Uradni list

Številka 100
Uradni list RS, št. 100/2023 z dne 29. 9. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 100/2023 z dne 29. 9. 2023

Kazalo

Št. 341-1/2023 Ob-3031/23, Stran 1766
Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper na podlagi 4. člena Odloka o porabi koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v Mestni občini Koper (Uradni list RS, št. 50/12), v povezavi z Zakonom o divjadi in lovstvu (Uradni list RS, št. 16/04, 120/06 – odl. US, 17/08, 46/14 – ZON-C, 31/18, 65/20, 97/20 – popr., 44/22 in 158/22), 219. členom Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP in 149/22) in sklepa župana št. 341-1/2023-1 z dne 20. 9. 2023, objavlja
javni razpis 
za dodelitev dela koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v letu 2023 
I. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je dodelitev dela koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v lovišču v letu 2023.
Sredstva so namenska in se na podlagi Odloka namensko dodelijo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo, in sicer za:
1. Biomeliorativne ukrepe, kot so:
– vzdrževanje pasišč s košnjo, grmišč, remiz za malo divjad, gozdnega roba, izdelava in vzdrževanje kaluž, večjega vodnega vira, sadnja in vzdrževanje plodnostnega drevja in grmovja;
– spravilo sena z odvozom, priprava pasišč za divjad;
– postavitev in vzdrževanje gnezdnic, solnic in umetnih dupel.
2. Biotehnične ukrepe, kot so:
– obdelovanje krmnih pridelovalnih njiv.
3. Tehnične ukrepe, kot so:
– nabava preventivnih zaščitnih sredstev pri opravljanju kmetijskih del, zlasti naprav za preprečitev in omejevanje izgub divjadi na leglih in gnezdih;
– nabava in postavitev prometnih znakov »divjad na cesti« in preventivnih silhuet divjadi.
4. Izobraževalne in promocijske ukrepe, kot so:
– Promocijske in izobraževalne aktivnosti v zvezi z živalskim okoljem (učne poti, razstave, brošure, srečanja ipd).
5. Druge ukrepe varstva okolja in narave v posameznih loviščih, katerih lovna površina leži na območju Mestne občine Koper.
Z navedenimi aktivnostmi si Mestna občina Koper prizadeva spodbujati upravljavce lovišč k boljšemu trajnostnemu upravljanju z divjadjo in loviščem.
II. Upravičenci
Upravičenci do sredstev so v Republiki Sloveniji registrirane lovske družine, ki:
– imajo podpisano koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v Republiki Sloveniji,
– imajo lovno površino v Mestni občini Koper,
– imajo sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo za lovišče, ki leži na območju Mestne občine Koper,
– niso v postopku prisilne poravnave, stečaju ali likvidacijskem postopku,
– imajo poravnane davke, prispevke in druge obvezne dajatve državi in občini.
III. Višina sredstev
Petdeset odstotkov koncesijske dajatve je prihodek proračuna Republike Slovenije, petdeset odstotkov pa prihodek proračuna občine. Občina prejme sorazmerni del pripadajoče koncesijske dajatve glede na lovno površino lovišča, ki leži v njej.
Občini nakazana sredstva se v proračunu občine izkazujejo kot namenski prejemki, ki porabijo kot namenski izdatki za izvajanje ukrepov trajnostnega gospodarjenja z divjadjo.
Višina sredstev v letu 2023 znaša 6.728,30 EUR. Dodeljena sredstva za tekoče leto morajo biti v tekočem letu tudi porabljena.
IV. Merila za dodelitev sredstev
Vlagatelj mora z verodostojnimi listinami dokazati, da je v letu 2023 izvajal aktivnosti na najmanj dveh ukrepih, ki so predmet sofinanciranja in so finančno ovrednoteni najmanj v višini 50 % vplačanih koncesijskih dajatev. Ukrepi in aktivnosti se morajo izvajati v skladu s koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo, programi in načrti upravljanja z divjadjo, predpisi s področja lovstva, ohranjanja narave, varstva okolja in zaščite živali ter drugimi veljavnimi predpisi.
Vlagatelji, ki izpolnjujejo ta pogoj, prejmejo sorazmerni del sredstev glede na delež plačane koncesijske dajatve za preteklo leto.
V primeru, da se sredstva ne porabijo, se ostanek sredstev sorazmerno porazdeli med upravičence glede na lovno površino lovišča, ki leži v občini.
V. Dokumenti za prijavo
Prijava mora biti vložena na predpisanem prijavnem obrazcu in priloženimi zahtevanimi prilogami. Obrazci in priloge so sestavni del razpisne dokumentacije.
Prijava mora biti pravočasna, izpolnjena čitljivo in v slovenskem jeziku.
Prijavitelji izpolnijo:
– obrazec A – Prijava na razpis,
– obrazec B – Izjava prijavitelja o izpolnjevanju pogojev in
– obrazec C – Izvedeni ukrepi gospodarjenja z divjadjo.
VI. Rok za predložitev prijave in način predložitve
Prijava mora biti oddana najkasneje do 13. 10. 2023 (velja datum poštnega žiga). Prijavo je mogoče oddati osebno, v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, na naslovu Verdijeva ulica 10, Koper, in sicer v času uradnih ur ali po pošti, s priporočeno pošiljko na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper.
Vloga mora biti podana v zaprti ovojnici in na hrbtni ali sprednji strani (levo zgoraj) opremljena z navedbo »Ne odpiraj, št. 341-1/2023, Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo v Mestni občini Koper za leto 2023«.
Na hrbtni strani ovojnice mora biti navedeno ime, priimek in naslov prijavitelja.
Kot veljavne se bodo štele le pravočasne in pravilno označene ovojnice. Nepravočasne in nepravilno opremljene vloge bodo zavržene.
VII. Odločanje v postopku razpisa in obveščanje o izidu razpisa
Prispele vloge bodo v roku 10 dni od dneva zaključka javnega razpisa obravnavane s strani tričlanske komisije, imenovane s strani župana (v nadaljevanju komisija). Odpiranje vlog ni javno.
Prepozno prispele oziroma neustrezno opremljene vloge bodo zavržene, neutemeljene pa zavrnjene. Če vloga ni popolna, se prijavitelja pisno pozove, da v roku 8 dni pomanjkljivosti odpravi oziroma vlogo ustrezno dopolni. Rok za dopolnitev vloge je največ 8 dni od dneva prejema poziva. Po prejemu dopolnitve se prijava in dopolnitev prijave ponovno pregledata. Nepopolna prijava, ki jo prijavitelj v navedenem roku ne dopolni v celoti, se zavrže. Prav tako se zavrže tudi prijava, katere dopolnitev je bila poslana prepozno. Šteje se, da je dopolnjena vloga prispela pravočasno, če je bila najpozneje zadnji dan roka za oddajo dopolnjenih vlog, oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali tega dne v prostorih občine.
Vse popolne prijave obravnava komisija, ki na podlagi meril dodeli višino sofinanciranja posameznega upravičenca. Na podlagi predloga komisije bo o izbranih, zavrnjenih in zavrženih prijavah na prvi stopnji s sklepom odločil vodja Urada za gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj. Zoper sklep je dovoljena pritožba županu MOK v roku 8 dni od vročitve. Pritožbo se vloži pisno ali ustno na zapisnik pri organu. Vložena pritožba ne zadrži podpisa pogodbe. Pogodbe se sklenejo z izbranimi prijavitelji. Če prijavitelj v roku 8 dni od prejema poziva nanj ne odzove, se (skladno z 228. členom Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije) šteje, da je umaknil vlogo za pridobitev sredstev.
Vzorec pogodbe je sestavni del razpisne dokumentacije in je informativnega značaja, kar pomeni, da jo prijavitelj ne izpolnjuje oziroma prilaga k prijavi.
Občina si pridržuje pravico do sprememb ali dopolnitev priloženega vzorca pogodbe pred podpisom pogodbe.
VIII. Prevzem razpisne dokumentacije in informacije
Obrazci in priloge, ki so sestavni del razpisne dokumentacije, so od dneva objave do izteka prijavnega roka dosegljivi na spletni strani Mestne občine Koper www.koper.si oziroma v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, na naslovu Verdijeva ulica 10, Koper.
Informacije v zvezi z javnim razpisom lahko zainteresirani dobijo na sedežu Mestne občine Koper, na Uradu za gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj, pri Maši Miculinić Trošt, tel. 05/66-46-463 v času uradnih ur.
Mestna občina Koper 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti