Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/2023 z dne 26. 4. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/2023 z dne 26. 4. 2023

Kazalo

1463. Odlok o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobrepolje, stran 4111.

  
Na podlagi 2. točke 6. člena Zakona o voznikih (Uradni list RS, št. 92/22 – uradno prečiščeno besedilo in 153/22) in 14. člena Statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 107/20 – UPB2) je Občinski svet Občine Dobrepolje na 3. redni seji dne 19. 4. 2023 sprejel
O D L O K 
o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobrepolje 
1. člen 
Za načrtovanje in usklajevanje nalog preventive in vzgoje v cestnem prometu na lokalni ravni občinski svet s tem sklepom ustanavlja Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobrepolje (v nadaljnjem besedilu: svet), ki deluje kot strokovno posvetovalno telo predstavniškega organa lokalne skupnosti.
2. člen 
Skladno z določili Zakona o voznikih svet ocenjuje stanje varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni, predlaga organom lokalne skupnosti programe za varnost cestnega prometa in ustrezne ukrepe za njihovo izvajanje, koordinira izvajanje nalog na podlagi programov za varnost cestnega prometa na lokalni ravni, predvsem pa sodeluje pri izvajanju prometne vzgoje, dodatnem izobraževanju in obveščanju udeležencev cestnega prometa o ukrepih za doseganje prometne varnosti, koordinira izdajanje in razširjanje prometno vzgojnih publikacij in drugih gradiv, pomembnih za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na lokalni ravni.
Strokovno tehnične naloge za svet ter koordinacijo prometno preventivnih aktivnosti na lokalni ravni izvaja strokovni delavec zaposlen v okviru uprave lokalne skupnosti.
Svet sodeluje z javno agencijo in ministrstvom, pristojnim za promet.
3. člen 
Člane sveta imenuje občinski svet s sklepom na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljnjem besedilu: KMVI).
Upoštevaje zakon, ki ureja sestavo in delovanje sveta, KMVI določi, kateri organi, organizacije in inštitucije (v nadaljnjem besedilu: organizacije) z območja Občine Dobrepolje, bodo prek svojih predstavnikov sodelovale v svetu, ter število predstavnikov, ki jih ima vsaka izmed teh organizacij v svetu. KMVI organizacije pozove, da predlagajo ustrezno število članov. Na podlagi zbranih predlogov KMVI določi poimensko sestavo sveta in jo predloži občinskemu svetu v imenovanje.
Mandat članov sveta traja do prve seje občinskega sveta v naslednjem mandatnem obdobju.
4. člen
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na prvi redni seji izmed svojih članov z večino glasov imenuje predsednika in njegovega namestnika.
Članstvo v svetu je častno in nepoklicno. Predsednik in člani sveta so za svoje delo upravičeni do sejnine oziroma nagrade v skladu z občinskim aktom, ki ureja sejnine za člane delovnih teles občinskega sveta in člane drugih občinskih organov.
5. člen 
Svet podaja, zbira in obravnava pobude za povečanje prometne varnosti na območju Občine Dobrepolje. Do pobud se opredeli in jih po potrebi usklajuje. Pobude, za katere smatra, da so upravičene, posreduje občinski upravi in z njimi seznani župana in občinski svet ter spremlja njihovo uresničevanje. O svojem delu enkrat letno poroča občinskemu svetu.
6. člen 
Administrativno-tehnična in strokovna opravila za svet opravlja občinska uprava.
7. člen 
Sredstva za delovanje sveta se zagotavljajo iz občinskega proračuna, lahko pa se pridobijo tudi iz drugih virov.
8. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 013-0001/2023
Videm, dne 19. aprila 2023
Župan 
Občine Dobrepolje 
Janez Pavlin 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti