Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/2023 z dne 29. 3. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/2023 z dne 29. 3. 2023

Kazalo

1053. Sklep o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Razkrižje, stran 3408.

  
Na podlagi 142. člena Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3; Uradni list RS, št. 199/21, 18/23 – ZDU-1O) in 20. člena Statuta Občine Razkrižje (uradno prečiščeno besedilo) (Uradni list RS, št. 41/21) je župan Občine Razkrižje sprejel
S K L E P 
o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Razkrižje 
1. člen 
(splošno) 
S tem sklepom se prične postopek tehnične posodobitve grafičnega prikaza izvedbenega dela Občinskega prostorskega načrta Občine Razkrižje (Uradni list RS, št. 51/15, v nadaljevanju OPN Razkrižje), po postopku in na način, kot ga določa 142. člen Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3).
2. člen 
(razlogi za uvedbo postopka) 
S tehnično posodobitvijo občina zagotavlja ažurnost grafičnega dela OPN Razkrižje, razen lokacijske preveritve, s katastrom nepremičnin. Tehnična posodobitev se izvede s samostojnim postopkom sprememb in dopolnitev prostorskega izvedbenega akta in ne vključuje novih prostorskih ureditev ter ne določa nove izvedbene regulacije prostora.
3. člen 
(potrjevanje) 
Tehnično posodobljen prostorski izvedbeni akt izdelata pooblaščeni prostorski načrtovalec in pooblaščeni inženir s področja geodezije, kot ju določajo predpisi, ki urejajo arhitekturno in inženirsko dejavnost.
Tehnični posodobitvi se priloži izjava prostorskega načrtovalca in pooblaščenega inženirja s področja geodezije, s katero potrjujeta, da so izpolnjene zahteve iz drugega odstavka 141. člena ZUreP-3.
Prva tehnična posodobitev se izvede za celotno območje OPN Razkrižje.
4. člen 
(objava gradiva in vključevanje javnosti ter sprejem) 
Občina osnutek tehnično posodobljenega OPN Razkrižje objavi v prostorskem informacijskem sistemu in na spletni strani Občine Razkrižje (www.razkrizje.si). Vpogled v gradivo bo mogoč tudi v prostorih Občinske uprave Občine Razkrižje, Šafarsko 42C, SI-9246 Razkrižje. Javnosti se omogoči dajanje predlogov in pripomb na objavljeno gradivo v roku, ki ni krajši od 15 dni. Na podlagi pisnih pripomb javnosti, prejetih v roku, in skladno s stališči do pripomb, občina pripravi predlog tehnično posodobljenega OPN Razkrižje ter ga predloži v obravnavo in sprejem občinskemu svetu.
Občinski svet sprejme predlog tehnično posodobljenega OPN Razkrižje s sklepom ter ga objavi v uradnem glasilu občine in prostorskem informacijskem sistemu.
5. člen 
(objava) 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 411-32/2019-56
Razkrižje, dne 28. marca 2023
Župan 
Občine Razkrižje 
Stanko Ivanušič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti