Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2022 z dne 15. 4. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2022 z dne 15. 4. 2022

Kazalo

Št. PKO-358-P/22 Ob-2135/22, Stran 1284
Splošna bolnišnica Izola Ospedale generale Isola, Polje 40, 6310 Izola, ki jo zastopa direktor zavoda mag. Radivoj Nardin, na podlagi 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18; ZSPDSLS-1), 19. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18) in v skladu z ostalimi veljavnimi predpisi Republike Slovenije, objavlja
namero 
za prodajo solastniškega deleža do 19/25 – in nepremičnine z ID znakom: del stavbe 2594-66-38 (Jadranska cesta 11, 6280 Ankaran – Enota 4), po metodi neposredne pogodbe
Namera za prodajo solastniškega deleža je objavljena na spletni strani https://www.sb-izola.si/si/aktualno/razpis-in-javno-narocilo/ in v Uradnem listu RS.
Zainteresirani lahko prevzamejo celotno dokumentacijo namere za prodajo solastniškega deleža (v nadaljevanju: razpisna dokumentacija) na spletnih straneh Splošne bolnišnice Izola: https://www.sb-izola.si/si/aktualno/razpis-in-javno-narocilo/.
Zainteresirani lahko prošnje za dodatna pojasnila v zvezi s postopkom namere za prodajo solastniškega deleža pošljejo po elektronski pošti na naslov: info@sb-izola.si in nives.rener@sb-izola.si, s pripisom »Namera za prodajo solastniškega deleža – Enota 4, do najkasneje (vključno) 3. 5. 2022. Na vprašanja, ki bodo prispela po izteku tega roka, organizator ni dolžan odgovoriti. Odgovore na posredovana vprašanja bo organizator objavil na spletni strani: https://www.sb-izola.si/si/aktualno/razpis-in-javno-narocilo/ in bodo takoj po objavi postali zavezujoči sestavni del razpisne dokumentacije.
1. Naziv in sedež organizatorja prodaje nepremičnine po metodi neposredne pogodbe
Splošna bolnišnica Izola Ospedale generale Isola, Polje 40, 6310 Izola – upravljavec nepremičnine.
Lastnik deleža nepremičnine je Republika Slovenija, Gregorčičeva 20, 1000 Ljubljana.
2. Predmet prodaje
Predmet prodaje nepremičnine po metodi neposredne pogodbe je Enota 4:
– solastniški delež do 19/25-in dela stavbe 38 v stavbi 66 katastrska občina 2594 Ankaran, ID znak: del stavbe 2594-66-38, stanovanje v 2. nadstropju (5. etaži), v izmeri 22,5 m2;
v večstanovanjski stavbi na naslovu Jadranska cesta 11, Ankaran, z identifikacijsko številko stavbe 2594-66, stoječe na parceli 284/3 k. o. 2594 Ankaran.
Vsakokratnemu lastniku dela stavbe 2594-66-38 pripada solastninska pravica na splošnih skupnih delih stavbe 2594-66 v nedoločenem deležu.
Del stavbe 2594-66-38 je v katastru stavb pri GURS vpisan s površino 22,5 m2 in uporabno površino 22,5 m2. Iz opravljene cenitve izhaja, da obsega delež 76/100-in oziroma 19/25-in dela stavbe 2594-66-38, v naravi – soba s souporabo kopalnice: sobo (9,6 m2), hodnik (3,2 m2), tehnični prostor (1,4 m2) in souporabo kopalnice (1/2-ica od 5,6 m2), v skupni približni površini 17,0 m2 (17,2 m2 od 22,5 m2). Soba ima samostojen vhod iz skupnega hodnika in je neposredno povezana s kopalnico, ki je v souporabi z lastnikom dela stavbe št. 36. Soba je urejena, v solidnem stanju in zasedena z najemnikom. Soba ima centralno ogrevanje, energent je olje, cisterna je nameščena v tehničnem prostoru (peč v sosednjem prostoru, ki ni predmet prodaje), kjer so še strojne inštalacije in električni bojler za pripravo tople vode. Kopalnica je bila prenovljena leta 2004 in je v dobrem stanju. V istem letu je bila izvedena tudi prenova hodnika, zamenjano je bilo okno v tehničnem prostoru in kopalnici.
Stavba je bila zgrajena leta 1910, ima katastrski vpis in evidentiranih 5 etaž ter 15 delov stavbe (od tega 8 stanovanj), stoji na parceli 2594-284/3, ki v celoti predstavlja zemljišče pod stavbo in splošni skupni del stavbe 2594-66. Stavba nima definiranega pripadajočega zemljišča. Dostop in dovoz do stavbe poteka preko parcele 843/2 k. o. Ankaran, ki je v lasti Republike Slovenije, pravno formalno pa stavba nima urejenega dostopa in dovoza.
Splošno stanje stavbe je zelo slabo, razen severnega dela, v katerem so stanovanjske enote v lasti fizičnih oseb. Večina zunanjega in notranjega stavbnega pohištva je dotrajana in potrebna zamenjave. Stavba ima več vhodov, pri čemer je glavni vhod v stanovanjski del z vzhodne strani. Stavba je priključena na vodovodno, električno, telekomunikacijsko in kanalizacijsko omrežje, nima enotnega sistema ogrevanja. Posamezne stanovanjske enote se ogrevajo ločeno, nestanovanjski deli so brez ogrevanja. Posamezne stanovanjske enote v stavbi imajo ločene (odštevalne) števce za elektriko. Priključek na električno omrežje je začasen, preko obstoječega voda SB Izola, ki bo na podlagi poziva Elektro Primorske – Obnova dotrajanega električnega priključka, št. 04567 z dne 22. 7. 2019, ob predaji nepremičnine kupcu ukinjen. Kupec bo moral sam poskrbeti za ureditev novega električnega priključka za Enoto 4.
Iz potrdila o namenski rabi št. 35012-0098/2019(2) z dne 19. 9. 2019 Občine Ankaran izhaja, da se zemljiška parcela 2594-276 nahaja v varovanem območju kulturne dediščine.
Za nepremičnino del stavbe 2594-66-38 je bila izdelana energetska izkaznica, ki je javno objavljena v registru stavb pri GURS. Energetski kazalniki so razvidni iz energetske izkaznice. Glede na leto izgradnje stavbe se lahko domneva, da ima stavba na podlagi 197. člena ZGO-1 v povezavi s 118. členom GZ pridobljeno uporabno dovoljenje, ki se izda na zahtevo strank.
Nepremičnina del stavbe 2594-66-38 je bremen prosta, v zemljiški knjigi je kot solastnik do deleža 19/25-in vpisan upravljavec Splošna bolnišnica Izola. Preostali solastniški delež do 6/25-in je v lasti Radovanke Davidović.
3. Vrsta pravnega posla in sklenitev pogodbe
Prodaja nepremičnine po metodi neposredne pogodbe.
Pred sklenitvijo pogodbe bo moral organizator prodaje nepremičnine po metodi neposredne pogodbe pridobiti še soglasje Sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola ter soglasje pristojnega ministrstva za sklenitev pravnega posla na podlagi izvedene metode neposredne pogodbe.
Pogodba mora biti sklenjena v roku 15 dni po pozivu organizatorja postopka prodaje. V kolikor pogodba ni sklenjena v danem roku lahko organizator odstopi od sklenitve posla.
4. Najnižja ponudbena cena
Ponudbena cena za solastniški delež do 19/25-in nepremičnine z ID znakom 2594-66-38 mora biti najmanj 19.670,00 EUR.
Najugodnejši ponudnik plača na ponujeno ceno še 2 % davek na promet nepremičnin ter nosi vse stroške, ki nastanejo državi ali upravljavcu v zvezi s tem postopkom prodaje nepremičnega premoženja po metodi neposredne pogodbe (cca stroški 3.400,00 EUR; točen znesek stroškov bo znan ob končnem obračunu stroškov, tj. ob sklenitvi prodajne pogodbe).
5. Rok za prejem ponudbe in vsebina ponudbe
Ponudbo lahko oddajo pravne in fizične osebe, ki v skladu s pravnim redom Republike Slovenije lahko postanejo lastniki nepremičnin ter izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo plačane vse davke in prispevke in
– v zadnjih šestih mesecih niso imele blokiranega TRR.
Ponudba se odda na obrazcu z vsebino iz priloge 1 te objave.
Ponudnik mora najkasneje do dne 6. 5. 2022 do 10. ure s priporočeno pošiljko na naslov: Splošna bolnišnica Izola, Polje 40, 6310 Izola, z nazivom zadeve »ponudba za nakup nepremičnine Enota 4 – Ne odpiraj« poslati ali dostaviti osebno v zaprti pisemski ovojnici:
– izpolnjen in lastnoročno podpisan obrazec, ki je priloga 1 te objave,
– kopijo osebnega dokumenta (potni list ali osebno izkaznico) – velja za fizične osebe in s.p.-je,
– potrdilo FURS iz katerega je razvidno, da ima ponudnik plačane davke in druge prispevke, določene z zakonom, ki ni starejše od 15 dni od dneva objave prodaje nepremičnine po metodi neposredne pogodbe (za fizične osebe, s.p. in pravne osebe),
– potrdilo banke, da ponudnik v zadnjih šestih mesecih pred prodajo nepremičnine po metodi neposredne pogodbe ni imel blokiranega TRR (za pravne osebe).
Odpiranje ponudb ne bo javno.
Ponudniki bodo o rezultatih zbiranja ponudb obveščeni na njihov elektronski naslov, ki ga navedejo v ponudbi, najkasneje 7 dni po zaključenem odpiranju ponudb.
6. Način in rok plačila kupnine
Kupnina se plača v 30 dneh po sklenitvi pogodbe na račun upravljavca Splošne bolnišnice Izola in s sklicem, ki bo naveden v pogodbi. Upravljavec bo v petih delovnih dneh po prejemu nakazila preostanka kupnine, nakazal celotno kupnino na posebni račun Ministrstva za zdravje, ki bo naveden v pogodbi.
Plačilo celotne kupnine v določenem roku je bistvena sestavina pravnega posla. V kolikor kupnina ni plačana v roku, se šteje posel za razvezan po samem zakonu.
Zemljiškoknjižno dovolilo za vpis lastninske pravice na nepremičnini v zemljiško knjigo ni sestavni del pogodbe in se izroči po prejemu celotne kupnine.
7. Pogajanja o ceni in o drugih pogojih ter sklenitev pogodbe
V kolikor bo v roku prispela več kot ena ponudba, bodo izvedena dodatna pisna pogajanja o ceni in o morebitnih drugih pogojih pravnega posla.
Pogodba bo sklenjena s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo odkupno ceno.
Cene in drugi elementi ponudbe, ponujeni na pogajanjih, so zavezujoči.
Vse stroške v zvezi s prenosom lastništva (overitve, takse, vpis v zemljiško knjigo in drugo) plača kupec.
Nepremičnina bo prodana po načelu videno – kupljeno, zato morebitne reklamacije po sklenitvi prodajne pogodbe ne bodo upoštevane. Prodajalec ne jamči za izmero površine, niti za njen namen uporabe. Kupec sam prevzema obveznost odprave morebitnih pomanjkljivosti v zvezi s kvaliteto in obsegom predmeta prodaje.
Pred sklenitvijo pravnega posla bo moral upravljavec pridobiti še soglasje Sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola, soglasje pristojnega ministrstva za sklenitev pravnega posla ter izjavo predkupnega upravičenca o ne uveljavljanju predkupne pravice.
8. Predkupna pravica in vlaganja
Glede nepremičnine obstaja zakonita predkupna pravica solastnice stanovanja Radovanke Davidović na podlagi tretjega odstavka 66. člena Stvarnopravnega zakonika (SPZ).
Solastnica Radovanka Davidović ima delež do 19/25-in na nepremičnini, ki je predmet prodaje po tej nameri, v posesti kot najemnica, na podlagi veljavne najemne pogodbe, sklenjene za nedoločen čas.
Z nakupom solastniškega deleža na nepremičnini najemna pogodba za solastninski delež do 19/25-in na nepremičnini ne preneha, novi lastnik vstopi v pravni položaj najemodajalca.
V delu stavbe 2594-66-38 je najemnica izvedla vlaganja, ki predstavljajo obsežna nujna investicijsko vzdrževalna dela. Navedena vlaganja so na podlagi cenitve, ki jo je izdelal Salko Pivać, univ. dipl. inž. arh., cenilec in izvedenec gradbene stroke z dne 29. 7. 2021, ocenjena na 10.396,63 EUR.
Najemnica ima ob izselitvi iz stanovanja pravico do povrnitve neamortiziranega dela koristnih in potrebnih vlaganj v stanovanje, skladno z 98. členom Stanovanjskega zakona (SZ-1).
9. Ogled in kontaktna oseba za podrobnejša pojasnila
Za dodatne informacije v zvezi s predmetom prodaje po metodi neposredne pogodbe se obrnite na Nives Rener, univ. dipl. ekon., tel. 05/660-68-98, e-pošta: nives.rener@sb-izola.si.
Ogled predmeta prodaje bo organiziran izključno dne 22. 4. 2022 od 9. do 10. ure na kraju samem. Interesenti se morajo na ogled obvezno predhodno prijaviti na zgoraj navedeni kontakt, vsaj en delovni dan pred datumom ogleda. V primeru, da organizator ne bo prejel prijav za ogled, slednji ne bo izveden. Fotografiranje na ogledu ni dovoljeno.
10. Opozorilo: organizator ali oseba, ki jo predstojnik upravljalca pooblasti, lahko do sklenitve pravnega posla, postopek neposredne pogodbe ustavi, brez odškodninske odgovornosti.
Splošna bolnišnica Izola 
Ospedale generale Isola

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti