Uradni list

Številka 106
Uradni list RS, št. 106/2023 z dne 13. 10. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 106/2023 z dne 13. 10. 2023

Kazalo

Št. 610-17/2023 Ob-3146/23, Stran 1903
Na podlagi 36. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – UPB, 56/08, 4/10, 20/11, 111/13, 68/16, 61/17, 21/18 – ZNOrg, 3/22 – ZDeb in 105/22 – ZZNŠPP) ter 14. člena Odloka o ustanovitvi javnega zavoda »Zavod za turizem Pivka« (Uradni list RS, št. 54/12, 77/12, 90/13, 78/15, 61/16, in 64/21) in Statuta Javnega zavoda – Park Vojaške zgodovine Pivka z dne 17. 5. 2021, ustanovitelj Javnega zavoda – Park vojaške zgodovine Pivka Občina Pivka objavlja javni razpis za prosto delovno mesto
direktor 
muzeja m/ž (šifra delovnega mesta: B017895) 
Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo poleg splošnih pogojev, ki jih določajo predpisi s področja delovnega prava, izpolnjevati naslednje pogoje:
– ima najmanj specializacijo po visokošolski izobrazbi (prejšnja) ali visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prejšnja) ali magistrsko izobrazbo (II. bolonjska stopnja) družboslovne, humanistične ali ekonomske smeri;
– ima izkušnje na področju turizma in kulture;
– ima organizacijske sposobnosti;
– ima najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega najmanj tri leta vodstvenih delovnih izkušenj in tri leta delovnih izkušenj s področja turizma in kulture;
– znanje osnovne ravni enega svetovnega jezika,
– vozniški izpit B kategorije.
Prijava na prosto delovno mesto mora vsebovati:
1. Fotokopijo dokazila oziroma verodostojne listine o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja/raven in smer/področje izobrazbe ter datum (dan, mesec in leto) zaključka izobraževanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena.
2. Fotokopije dokazil oziroma verodostojnih listin o zahtevanih delovnih izkušnjah, iz katerih je jasno razvidno izpolnjevanje pogoja glede zahtevanih delovnih izkušenj (čas opravljanja dela – datum sklenitve in datum prekinitve delovnega razmerja, opis dela in stopnja/raven izobrazbe/tarifni razred, na delovnih mestih pri posameznem delodajalcu).
3. Izjavo in fotokopijo dokazila oziroma verodostojne listine o izpolnjevanju pogoja glede organizacijskih sposobnosti.
4. Fotokopijo dokazila oziroma verodostojne listine o izpolnjevanju pogoja glede osnovne ravni znanja enega svetovnega jezika.
5. Fotokopijo vozniškega izpita B kategorije.
6. Izjavo kandidata da je:
– državljan Republike Slovenije;
– ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;
– zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.
7. Izjavo, da za namen tega postopka dovoljuje Občini Pivka pridobitev podatkov iz uradnih evidence.
Kandidat mora ob prijavi predložiti življenjepis, v katerem poleg formalne izobrazbe navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil.
Prav tako mora kandidat ob prijavi predložiti vizijo delovanja zavoda v naslednjih štirih letih.
Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki imajo večletne delovne izkušnje s področja delovanja zavoda, muzejskega dela in dela na področju vojaško-zgodovinske dediščine.
Ustanoviteljica lahko povabi posamezne kandidate tudi neposredno.
Po trinajsti točki 6. člena Zakona o javnih uslužbencih (Uradni list RS, št. 63/07 – UPB), ki do 21. člena velja tudi za javne zavode, se kot delovne izkušnje šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu. Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je kandidat pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Izbrani kandidat bo delovne izkušnje dokazoval z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.
Dokazila oziroma dokumentacija, na podlagi katere je mogoče presoditi in preveriti osnovno znanje svetovnega jezika (kandidat mora izpolnjevati vsaj enega izmed navedenih kriterijev):
– zaključena osnovnošolska obveznost na osnovni šoli, na kateri se je kandidat učil jezika, ki se zahteva za zasedbo delovnega mesta,
– končana srednja šola, na kateri se je kandidat učil jezika, ki se zahteva za zasedbo delovnega mesta, pri čemer kandidat ni obiskoval osnovne šole, na kateri se je učil navedenega jezika,
– opravljen izpit iz navedenega jezika na dodiplomskem ali podiplomskem študiju,
– potrdilo o jezikovnem usposabljanju iz navedenega jezika pri ustrezni organizaciji v trajanju najmanj 300 ur,
– potrdilo o uspešno opravljenem izpitu iz navedenega jezika na osnovni ravni znanja pri ustrezni organizaciji.
Za svetovne jezike se za namene tega razpisa štejejo: angleški jezik, nemški jezik, italijanski jezik.
Mandat direktorja traja štiri leta. Na podlagi akta o imenovanju direktorja, se delovno razmerje z direktorjem sklene za določen čas, za čas trajanja mandata.
Opis del in nalog delovnega mesta:
– organizira in vodi delo in poslovanje zavoda,
– je odgovoren za zakonitost in strokovnost dela zavoda,
– je upravičen v imenu zavoda in v okviru njegove pravne sposobnosti sklepati pogodbe ter druge pravne posle,
– odloča o sklepanju in prenehanju delovnih razmerij delavcev ter o njihovih pravicah, obveznostih in odgovornostih iz delovnega razmerja,
– sklepa pogodbe o zaposlitvi z zaposlenimi,
– zastopa zavod pred sodišči ter drugimi organi brez omejitev in
– sprejema strateški načrt,
– pripravlja program dela in finančni načrt,
– sprejema akt o sistemizaciji delovnih mest,
– sprejema kadrovski načrt,
– poroča ustanoviteljici in svetu zavoda o zadevah, ki lahko pomembno vplivajo na delovanje zavoda,
– pripravi letno poročilo,
– sklepa zavodsko kolektivno pogodbo, če jo zavod ima,
– izvršuje sklepe in odločitve sveta zavoda,
– oblikuje predloge novih programov in dodatnih storitev,
– skrbi za promocijo zavoda, skrbi za trženje storitev in oblikuje predlog cen storitev,
– imenuje delovne skupine ali druga delovna telesa za izvedbo določenih nalog ali proučitev posameznih vprašanj iz njegove pristojnosti,
– izvaja vse pristojnosti s področja delovnih razmerij v skladu z veljavnimi predpisi,
– odloča o disciplinski in odškodninski odgovornosti delavcev,
– odloča o razporejanju delovnega časa,
– zagotavlja obveščanje delavcev v skladu s predpisi,
– sprejema akt o določitvi podatkov, ki štejejo za poslovno skrivnost,
– opravlja naloge po sklepu ustanoviteljice,
– in druge naloge, ki jih določajo veljavni predpisi in ta statut.
Kandidati naj pisno vlogo s prilogami pošljejo v roku 8 dni v zaprti ovojnici z označbo: »Za javno objavo – direktor muzeja« na naslov: Občina Pivka, Kolodvorska 5, 6257 Pivka.
Če je prijava poslana po pošti, se šteje, da je pravočasna, če je oddana na pošto priporočeno, in sicer najkasneje zadnji dan roka za prijavo. Za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: obcina@pivka.si, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.
Dodatne informacije o izvedbi postopka lahko pridobite pri Martini Kobal (višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Pivka) na tel. 05/721-01-22.
V objavi o prostem delovnem mestu se izraz kandidat, zapisan v moški slovnični obliki, uporablja kot nevtralen tako za ženske kot moške.
Občina Pivka 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti