Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2023 z dne 24. 2. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2023 z dne 24. 2. 2023

Kazalo

Št. 430-16/2023 Ob-1497/23, Stran 367
Občina Zagorje ob Savi na podlagi določil Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP in 149/22), Odloka o proračunu Občine Zagorje ob Savi za leto 2023 (Uradni list RS, št. 11/23) in Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 30/15) objavlja
javni razpis 
za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje upravičenih stroškov nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev s sedežem v Občini Zagorje ob Savi v letu 2023 
l. Naziv in sedež nosilca javnega razpisa: Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi.
II. Predmet javnega razpisa: predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje upravičenih stroškov nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev s sedežem v Občini Zagorje ob Savi v letu 2023.
III. Upravičenci
Upravičenci lahko pridobijo sredstva za isto naložbo le enkrat. V kolikor je upravičenec že prejel javna sredstva za isti namen, do sredstev po tem razpisu ni upravičen. Naložba mora biti pred vložitvijo vloge zaključena.
Na razpis se lahko prijavijo športna društva, ki imajo sedež v Občini Zagorje ob Savi, ki so v letih 2022 in 2023 izvedla investicijo v nakup prevoznega sredstva za izvajanje športnih programov društva, za prevoze članov društva na treninge in tekmovanja (tudi izven meja naše države).
Sofinancirane bodo investicije, ki vključujejo nakup novega ali rabljenega vozila.
IV. Okvirna višina, upravičeni stroški in pogoji za pridobitev sredstev: sredstva so zagotovljena v proračunu Občine Zagorje ob Savi za leto 2023, pod proračunsko postavko PP 70169 »Sofinanciranje investicij v prevozna sredstva športnih društev« v okviru podprograma – 18059001 »Programi športa«, in sicer v višini 10.000,00 EUR. Nakup novega ali starega vozila se po tem razpisu lahko sofinancira do 100 % vrednosti vozila, vendar največ do 10.000,00 EUR, Sredstva se bodo dodeljevala do porabe zagotovljenih proračunskih sredstev, potem se javni razpis zapre.
V. Pogoji za sodelovanje na javnem razpisu
Na razpis se lahko prijavijo prijavitelji, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– prijavitelj je društvo s sedežem na območju Občine Zagorje ob Savi, ki deluje na območju Občine Zagorje ob Savi;
– so na dan objave JR za sofinanciranje investicije najmanj eno leto registrirani kot društvo v skladu z veljavnimi predpisi, ena od registriranih dejavnosti pa je izvajanje športnih programov,
– prijavitelji morajo imeti na dan prijave na javni razpis do Občine Zagorje ob Savi poravnane vse morebitne zapadle obveznosti,
– investicija v nakup vozila je bila izvedena v letu 2022 oziroma 2023, vendar najkasneje do porabe sredstev javnega razpisa,
– prijavitelj razpolaga z dokumentacijo o nakupu vozila – računi oziroma dokazila o plačilu kupnine,
– prijavitelj razpolaga z dokazom o lastništvu vozila – prometno dovoljenje.
VI. Merila in kriteriji za sofinanciranje
Občina Zagorje ob Savi bo sofinancirala investicijo nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev tistih prijaviteljev, ki bodo izpolnjevali vse v tem razpisu določene pogoje.
Sredstva za sofinanciranje se bodo delila po vrstnem redu prispetja popolne vloge do porabe sredstev. V primeru, če se vloga mora dopolniti, se šteje datum oddaje ustrezne dopolnitve za datum oddaje popolne vloge.
VII. Rok za oddajo vlog
Vloga se lahko odda kadarkoli od objave javnega razpisa v Uradnem listu RS do 30. junija 2023 oziroma do porabe sredstev. Prispele vloge po tem roku bodo zavržene.
Po porabi sredstev bo Občina Zagorje ob Savi o tem na spletni strani http://www.zagorje.si/ ter v Uradnem listu RS objavila posebno obvestilo. Po objavi obvestila o porabi sredstev, bodo naknadno prispele vloge zavržene kot prepozne ter vrnjene prijavitelju.
VIII. Vsebina vloge
Vloga mora biti izpolnjena na ustreznih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.
Razpisna dokumentacija je od dneva objave javnega razpisa do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Zagorje ob Savi http://www.zagorje.si/ ali pa jo v tem roku zainteresirani dvignejo vsak delovni dan na Občini Zagorje ob Savi – Sprejemna pisarna, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi. Razpisno dokumentacijo je možno dobiti tudi po elektronski pošti.
IX. Oddaja in dostava vlog
Vloga mora biti oddana na naslov: Občina Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi, v zaprti kuverti z izpisom na prednji strani: »Ne odpiraj – prijava na javni razpis – sofinanciranje upravičenih stroškov nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev« ter naziv in naslov predlagatelja.
Za prepozno se šteje vloga, ki ni bila oddana priporočeno na pošto v razpisnem roku ali ni bila predložena osebno v sprejemni pisarni Občine Zagorje ob Savi.
Za nepopolno se šteje vloga, ki ne vsebuje vseh obveznih sestavin, ki jih zahteva besedilo razpisa in razpisna dokumentacija. V tem primeru bodo predlagatelji pozvani, da vlogo dopolnijo v roku 8 dni od prejema poziva k dopolnitvi vloge.
X. Postopek dodelitve sredstev, rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu razpisa ter način sofinanciranja
Izpolnjevanje razpisnih pogojev ugotavlja komisija za vodenje postopka javnega razpisa za sofinanciranje upravičenih stroškov nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev (v nadaljevanju: komisija), ki jo imenuje župan Občine Zagorje ob Savi. Komisija, ki jo bo imenoval župan, bo pregledala vloge, prispele na razpis. Na odpiranju komisija ugotavlja pravočasnost, pravilnost in popolnost vlog ter ugotovi, ali vloge izpolnjujejo pogoje tega razpisa. Odpiranje vlog ne bo javno.
Odpirajo se samo v roku prejete in pravilno označene ovojnice, in sicer v vrstnem redu, v katerem so bile predložene.
Vloge, ki jih ne bo vložila upravičena oseba, prepozne vloge ali nepopolne vloge, ki kljub pozivu ne bodo pravočasno dopolnjene, bodo zavržene.
Kandidati bodo o izidu razpisa obveščeni najpozneje v roku 15 dni od datuma odpiranja prijav.
Na podlagi predloga komisije, bo občinska uprava izdala posamično odločbo, s katero bo odločila o odobritvi ter deležu sofinanciranja ali zavrnitvi sofinanciranja posamezne investicije. Na izdano odločbo se bodo prijavitelji lahko pritožili v roku 8 dni od njenega prejema.
Z izbranimi prijavitelji bo sklenjena pogodba o sofinanciranju upravičenih stroškov nakupa prevoznih sredstev za potrebe športnih društev s sedežem v Občini Zagorje ob Savi v letu 2023, na podlagi katere bodo izplačana sredstva. Izbrani upravičenec je dolžan podpisano pogodbo vrniti v roku 8 dni od dneva prejema pogodbe, sicer se šteje, da je odstopil od zahteve za sofinanciranje, občina pa ni dolžna izpolniti obveznosti, ki bi izhajale iz pogodbe.
Občina lahko javni razpis po svoji prosti presoji brez kakršnihkoli posledic razveljavi ali razdeli le določen del razpoložljivih sredstev iz proračuna občine.
XI. Dodatne informacije v zvezi z razpisom: za morebitna dodatna pojasnila v zvezi z razpisom se lahko obrnete na Blanko Šmit na tel. 03/56-55-730 ali po e-pošti: blanka.smit@zagorje.si oziroma na Petro Mars na tel. 03/56-55-728 ali po e-pošti: petra.mars@zagorje.si.
Občina Zagorje ob Savi 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti