Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/2023 z dne 3. 3. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/2023 z dne 3. 3. 2023

Kazalo

Ob-1554/23, Stran 411
Na podlagi 33. člena Uredbe o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, in obsegu sredstev za leto 2023 (Uradni list RS, št. 8/23), Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, (v nadaljevanju: izvajalec razpisa), objavlja
javni razpis 
za izbiro organizatorjev zdravstvenih letovanj otrok in šolarjev v letu 2023 
I. Predmet in namen javnega razpisa
1. Predmet javnega razpisa je izbira organizatorjev (v nadaljnjem besedilu: vlagatelj) zdravstvenih letovanj otrok in šolarjev v organizirani in strokovno vodeni zdravstveni koloniji za otroke, ki so bili večkrat hospitalizirani ali pogosteje bolni.
2. Namen javnega razpisa je financiranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev.
II. Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu
1. Na tem razpisu lahko sodelujejo vsi vlagatelji, ki so registrirani kot pravne osebe ter imajo za opravljanje te dejavnosti vsa predpisana dovoljenja.
Izvajalec razpisa ne bo izbral vlagatelja:
– pri katerem so bile v zadnjih petih letih ugotovljene hujše nepravilnosti ali če je za izvedbo letovanja pooblastil osebo, ki je takšnega organizatorja zastopala v preteklosti;
– pri katerem so bile v zadnjih petih letih ugotovljene nepravilnosti v zvezi z organizacijo zdravstvenega letovanja.
2. Šteje se, da vlagatelj iz prejšnjih dveh alinej ne izpolnjuje pogojev za kandidiranje na tem razpisu, če ima neporavnane obveznosti do izvajalca razpisa iz preteklih razpisov za organiziranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev.
III. Višina sredstev, ki so na razpolago in obdobje, v katerem morajo biti porabljena
1. Višina sredstev za financiranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev v letu 2023 znaša 1.995.729,60 EUR. Organizator lahko izstavi e-račun za opravljeno storitev najkasneje do 15. 11. 2023.
2. Ministrstvo zagotavlja sredstva iz proračunske postavke 221092 Programi pomoči ranljivim skupinam in ukrepa številka 2711-23-0005 Zdravstveno varstvo ranljivih skupin.
IV. Merila, s pomočjo katerih se med vlagatelji, ki izpolnjujejo pogoje, izberejo prejemniki sredstev, so po naslednjem vrstnem redu
1. Zagotovitev nižjega prispevka staršev.
2. Zagotovitev zdravstvenega letovanja na morju.
3. Zagotovitev zdravstvenega letovanja za enak obseg sredstev za večje število otrok in šolarjev, določenih v III. točki tega razpisa.
V. Splošni pogoji
1. Zdravstveno letovanje otrok in šolarjev ne bo krajše od 7 dni.
2. Izbor otrok in šolarjev bodo opravili osebni zdravniki otroškega in šolskega dispanzerja skladno z določili tega razpisa.
3. Vlagatelj bo razpolagal z zadostnimi kapacitetami za izvedbo zdravstvenih letovanj otrok in šolarjev.
4. Otrokom in šolarjem bo zagotovljena prehrana pripravljena po veljavnih standardih.
5. V okviru letovanja bodo zagotovljene načrtovane zdravstveno vzgojne dejavnosti in program za rekreacijo in športne dejavnosti.
6. Vlagatelj bo zagotovil ustrezno zdravstveno osebje.
7. Vlagatelj bo zagotovil prevoz otrok in šolarjev na/iz zdravstvenega letovanja.
8. Cena vključuje vse stroške, ki so vezani na organizacijo in izvedbo zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev (stroške polnega penziona, programa, zdravstvene oskrbe, stroške kolektivnega zavarovanja, stroške prevoza itd.).
VI. Rok za predložitev in način predložitve vlog
1. Vloge morajo biti oddane priporočeno po pošti najkasneje do 15. 3. 2023.
Vloga za dodelitev sredstev mora biti dostavljena v zaprti ovojnici tako, da je pri odpiranju vlog možno preveriti, da so zaprte tako, kot so bile predane, na spodaj navedeni naslov tako, da je na ovojnici napisano:
– v desnem spodnjem kotu napisan naziv in naslov pristojne območne enote izvajalca razpisa glede na sedež vlagatelja. Naslove območnih enot najdete na www.zzzs.si, v Telefonskem imeniku Slovenije, po telefonu na številki 30-77-200.
(primer naziva in naslova izvajalca razpisa: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
Območna enota Ljubljana
Miklošičeva cesta 24
1000 Ljubljana).
– v levem spodnjem kotu, vidno označeno:
»Ne odpiraj – vloga za javni razpis – zdravstveno letovanje otrok in šolarjev«
– v levem zgornjem kotu:
naziv in naslov vlagatelja.
2. Če vlagatelj kandidira za organiziranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev za otroke iz različnih območnih enot izvajalca razpisa, odda za vsako območno enoto izvajalca razpisa posebno vlogo.
3. Ne glede na prejšnjo točko vlagatelj za organiziranje zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev za otroke v OE Ljubljana:
– iz izpostav Idrija in Cerknica odda vlogo na Območno enoto Nova Gorica,
– iz izpostave Hrastnik odda vlogo na Območno enoto Celje,
– iz izpostave Kočevje odda vlogo na Območno enoto Novo mesto.
VII. Odpiranje vlog za dodelitev sredstev
1. Komisija, ki jo bo za potrebo izvedbe razpisa imenoval izvajalec razpisa, bo opravila strokovni pregled vlog ter jih ocenila na podlagi pogoj in meril, ki so navedeni v razpisni dokumentaciji ter o tem pripravila poročilo.
2. Odpiranje vlog ne bo javno.
3. Na odpiranju se bo preverila pravočasnost, ustrezna označenost ovojnic in formalna popolnost prispelih vlog.
4. Nepravočasne in nepravilno označene vloge bodo izločene iz nadaljnje obravnave in po končanem postopku odpiranja vlog neodprte vrnjene vlagateljem.
5. Vlagatelji s formalno nepopolno vlogo bodo pozvani k dopolnitvi. Rok za dopolnitev vloge bo 2 delovna dneva od prejema poziva za dopolnitev. Izvajalec razpisa bo pozval k dopolnitvi vloge izključno po elektronski pošti, navedeni na obrazcu 1, ki je priloga razpisne dokumentacije, tako, da se zagotovi potrdilo ali drug dokaz o prejemu.
6. Vlagatelj v dopolnitvi ne sme spreminjati vsebine same vloge, temveč lahko vlogo dopolni samo z manjkajočim dokumentom oziroma odpravi drugo formalno pomanjkljivost. Dopolnitve se posreduje po elektronski pošti, razen če je potrebno priložiti originalno listino.
7. Vloga, ki jo vlagatelj ne bo dopolnil pravočasno oziroma v skladu z razpisno dokumentacijo in pozivom za dopolnitev, bo zavržena.
8. Izvajalec razpisa bo vloge vlagatelja, ki ne bodo na način iz tega razpisa in razpisne dokumentacije izpolnjevale pogojev (pogoje za kandidiranje in splošne pogoje), ne bo ocenjeval, temveč jo bo zavrnil.
VIII. Rok, v katerem bodo vlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa
1. Vlagatelji bodo o izidu javnega razpisa s sklepom o izboru obveščeni najpozneje v 45 dneh po izteku roka za predložitev vlog.
2. Izvajalec razpisa bo izbranim vlagateljem posredovalo sklep o izbiri in jih hkrati pozval k podpisu pogodbe z Ministrstvom za zdravje (v nadaljnjem besedilu: Ministrstvo). Izbrani vlagatelj bo podpisal pogodbo neposredno z Ministrstvom. Če se izbrani vlagatelj v roku 8 dni od prejema poziva nanj ne bo odzval, se bo štelo, da je umaknil vlogo financiranje.
V primeru, da se neizpolnjevanje pogojev ugotovi po podpisu pogodbe o financiranju, Ministrstvo lahko odstopi od pogodbe o financiranju, pri čemer je predlagatelj dolžan vrniti vsa že prejeta sredstva skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva prejema do dneva vračila.
IX. Kraj in čas, kjer lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo: razpisna dokumentacija je od dneva te objave do izteka roka za predložitev vlog dosegljiva na spletni strani http://www/zzzs.si.
X. Dodatne informacije v zvezi z razpisom
1. Za dodatna pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo ali s pripravo vloge za dodelitev sredstev, lahko vlagatelj pošlje izvajalcu razpisu pisno zahtevo za dodatno pojasnilo najkasneje do 10. 3. 2023.
2. Vlagatelj naslovi zahtevek za dodatno pojasnilo na elektronski naslov:
– pristojne Območne enote izvajalca razpisa, s pripisom »Pojasnila – javni razpis zdravstveno letovanje otrok in šolarjev« ali
– darja.kusar@zzzs.si, s pripisom: »Pojasnila – javni razpis zdravstveno letovanje otrok in šolarjev«.
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti