Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/2023 z dne 17. 2. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/2023 z dne 17. 2. 2023

Kazalo

D 735/2022 Os-3773/22, Stran 326
Pri Okrajnem sodišču v Celju je v teku zapuščinski postopek po pok. Ivanki Golob, rojeni 12. 12. 1965, umrli 31. 7. 2022, državljanki Republike Slovenije, samski, zadnje stalno preb. Prijateljeva ulica 16A, Celje.
Po podatkih, ki jih je med postopkom zbralo sodišče, zapustnica ni napisala oporoke, zato je nastopilo zakonito dedovanje. Sodišče je ugotovilo, da zapustnica ni imela potomcev, bila je samska in ni imela zunajzakonskega partnerja, zato bi pripadala zakonita dedna pravica njenim staršem oziroma njenim bratom in sestram oziroma njihovim potomcem, če so starši, bratje in sestre že pokojni. Sodišče je ugotovilo, da sta starša zapustnice pokojna in da ima zapustnica sestro Marijo Golob in brata Štefana Goloba, ki pa sta se dedovanju po zapustnici odpovedala. Drugih bratov in sester zapustnica nima. Po zapustnici bodo zato dedovali dediči tretjega dednega reda, ki pa sodišču niso znani. Marija Golob in Štefan Golob sta navedla, da je imela zapustničina mati Rozalija Golob sestro Marijo Bračič, roj. Pušnik, ki je že pokojna in je imela tri ali štiri otroke, brata Bernarda Pušnika, ki je že pokojen in je imel dve hčerki Ido Krajnc, rojeno Pušnik, ki je v domu starostnikov v Velenju in Ivico Janežič, ki stanuje na Paškem Kozjaku. Zapustničin oče Mihael Golob pa je imel približno deset bratov in sester, ki so vsi že pokojni, prav tako naj bi bili pokojni njihovi potomci. Eden izmed njih je že pokojni Ivan Voršnik, Klanc 3, Dobrna (D 180/2019 pri Okrajnem sodišču v Celju), ki pa ni zapustil nobenih potomcev.
Sodišču tako ni znan krog oseb, ki lahko uveljavljajo dedno pravico na podlagi zakona, zato na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo sodišču v enem letu od objave tega oklica. Po poteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo v skladu z zakonskimi določili in odločilo na podlagi podatkov, s katerimi bo razpolagalo.
Okrajno sodišče v Celju 
dne 9. 12. 2022 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti