Uradni list

Številka 125
Uradni list RS, št. 125/2022 z dne 30. 9. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 125/2022 z dne 30. 9. 2022

Kazalo

Št. 010-22/2022/3 Ob-3154/22, Stran 2124
Na podlagi 106.i člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 14/13 – popr., 101/13, 55/15 – ZFisP, 96/15 – ZIPRS1617, 13/18 in 195/20 – odl. US) in 216. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16) ter Sporazuma med Službo Vlade Republike Slovenije in podjetjem Roche, d.o.o. o zagotavljanju sredstev za izvedbo javnega natečaja Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, objavlja
javni natečaj 
za izbor idejne zasnove »Demenca – naš skupni izziv« 
1. Naziv in sedež organa, ki objavlja javni natečaj: Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana.
2. Splošna določila in organizacija
Ta javni natečaj ureja pravila in pogoje za sodelovanje udeležencev v javnem nagradnem natečaju »Demenca – naš skupni izziv«, ki ga organizira Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: organizator) v sodelovanju s podjetjem Roche, farmacevtska družba d.o.o., Stegne 13g, 1000 Ljubljana.
Javni natečaj se izvaja na podlagi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti.
V tem natečaju uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
3. Predmet javnega natečaja: predmet javnega natečaja je izbor najboljših treh zmagovalnih idej ali prototipnih rešitev na hackathonu z naslovom »Demenca – naš skupni izziv«.
4. Namen
Splošni namen nagradnega natečaja je spodbujati aktivnosti, povezane s ponovno uporabo odprtih podatkov, kot temelja digitalne družbe in njene preobrazbe ter krepitev zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto. Namen hackathona je tudi spodbujati ozaveščanje o izzivih demence za posameznika, družbo in zdravstveni sistem.
Konkretni namen je izdelava idejne zasnove ali funkcionalnega prototipa digitalne rešitve, ki bo tudi preko vizualizacije odprtih podatkov omogočila digitalne storitve na teme izzivov na hackathonu »Demenca – naš skupni izziv«.
5. Vsebina javnega natečaja
Vsebina javnega natečaja so trije izzivi, in sicer na naslednje teme:
– Izziv 1: Podpora oskrbovancem;
– Izziv 2: Podpora oskrbovalcev;
– Izziv 3: Demenci prijazna občina.
Podrobnosti so na spletni strani hackathona: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-roche/
5.1. Organizacija dogodka
Hackathon bo potekal 22. in 23. oktobra 2022.
5.2. Udeleženci dogodka
V javnem natečaju lahko sodelujejo vse zainteresirane fizične osebe.
6. Pogoji za prijavo
Prijavijo se lahko skupine, ki štejejo od štiri do šest članov in posamezniki.
Posamezniki, ki ob prijavi nimajo svoje skupine, lahko sodelujejo pod pogojem, da se na kraju izvedbe dogodka lahko oblikuje ekipa vsaj treh prijavljenih posameznikov.
Natečajni izdelki in njihovi opisi morajo biti zapisani v slovenskem jeziku.
Vse stroške priprave in predložitve prijave krijejo udeleženci sami.
V primeru, da komisija zaradi neustrezanja pogojem javnega natečaja ne bi izbrala nobene rešitve, je organizator prost zaveze do podelitve nagrade.
Organizator si pridržuje pravico, da brez opozorila in obrazložitve iz sodelovanja izloči udeleženca oziroma ekipo, ki ne spoštuje pravil tega natečaja.
S prijavo natečajnik soglaša z vsemi pogoji, ki so razvidni iz vsebine natečajne dokumentacije.
Priloga: – Obrazec 1: Prijavni obrazec: Javni natečaj za idejno zasnovo oziroma prototip digitalne rešitve »Demenca – naš skupni izziv« – fizična oseba.
7. Način in rok oddaje prijave: prijave se sprejema na spletni strani: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-roche/prijavi-se/ do 19. 10. 2022.
8. Postopek obravnave prijav in obveščanje o izboru
Zoper odločitve komisije o idejnih zasnovah digitalnih rešitev ni pritožbe.
8.1. Ocenjevalna komisija
Natečajne rešitve in naloge, ki jih bodo prijavitelji (udeleženci) oddali 23. 10. 2020 neposredno na dogodku, bo ocenjevala komisija petih članov v naslednji sestavi:
– 2 predstavnika državne uprave, ki delujeta na področju odprtih podatkov;
– 2 predstavnika podjetja Roche;
– 1 predstavnik društva Spominčica.
Člane komisije določi organizator na podlagi dosedanjih aktivnosti na področju odprtih podatkov.
Komisija bo idejne zasnove rešitve pregledala in ocenila v skladu z merili, ki so navedena v točki 8.2.
8.2. Merila in metodologija ocenjevanja
Komisija bo ocenjevala izdelke, ki bodo ustvarjeni na hackathonu z naslovom »Demenca – naš skupni izziv«, po naslednjih kriterijih: izvirnost ideje oziroma inovativnost, kreativnost vsebine, dovršenost izdelka, kakovost vizualnega prikaza, uporaba odprtih podatkov, upoštevanje ranljivih skupin in uporabnost izdelka.
Komisija bo ocenila izdelke in razglasila najboljše tri ekipe, ki so sodelovale na hackathonu.
9. Nagrajevanje in odkup materialnih avtorskih pravic
9.1. Nagrade
Nagrajene bodo prve tri najbolje ocenjene rešitve:
1. nagrada znaša 3.300 EUR neto in se razdeli po enakih delih med posameznike v skupini;
2. nagrada znaša 2.400 EUR neto in se razdeli po enakih delih med posameznike v skupini;
3. nagrada znaša 1.500 EUR neto in se razdeli po enakih delih med posameznike v skupini.
Plačnik nagrade in akontacije dohodnine po obračunu je organizator. Nagrade bodo izplačane v roku 60 dni po podpisu avtorskih pogodb s strani avtorjev.
10. Prepoved sodelovanja: na tem natečaju ne smejo sodelovati člani natečajne komisije in sorodniki članov natečajne komisije do vključno 2. kolena.
11. Ostali pogoji sodelovanja
11.1. Informativna objava rešitev posameznih ekip
V nekomercialne namene oziroma za potrebe promocije bo organizator vse rešitve, ki jih bo ocenil kot primerne, javno in v celoti ali po delih objavil na svojih spletnih straneh in družbenih medijih (npr. Facebook, Twitter, YouTube) ter drugih komunikacijskih kanalih. Poleg slikovnega gradiva bodo javno objavljena tudi imena ekip ter imena in priimki vodje in drugih članov ekipe (soavtorjev), v kolikor posamezniki z javno objavo soglašajo.
V prilogi (obrazec 2) je objavljeno obvestilo po 13. členu Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljnjem besedilu: Splošna uredba o varstvu podatkov.
11.2. Obveščanje, objava nagrajencev in podelitev nagrad
Ekipe, ki prejmejo nagrade, se z imenom in priimkom vodje oziroma vseh članov ekipe objavijo na spletnih straneh in v javnih občilih. Organizator bo s podelitve nagrad objavil slikovno gradivo.
Organizator si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli, če se ugotovi, da nagrajenec:
– v rešitvah uporablja neprimerne, neustrezne ali žaljive vsebine;
– ne izpolnjuje pogojev, določenih s temi pravili;
– ne spoštuje teh pravil;
– ni podal svojih resničnih podatkov;
– ni avtor posredovanih materialov in vsebin ter krši avtorske pravice tretjih oseb;
– sodeluje v imenu tretjih oseb (z ali brez njihove vednosti).
Neprimerne, neustrezne ali žaljive so tiste vsebine, ki so omalovažujoče, ponižujoče, nemoralne, diskriminatorne, rasistične, ki spodbujajo k sovražnosti, nemoralnim ali nezakonitim dejanjem ali vsebujejo znake, ki so v nasprotju s cilji ali z vrednotami organizatorja oziroma natečaja.
V kolikor se kateri od pogojev iz drugega odstavka tega člena ugotovi po podelitvi nagrad, ima organizator pravico zahtevati vračilo nagrade.
11.3. Obdavčitev nagrad
Akontacijo dohodnine bo za nagrajence, katerim se po Zakonu o dohodnini (Uradni list RS, št. 13/11 s spremembami) vrednost nagrade všteva v davčno osnovo, skladno z veljavno slovensko davčno zakonodajo obračunal in plačal organizator nagradnega natečaja. V ta namen so nagrajenci dolžni sporočiti podatke, potrebne za obračun dohodnine. Morebitne druge davčne obveznosti ali stroški oziroma druge obveznosti, povezane s prejemom nagrade, bremenijo nagrajence.
11.4. Stvaritve in avtorstvo
Udeleženci – člani posamezne ekipe s podpisom izjave na Obrazcu 1 potrjujejo, da je njihova zasnova rešitve z vsemi pripadajočimi vsebinami v celoti njihovo lastno, izvirno in še neobjavljeno avtorsko delo oziroma, da ne kršijo nobenih avtorskih, izvajalskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb ter da nihče v razmerju do organizatorja, v zvezi s katerokoli pravico, ki jo je organizator pridobil, ne bo uveljavljal nobenih denarnih zahtevkov niti katerihkoli drugih zahtevkov.
11.5 Zasebnost in varstvo podatkov
Organizator se obvezuje, da bo zbrane osebne podatke varoval in uporabljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS, št. 94/07) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov, samo za namen, za katerega so bili pridobljeni, in jih ne bo posredoval tretjim osebam.
12. Dodatne informacije
Organizator si pridržuje pravico do sprememb javnega natečaja, ki morajo biti objavljene na istem mestu, kot ta javni natečaj.
Organizator se zavezuje, da bo zainteresiranim natečajnikom na voljo za podrobnejša pojasnila glede namena in ciljev javnega natečaja, na spletni strani hackathona: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-roche/
Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo 
Obrazec 1: Prijavni obrazec – fizična oseba
Obrazec 2: Obvestilo posameznikom glede obdelave osebnih podatkov v okviru javnega natečaja »Demenca – naš skupni izziv« - po 13. členu splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti