Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2024 z dne 9. 2. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2024 z dne 9. 2. 2024

Kazalo

Ob-1316/24, Stran 199
Na osnovi Pravilnika o podeljevanju nagrade Riharda Jakopiča, priznanj Riharda Jakopiča in nagrade Riharda Jakopiča za življenjsko delo, sprejetega 9. 2. 2012, ki ga je sprejel Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in potrdil Umetniški svet Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), objavljamo
razpis 
za nagradi in za priznanji Riharda Jakopiča 2024 
Nagrado za življenjsko delo se podeli umetnici_ku po 65. letu starosti, ki je imel viden vpliv na umetnostne tokove v Sloveniji, mlade generacije, ali tistemu, ki je bil opažen s svojim delom v tujini.
Nagrado prejme avtorica_r, ki deluje v slovenskem kulturnem prostoru. Nagrada se podeli za izjemno likovno-vizualno delo oziroma projekt ali odmevno razstavo, predstavljeno v javnosti v preteklih petih letih do dneva razpisa nagrade.
Priznanji lahko prejmeta avtorici_ja, med drugim tudi mlade_i, še neuveljavljene_i umetnice_ki do 35. leta starosti, ki so se izkazale_i z odmevno razstavo ali z izstopajočim delom oziroma projektom doma ali v tujini.
Jakopičevo nagrado za življenjsko delo, nagrado in priznanje posameznica_k lahko prejme samo enkrat.
Predlogi morajo biti posredovani v pisni obliki in morajo poleg priloženega obrazca (objavljenega na spretni strani ZDSLU www.zdslu.si) vsebovati še vso ustrezno dokumentacijo. Predloge, ki bodo prispeli po datumu zaprtja razpisa ali bodo nepopolni, bomo neodprte vrnili pošiljatelju.
Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča je sestavljen iz predstavnic in predstavnikov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Moderne galerije v Ljubljani, Slovenskega društva likovnih kritikov in ZDSLU. Predstavnice in predstavniki so v odbor voljeni za eno leto.
Pozivamo Umetniške svete društev in posamezne člane, javne zavode, kulturno-umetniške inštitucije ter nevladne organizacije, ki spremljate dosežke in ustvarjanje naših kolegic in kolegov, da predlagate likovne ustvarjalke_ce (tudi skupine), ki so opazno prispevali k nadgradnji likovno-vizualne umetnosti v zadnjih letih in za seboj puščajo globoke sledi ali pa s preteklimi projekti napovedujejo zanimiv razvoj. Njihovo delo predstavite Odboru za podelitev Jakopičeve nagrade in priznanj v zahtevani obliki.
Kandidatke_te lahko predlagajo kulturne ustanove, likovna društva ali državljani RS. Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in priznanj bo upošteval vse predloge, ki bodo vsebovali strokovno dokumentacijo in utemeljitev ter bodo vključno do 9. 3. 2024 (zaprtje razpisa) prispeli na naslov: ZDSLU, Komenskega 8, 1000 Ljubljana, z oznako »Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča 2024« s pripisom ne odpiraj.
Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti