočila obdelavo oziroma posredovanje osebnih podatkov izključno naslednjim pooblaščenim uporabnikom: pooblaščenim zaposlenim, pooblaščenim osebam, ki obdelujejo osebne podatke pri pogodbenem obdelovalcu ali osebam, ki izkažejo pooblastilo za dostop do osebnih podatkov v okviru zakona oziroma podzakonskih predpisov. Občina ne uporablja avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov. Če podatki, zahtevani v razpisu, ne bodo zagotovljeni, obravnava vloge ne bo možna.
Prijavitelj/ica, strokovni delavci in udeleženci imajo glede osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj/e, pravico seznanitve, dopolnitve, popravka in omejitve obdelave (vključno s pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu in sodnim varstvom pravic). Podrobnejše informacije o tem, kako občina ravna z osebnimi podatki, so na voljo preko kontaktnih podatkov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov, podatki katere so dostopni na spletni strani občine.
8. Datum odpiranja prijav in obveščenost o izidu: odpiranje prijav bo predvidoma 12. 3. 2024. Odpiranje prijav ni javno. O višini dodeljenih sredstev bodo prijavitelji obveščeni predvidoma aprila 2024. Z vlagatelji, katerim bodo dodeljena sredstva za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, bodo sklenjene pogodbe o sofinanciranju programov.
9. Sredstva morajo biti porabljena v letu 2024.
10. Dodatne informacije: zainteresirani jih lahko dobijo na Občini Ilirska Bistrica, v Oddelku za družbene dejavnosti, Erika Vrh, v času uradnih ur občinske uprave, in sicer na tel. 05/71-12-333 ali po e-pošti: erika.vrh@ilirska-bistrica.si.
11. Datum objave: za dan objave razpisa se šteje objava na spletni strani Občine Ilirska Bistrica to je 6. 2. 2024.
Občina Ilirska Bistrica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti