Uradni list

Številka 100
Uradni list RS, št. 100/2023 z dne 29. 9. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 100/2023 z dne 29. 9. 2023

Kazalo

2852. Sklep o določitvi parkirnine na javnih parkirnih površinah na Mostu na Soči, stran 8508.

  
Na podlagi 3. člena Odloka o določitvi javnih parkirnih površin, na katerih se plačuje parkirnina (Uradni list RS, št. 32/14, 44/19, 90/20) je Občinski svet Občine Tolmin na 8. seji dne 21. septembra 2023 sprejel
S K L E P 
o določitvi parkirnine na javnih parkirnih površinah na Mostu na Soči 
1. Na območju naselja Most na Soči se plačuje parkirnina na naslednjih parkiriščih:
– na makadamskem parkirišču pri avtobusni postaji, urejenem na zemljiščih s parc. št. 782/1 in 30/1, obe k.o. 2246 Most na Soči,
– na parkirišču pri gasilskem domu, urejenem na zemljišču s parc. št. 782/4 k.o. 2246 Most na Soči
(v nadaljnjem besedilu: parkirišči).
Parkirišči sta opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo in s parkomatom pri avtobusni postaji na Mostu na Soči.
2. Parkirnina se plačuje za parkiranje med 7.00 in 17.00, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih.
3. Na parkiriščih iz prve točke tega sklepa je prva ura parkiranja brezplačna, za vsako naslednjo uro pa je potrebno plačati parkirnino v višini 0,40 EUR (štirideset evrskih centov).
4. Uporabnik mora ob prihodu na parkirišče registrirati svoj prihod elektronsko z mobilnim telefonom (preko aplikacije ali s poslanim sms sporočilom) ali s pridobitvijo parkirnega listka iz parkomata.
5. V kolikor uporabnik vozilo na parkirišču parkira dlje kot eno uro je dolžan parkirnino poravnati elektronsko z mobilnim telefonom (preko aplikacije ali s poslanim sms sporočilom) ali s plačilom parkirnine na parkomatu. Parkirnino poravna za predvideni čas parkiranja, ki ga lahko sproti podaljšuje.
6. Način in dovoljeni čas parkiranja, plačilo parkirnine in njena višina izhajajo iz prometne signalizacije oziroma obvestila na parkomatu.
7. Parkirni listek iz parkomata se šteje kot dokazilo o pravici parkiranja oziroma plačilu parkirnine. Parkirni listek mora biti nameščen v parkiranem vozilu na sprednji strani vetrobranskega stekla tako, da je dobro viden in povsem čitljiv z zunanje strani vozila skozi vetrobransko steklo.
V kolikor uporabnik svoj prihod na parkirišče registrira oziroma parkirnino poravna elektronsko z mobilnim telefonom, dokazilo o pravici parkiranja oziroma plačilu parkirnine predstavlja vpis registracije vozila v nadzorno ploščo upravljavca parkirišča, ki se samodejno izvede ob registraciji prihoda oziroma plačilu parkirnine.
8. Krajani ožjega dela starega vaškega jedra Mosta na Soči (območje izhaja iz priloge) lahko za svoje vozilo pridobijo letno parkirno dovolilnico za časovno neomejeno parkiranje na parkiriščih iz 1. točke tega sklepa. Parkirno dovolilnico izda občinska uprava občine na podlagi vloge, predloženega potrdila o lastništvu vozila (prometno dovoljenje) in dokazila o bivališču (osebni dokument, potrdilo o začasnem bivališču). Ob predhodno pridobljenem pozitivnem mnenju Krajevne skupnosti Most na Soči lahko za pridobitev dovolilnice zaprosijo tudi ostali krajani Mosta na Soči.
Nadomestilo za pridobitev letne parkirne dovolilnice znaša 40,00 EUR za prvi avtomobil iz gospodinjstva, 60,00 EUR pa za drugi avtomobil iz gospodinjstva. Dovolilnice za nadaljnje avtomobile iz gospodinjstva ni mogoče pridobiti.
Dovolilnica za stanovalce omogoča tudi časovno neomejeno parkiranje na javnih površinah ob cerkvi na Mostu na Soči, na zemljišču s parc. št. 1172/1 k.o. 2246 Most na Soči.
9. Zaposleni v podjetjih/organizacijah, s sedežem v ožjem delu starega vaškega jedra Mosta na Soči, lahko za svoje vozilo pridobijo letno parkirno dovolilnico za časovno neomejeno parkiranje na parkiriščih iz 1. točke tega sklepa. Parkirno dovolilnico izda občinska uprava občine na podlagi vloge, predloženega potrdila o lastništvu vozila (prometno dovoljenje) in dokazila o zaposlitvi (pogodba o zaposlitvi ali drugo dokazilo o zaposlitvi).
Nadomestilo za pridobitev letne parkirne dovolilnice znaša 40,00 EUR.
Zaposlenim v posameznem podjetju/organizaciji se lahko izda skupaj največ toliko dovolilnic, kolikor je določeno s parkirnim normativom v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin.
10. Parkirne dovolilnice so neprenosljive. Prepovedana je vsaka zloraba dovolilnice, njena prodaja ali odtujitev.
11. Zaposleni v javnem zavodu Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči lahko pridobijo letno parkirno dovolilnico za časovno neomejeno parkiranje na posebej označenih parkirnih mestih na parkiriščih, urejenih na zemljiščih s parc. št. 41/2, 40/3, 40/11, 1172/1, 45/5 in 45/1, vse k.o. 2246 Most na Soči. Parkirne dovolilnice izda občinska uprava občine, in sicer največ toliko, kolikor je določeno s parkirnim normativom v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin.
Nadomestilo za pridobitev letne parkirne dovolilnice znaša 40,00 EUR.
Parkirne dovolilnice, ki jih pridobijo zaposleni v javnem zavodu Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči so prenosljive med zaposlenimi v javnem zavodu.
12. Dovolilnica mora biti nameščena v parkiranem vozilu na sprednji strani vetrobranskega stekla tako, da je dobro vidna in v celoti čitljiva z zunanje strani vozila skozi vetrobransko steklo.
13. V letu 2023 kupljene dovolilnice veljajo za leto 2023 in leto 2024.
14. Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati 6. 11. 2023.
Št. 007-0006/2023
Tolmin, dne 22. septembra 2023
Župan 
Občine Tolmin 
Alen Červ 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti