Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/2023 z dne 2. 6. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/2023 z dne 2. 6. 2023

Kazalo

Št. 110-2/2023-2030-2 Ob-2366/23, Stran 1183
Na podlagi 4. člena Zakona o predlaganju kandidatov iz Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč (Uradni list RS, št. 64/01 in 59/02; v nadaljnjem besedilu: ZPKSMS) in ob upoštevanju pogojev po 2. in 3. členu ZPKSMS ter prvega odstavka 44. člena Konvencije o mirnem reševanju mednarodnih sporov (Uradni list RS, št. 29/03 – MP) Ministrstvo za pravosodje razpisuje
eno prosto mesto članice ali člana 
Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu 
Razpisni pogoji:
Za kandidata za sodnico ali sodnika mednarodnega sodišča lahko kandidira oseba, ki izpolnjuje pogoje za izvolitev na sodniško mesto vrhovnega sodnika po določbah zakona, ki ureja sodniško službo ali oseba, ki izpolnjuje pogoje za izvolitev za sodnika ustavnega sodišča.
Poleg pogojev iz prejšnjega odstavka mora oseba izpolnjevati tudi:
– pogoj aktivnega znanja vsaj enega od jezikov, ki se pri mednarodnem sodišču uporabljajo kot uradni jezik (angleški ali francoski jezik),
– lastnost priznane strokovnjakinje oziroma strokovnjaka za mednarodno pravo,
– visok moralni ugled, nepristranskost in neoporečnost.
Prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev je treba posredovati na elektronski naslov Ministrstva za pravosodje (gp.mp@gov.si) v 15 dneh po objavi v Uradnem listu RS, z obveznim pripisom »Za razpis št. 110-2/2023-2030«.
K prijavi mora biti priložen tudi opis strokovne dejavnosti po zadnjem pridobljenem strokovnem oziroma znanstvenem naslovu. Življenjepis in dokazila o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je treba priložiti v slovenskem jeziku, prav tako je treba življenjepis posredovati tudi v angleškem in/ali francoskem jeziku v elektronski Word obliki na elektronski naslov ministrstva (gp.mp@gov.si).
Ministrstvo za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti