Uradni list

Številka 109
Uradni list RS, št. 109/2023 z dne 27. 10. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 109/2023 z dne 27. 10. 2023

Kazalo

3145. Pravilnik o načinu vložitve zahtevkov, obveznih prilogah k zahtevku za izplačilo in rokih izplačil refundacij dodatkov za začasno premestitev, stran 9269.

  
Na podlagi tretjega odstavka 131. člena Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (Uradni list RS, št. 95/23) minister za finance izdaja
P R A V I L N I K 
o načinu vložitve zahtevkov, obveznih prilogah k zahtevku za izplačilo in rokih izplačil refundacij dodatkov za začasno premestitev 
1. člen 
(vsebina) 
S tem pravilnikom se določajo način vložitve zahtevkov, obvezne priloge k zahtevku za izplačilo in roki izplačil povračil delodajalcem, ki upravičenim javnim uslužbencem, ki so bili zaradi odprave posledic poplav začasno premeščeni na drugo delovno mesto, izplačajo dodatke za začasno premestitev.
2. člen 
(način vložitve zahtevkov) 
Delodajalec (v nadaljnjem besedilu: upravičenec) zahtevek za izplačilo dodatka zaradi začasne premestitve v obliki, kot velja za E-račun, vloži na ministrstvo, v katerega pristojnost spada delovno področje delodajalca prek UJP-net, v elektronski obliki.
Organ, ki je v skladu z zakonom, ki ureja javne uslužbence, določen kot drug državni organ (v nadaljnjem besedilu: predlagatelj), pošlje zahtevek za povrnitev izplačanega dodatka neposredno ministrstvu, pristojnemu za finance, kot vlogo za zagotovitev pravic porabe v okviru podprograma 230403 – Sredstva za pomoč ob naravnih nesrečah.
3. člen 
(dokazila) 
Upravičenec oziroma predlagatelj v svojem zahtevku predloži dokazila o začasni premestitvi javnega uslužbenca po Zakonu o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (Uradni list RS, št. 95/23; v nadaljnjem besedilu: ZIUOPZP), dokazila o izplačilu dodatka ter potrditev odgovorne osebe, da so zahtevki za izplačilo dodatka upravičeni.
4. člen 
(roki in plačila) 
Upravičenec predloži resornemu ministrstvu zahtevek za povrnitev izplačanega dodatka na ministrstvo, v katerega pristojnost spada delovno področje delodajalca, v 15 dneh po izplačilu tega dodatka.
Ministrstvo po prejemu zahtevka v desetih dneh predloži ministrstvu, pristojnemu za finance, vlogo za zagotovitev pravic porabe v okviru podprograma 230403 – Sredstva za pomoč ob naravnih nesrečah.
Ministrstvo, v katerega pristojnost spada delovno področje delodajalca, zahtevek za izplačilo z odredbo predloži ministrstvu, pristojnemu za finance v izplačilo.
Predlagatelj vlogo za zagotovitev pravic porabe predloži ministrstvu, pristojnemu za finance najpozneje v 15 dneh po izplačilu.
Ministrstvo, pristojno za finance po preveritvi, ali so vlogam upravičencev in predlagateljev priložene vse priloge in potrdila odgovornih oseb o upravičenosti izplačila dodatkov po ZIUOPZP, povrne sredstva upravičencu oziroma predlagatelju najpozneje do 29. decembra 2023.
Ne glede na prejšnji odstavek se sredstva za tiste javne uslužbence, ki so bili upravičeni do dodatka po ZIUOPZP zaradi opravljanja dela v decembru 2023, povrnejo najpozneje do 31. januarja 2024.
5. člen 
(odgovornost za pravilnost zahtevkov) 
Za pravilnost vloženih zahtevkov je odgovoren upravičenec oziroma predlagatelj.
6. člen 
(hramba dokumentacije) 
Za potrebe inšpekcijskega nadzora se dokumentacija in dokazila o upravičenosti, povezana z izplačilom dodatnih sredstev, hranijo pet let.
KONČNA DOLOČBA 
7. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-787/2023
Ljubljana, dne 16. oktobra 2023
EVA 2023-1611-0095
Klemen Boštjančič 
minister 
za finance 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti