Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/2022 z dne 8. 4. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/2022 z dne 8. 4. 2022

Kazalo

Ob-2081/22, Stran 1136
Na podlagi prvega odstavka 6. člena Pravilnika o izvedbi javnega poziva in javnega razpisa za izbiro kulturnih programov in kulturnih projektov (Uradni list RS, št. 43/10 in 62/16) Ministrstvo za kulturo objavlja
obvestilo 
o objavi Javnega razpisa za izbiro ponudnikov za izvedbo projektov na podlagi nacionalnega programa za jezikovno politiko v letih 2022–2023 (oznaka JR-NPJP-22-23)
Ministrstvo za kulturo obvešča zainteresirane prijavitelje, da objavlja Javni razpis za izbiro ponudnikov za izvedbo projektov na podlagi nacionalnega programa za jezikovno politiko v letih 2022–2023, ki jih bo sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo vključevali izvedbo enega ali več naslednjih vsebinskih sklopov: a) Izdelava in/ali nadgradnja e-gradiv za (samo)učenje in kombinirano učenje slovenščine na daljavo, prirejenih za različna okolja, starosti, stopnje znanja jezika in ciljne skupine (npr. za slovenske skupnosti, živeče zunaj Republike Slovenije, ali za začetnike, kot so tuji študenti in priseljenci); b) Vzpostavitev in/ali nadgradnja portala za (samo)učenje slovenskega jezika (e-jezikovni tečaj) za pripadnice in pripadnike slovenskih skupnosti, živečih zunaj Republike Slovenije in/ali za (samo)učenje slovenskega jezika kot drugega ali tujega jezika (e-jezikovni tečaji različnih stopenj); c) Nadgradnja in vzdrževanje jezikovnih portalov ter njihova promocija; č) Oblikovanje temeljnih in specializiranih priročnikov za slovenski jezik; d) Digitalizacija analognega zvočnega arhivskega gradiva (urejenih gradivskih zbirk) nesnovne kulturne dediščine. Namen javnega razpisa je omogočiti učinkovito (samo)učenje slovenskega jezika za različne ciljne skupine, izboljšati opremljenost slovenščine in slovenske jezikovne skupnosti z jezikovnimi viri, priročniki, orodji, storitvami (svetovalnimi in podpornimi), povečati dostopnost pisne kulturne dediščine ter omogočiti dostopnost do teh gradiv tudi skupinam z različnimi posebnimi potrebami v skladu z veljavno Resolucijo o nacionalnem programu za jezikovno politiko 2021–2025.
Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev, namenjenih za dvoletni javni razpis, je 826.741,00 evrov.
Razpis bo trajal od 8. 4. do 17. 5. 2022.
Besedilo javnega razpisa bo 8. 4. 2022 objavljeno na spletni strani Ministrstva za kulturo https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-kulturo/javne-objave/.
Ministrstvo za kulturo

AAA Zlata odličnost