Uradni list

Številka 110
Uradni list RS, št. 110/2022 z dne 19. 8. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 110/2022 z dne 19. 8. 2022

Kazalo

Ob-2876/22, Stran 1954
Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje na podlagi določil 11. člena Sklepa o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, št. 01403-16/2021/4 z dne 19. 5. 2019, 1. in 5. člena Sklepa o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, št. 01403-10/2022 z dne 1. 6. 2022 in Sklepa o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, št. 01403-11/2022-2 z dne 7. 6. 2022, objavlja javni razpis za imenovanje
strokovnega direktorja 
Nacionalnega inštituta za javno zdravje 
Za strokovnega direktorja zavoda je lahko imenovan kandidat, ki izpolnjuje naslednje pogoje:
– ima najmanj izobrazbo medicinske smeri, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na 8. raven,
– ima specializacijo s področja javnega zdravja oziroma socialne medicine, epidemiologije ali higiene oziroma drugo primerljivo podiplomsko izobrazbo s področja javnega zdravja oziroma socialne medicine, epidemiologije ali higiene in
– ima najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja strokovnega vodenja.
Kandidat za strokovnega direktorja mora svoji prijavi priložiti program dela in razvoja zavoda za obdobje njegovega mandata. Mandat strokovnega direktorja traja pet let in je lahko ponovno imenovan. Strokovnega direktorja imenuje in razrešuje svet zavoda po predhodnem mnenju strokovnega sveta zavoda.
Kandidati lahko svoje prijave posredujejo po navadni pošti na sedež NIJZ, Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »Ne odpiraj, za razpisno komisijo – za razpisano mesto strokovnega direktorja«. Prijavi morajo biti priložena dokazila o izpolnjevanju pogojev iz tega razpisa.
Za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: info@nijz.si, v zadevi »Ne odpiraj, za razpisno komisijo – za razpisano mesto strokovnega direktorja«, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom, priložena pa morajo biti skenirana dokazila, ki so zahtevana v razpisni dokumentaciji. Zaradi varstva osebnih podatkov je potrebno poslane dokumente zavarovati z geslom, ki ga sporočite na kadrovska.sluzba@nijz.si.
Ne glede na način pošiljanja mora prijava prispeti na zavod do vključno 2. 9. 2022 do 12. ure.
Kandidati, katerih prijave ne bodo izkazovale izpolnjevanje zahtevanih pogojev, ne bodo pozvani k dopolnitvi, ampak bodo izločeni iz nadaljnjega postopka.
Razpisna komisija, ki jo sestavljajo člani Sveta NIJZ, bo na podlagi prejetih prijav pripravila seznam kandidatov, ki bodo povabljeni na osebni razgovor, ki bo potekal dne 15. 9. 2022 in na katerem bodo svet zavoda tudi podrobneje seznanili s svojo vizijo razvoja zavoda. Kandidate prosimo, da navedejo GSM številko ali elektronsko pošto, na katero bodo prejeli vabilo na razgovor.
O izboru kandidata bodo vsi prijavljeni kandidati obveščeni v roku 30 dni od objave tega razpisa.
Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo po elektronski pošti na naslovu kadrovska.sluzba@nijz.si.
Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti