Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2024 z dne 2. 2. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2024 z dne 2. 2. 2024

Kazalo

I D 3170/2021 Os-2279/23, Stran 190
Pri Okrajnem sodišču v Ljubljani je v teku zapuščinski postopek po pok. Perku Gluščević, roj. 13. 8. 1937, umrl dne 6. 8. 2021, nazadnje stanujočem na naslovu Berdajsova ulica 5, Ljubljana, državljanu Republike Slovenije.
Zapustnik ni napravil oporoke, zato je nastopilo zakonito dedovanje. Zapustnik je bil ob smrti samski in ni zapustil potomcev. Sodišče je opravilo poizvedbo o starših zapustnika Mićo Gluščević in Neda Gluščević v Republiko Srbijo, vendar so bile poizvedbe neuspešne. Sodišče tako nima podatkov o starših zapustnika in morebitnih bratih in sestrah oziroma polbratih in polsestrah zapustnika ter o njihovih potomcih in o morebitnih drugih osebah, ki bi prišli v poštev kot dediči II. oziroma III. dednega reda.
Sodišče zato na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva zapustnikove starše, (pol)brate in (pol)sestre ter njihove potomce in dede in babice, njihove potomce oziroma strice in tete ter bratrance in sestrične zapustnika ter vse ostale, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica na sodni deski sodišča, na spletni strani sodišča in v Uradnem listu RS.
Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo ter opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 13. 4. 2023 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti