Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2023 z dne 3. 2. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2023 z dne 3. 2. 2023

Kazalo

245. Pravilnik o pogojih, ki jih mora izpolnjevati nosilec javnega pooblastila za zbiranje, obdelavo podatkov in izdelavo ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu, stran 793.

  
Na podlagi petega in sedmega odstavka a28.a člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 – ZdZPVHVVR, 26/14, 32/15, 27/17, 22/18, 86/21 – odl. US, 123/21, 44/22 in 130/22 – ZPOmK-2) ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano izdaja
P R A V I L N I K 
o pogojih, ki jih mora izpolnjevati nosilec javnega pooblastila za zbiranje, obdelavo podatkov in izdelavo ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu 
1. člen 
(vsebina) 
(1) Ta pravilnik določa podrobnejša merila za izbor nosilca javnega pooblastila za zbiranje in obdelavo podatkov ter izdelavo ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu (v nadaljnjem besedilu: nosilec javnega pooblastila) in podrobnejše pogoje, ki jih mora izpolnjevati nosilec javnega pooblastila.
(2) Ta pravilnik določa tudi način oblikovanja cene storitev iz prejšnjega odstavka.
2. člen 
(podrobnejša merila) 
(1) Merila za izbor nosilca javnega pooblastila na javnem razpisu so znanja, reference in delovne izkušnje s področja emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka iz kmetijstva ter poznavanje metodike za potrebe poročanja o emisijah v skladu s predpisi Evropske unije.
(2) Pri znanju in referencah iz prejšnjega odstavka se upoštevajo strokovni članki in prispevki, strokovne naloge in sodelovanje v delovnih skupinah s področja emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu.
(3) Pri delovnih izkušnjah iz prvega odstavka tega člena se upošteva pet let delovnih izkušenj s področja emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka iz kmetijstva.
(4) Pri poznavanju metodike iz prvega odstavka tega člena se upošteva sodelovanje pri pripravi poročevalskih zahtev za nacionalno poročanje o emisijah toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka iz kmetijstva oziroma za poročanje v skladu s predpisi Evropske unije.
3. člen 
(podrobnejši pogoji) 
(1) Nosilec javnega pooblastila, ki je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, mora imeti sam ali skupaj z drugo pravno osebo ali samostojnim podjetnikom posameznikom, s katerim ima sklenjeno pogodbo o izvajanju del, najmanj tri zaposlene, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
1. imajo najmanj izobrazbo naravoslovne smeri, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na 8. raven,
2. imajo najmanj tri leta delovnih izkušenj in
3. izkazujejo poznavanje naslednjih področij:
a) obračunavanje, spremljanje in poročanje glede emisij na področju rastlinske pridelave in živinoreje,
b) poročevalske zahteve v skladu s predpisi Evropske unije, ki urejajo obračunavanje emisij na področju rastlinske pridelave in živinoreje,
c) priprava nacionalnih poročil in poročil v skladu s predpisi Evropske unije, ki urejajo obračunavanje emisij na področju rastlinske pridelave in živinoreje.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek mora imeti eden izmed zaposlenih, ki usklajuje delo z ostalimi zaposlenimi, najmanj izobrazbo naravoslovne smeri, pridobljeno po študijskem programu tretje stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih tretje stopnje, in najmanj pet let delovnih izkušenj s področja zbiranja in obdelave podatkov izdelave ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu.
4. člen 
(način oblikovanja cene) 
(1) V ceno urne postavke izvajanja storitev zbiranja, obdelave podatkov in izdelave ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu so vključeni stroški plač, prispevkov delodajalca, blaga in storitev.
(2) Cena urne postavke za kabinetno delo znaša 33,41 eura neto.
(3) Za zbiranje, obdelavo podatkov in izdelavo ocen emisij toplogrednih plinov, amonijaka in drugih onesnaževal zraka v kmetijstvu je predvideno letno največ do 1000 ur kabinetnega dela.
KONČNA DOLOČBA 
5. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-386/2022/19
Ljubljana, dne 20. januarja 2023
EVA 2022-2330-0079
Irena Šinko 
ministrica 
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti