Uradni list

Številka 128
Uradni list RS, št. 128/2022 z dne 7. 10. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 128/2022 z dne 7. 10. 2022

Kazalo

II D 58/81 Os-2953/22, Stran 2206
Pri Okrajnem sodišču v Ljubljani je v teku naknadni zapuščinski postopek po pokojni Marici Modic, hči Ivana, rojena 3. 6. 1916, umrla 24. 11. 1980, nazadnje stanujoča na naslovu Veselova 10, Ljubljana.
Sodišče je ugotovilo, da je bil v prvotnem postopku kot edini oporočni dedič proglašen zap. mož Leon Modic, ki je že pokojen, zato v predmetni postopek vstopijo njegovi dediči, ki pa so se vsi dedovanju odpovedali. Glede dedičev III. dednega reda sodišče razpolaga zgolj s podatki, da je bila mama od pokojnega moža Minka Čepin po njenih starših Ivanu (tudi Janez) Čepinu in Josipini Marolt edinka; po očetu Izidorju Modicu pa bi naj po njegovih starših Francu Modicu (tudi Franciscus) in Uršuli Štrbenk (tudi Sterbenk) bile še hčerke Marica, Julka in Lojzka, ki so vse že umrle brez potomcev (sodišče razpolaga še z imeni Justina, Julijana, Alojzija, Marija), sin Franc Modic, ki bi naj zapustil hčerko Drago Kerže (sodišču ni znan podatek ali še živi, imela je hčerko Ljerko in sina Dušana), hčerko Jerko Kerže (sodišču ni znan podatek ali še živi) in Majdo Modic, ki je umrla brez potomcev. S podatki o ostalih sorodnikih, ki bi prišli v poštev kot dediči III. dednega reda (dedi in babice, njihovi potomci oziroma strici in tete ter bratranci in sestrične ...), sodišče ne razpolaga.
Glede na navedeno sodišče na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju poziva vse tiste, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine po zapustnici, da se priglasijo sodišču v enem letu od objave tega oklica na oglasni deski sodišča in v Uradnem listu RS. Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 17. 8. 2022 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti