Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2024 z dne 9. 2. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2024 z dne 9. 2. 2024

Kazalo

Št. 100-0001/2024 Ob-1318/24, Stran 267
Veterinarska zbornica Slovenije na podlagi 25. in druge alinee prvega odstavka 54. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13 in nasl.), 58., 59. ter 60. člena Zakona o veterinarstvu (Uradni list RS, št. 33/01 in nasl.) in 39. in 65. člena Statuta Veterinarske zbornice Slovenije (Uradni list RS, št. 97/14), javno objavlja prosto delovno mesto
direktor 
Veterinarske zbornice Slovenije (VZbSi) 
za določen čas (nadomeščanje začasno odsotnega direktorja) s polnim delovnim časom 40 ur tedensko.
Opis del in nalog:
– vodi upravo Zbornice ter izvaja operativne in izvršilne naloge za Zbornico. V tem okviru predvsem skrbi in odgovarja za finančno poslovanje Zbornice, kadrovsko politiko Zbornice, nemoteno delovanje in organizacijo uprave Zbornice ter strokovno izpopolnjevanje zaposlenih v upravi Zbornice. Skrbi tudi za izvajanje sklepov zborničnih organov, pripravo gradiv in predlogov za njihovo delo ter koordinacijo dela organov Zbornice in stalnih ter začasnih komisij in odborov.
– sodeluje s predsednikom Zbornice, mu pomaga pri pripravi strokovnih in drugih gradiv. Sodeluje z upravnim odborom in nadzornim odborom Zbornice, tako da ju redno obvešča o aktivnostih uprave.
– pripravlja letno poročilo o svojem delu in delu uprave za skupščino Zbornice in za nadzorni odbor, na zahtevo skupščine ali nadzornega odbora ali na lastno pobudo pripravi in predloži skupščini ali nadzornemu odboru delno, periodično poročilo.
– v skladu s pooblastilom predstavlja in zastopa Zbornico v poslovnih, materialnih in finančnih zadevah v vrednosti, določeni v letnem finančnem načrtu. V zadevah, ki po svoji vrednosti presegajo te zneske, mora še pred sprejetjem svoje odločitve pridobiti mnenje upravnega odbora in soglasje predsednika Zbornice.
– na podlagi 64. člena Statuta Veterinarske Zbornice Slovenije odloča o upravnih stvareh.
– kadar gre pri izvajanju javnih pooblastil iz pristojnosti Zbornice za odločanje o upravnih stvareh, izdaja upravne odločbe, če zakon ali ta statut ne določa drugače, lahko pa pooblasti tudi druge osebe za vodenje in odločanje v upravnem postopku.
Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
– zahtevana raven in smer izobrazbe: 7. raven, 17002 – visokošolska univerzitetna, 640 – veterinarstvo, doktor veterinarske medicine,
– izpolnjevanje pogojev za vodenje in odločanje v upravnem postopku v skladu s predpisom, ki ureja izobrazbo in strokovni izpit za vodenje in odločanje v upravnem postopku,
– opravljen preizkus strokovne usposobljenosti za dejanja v upravnem postopku v skladu s predpisom o izobrazbi in strokovnem izpitu za vodenje in odločanje v upravnem postopku,
– izkazovanje vodstvenih in organizacijskih sposobnosti,
– najmanj pet let delovnih izkušenj, zlasti s področja vodenja,
– aktivno znanje slovenskega jezika,
– aktivno znanje vsaj enega od proceduralnih jezikov EU,
– zahtevno poznavanje dela z računalnikom,
– vozniško dovoljenje B kategorije.
Izbran kandidat bo imenovan za direktorja za določen čas iz razloga nadomeščanja začasno odsotnega direktorja. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom 40 ur tedensko za določen čas do vrnitve začasno odsotnega direktorja nazaj na delo.
Izbran kandidat bo delo opravljal na sledeči lokaciji: Uprava VZbSi.
Kandidati naj prijavo z obveznimi dokazili o izpolnjevanju pogojev, kratkim življenjepisom, opisom dosedanjih izkušenj, vizijo upravljanja z VZbSi in e-naslovom (tudi za namen obveščanja o izbiri), posredujejo do dne 24. 2. 2024 na naslov: Veterinarska zbornica Slovenije, Cesta 24. junija 25, 1231 Ljubljana – Črnuče, s pripisom: »Razpis – direktor – ne odpiraj«.
Delodajalec bo v osmih dneh po zaključenem postopku izbire pisno obvestil neizbranega kandidata o tem, da ni bil izbran.
Vloge, prispele po razpisnem roku, ne bodo upoštevane.
Informacije o izvedbi javnega razpisa lahko pridobite na tel. 01/563-26-70.
V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, veljajo kot nevtralni za ženske in moške.
Veterinarska zbornica Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti