Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2022 z dne 4. 3. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2022 z dne 4. 3. 2022

Kazalo

Ob-1614/22, Stran 798
Na podlagi 53.a in 58. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB5 in nadaljnji) in sklepa Sveta Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje z dne 28. 2. 2022, Svet Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje razpisuje prosto delovno mesto
ravnatelja m/ž
Kandidat mora za imenovanje za ravnatelja izpolnjevati splošne zakonske pogoje in posebne pogoje v skladu s 53., 58., 92., 96., 100. in 107.a členom Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB5 in nadaljnji), in sicer:
– da ima izobrazbo druge stopnje, pridobljeno z univerzitetnim študijskim programom ali z magistrskim študijskim programom druge stopnje,
– da izpolnjuje druge pogoje za učitelja ali za svetovalnega delavca na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje,
– ima opravljen strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja,
– ima pridobljeno pedagoško-andragoško izobrazbo,
– ima naziv svetovalec ali svetnik oziroma najmanj pet let naziv mentor,
– ima opravljen ravnateljski izpit oziroma si ga bo pridobil najkasneje v 1 letu po začetku mandata,
– ima najmanj 5 let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju,
– ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
– ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost,
– ni bil zoper njega uveden kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost (potrdilo sodišča),
– da predloži svoj program vodenja šole.
Na razpis se lahko prijavijo tudi kandidati, ki izpolnjujejo pogoje po 143. in 145. členu ZOFVI (Uradni list RS, št. 12/96 in 64/01), po 43. členu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI-A (Uradni list RS, št. 64/01) ter 9. členu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI-H (Uradni list RS, št. 58/09 in popr. 64/09 ter 65/09 in 20/11).
Kandidat mora imeti pedagoško-andragoške, vodstvene, organizacijske in druge sposobnosti za uspešno vodenje šole oziroma zavoda ter biti usposobljen za delo z računalnikom.
Predviden pričetek dela bo 1. 7. 2022. Delo na delovnem mestu ravnatelja se opravlja za polni delovni čas. Izbrani kandidat bo imenovan za dobo 5 let. Za čas mandata bo z njim sklenjena pogodba o zaposlitvi na delovnem mestu ravnatelja.
Popolne pisne prijave s kratkim življenjepisom, programom vodenja in s priloženimi overjenimi kopijami vseh dokazil o izpolnjevanju zahtevanih pogojev ter z originalnima potrdiloma Ministrstva za pravosodje, in sicer potrdilom o nekaznovanosti ter potrdilom iz evidence izbrisanih obsodb za kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, in potrdilo pristojnega Okrajnega sodišča o nepričetem kazenskem postopku, vsa potrdila v skladu s 107.a členom ZOFVI, ki ne smejo biti starejša od 15 dni idr. pošljite v 8 dneh po objavi razpisa na naslov: Svet Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, Šuštarjeva kolonija 7a, 1420 Trbovlje, z oznako »Prijava na razpis za ravnatelja – ne odpiraj«. Zadnji dan prijave je 12. 3. 2022.
Kandidati posredujte tudi elektronski naslov za obveščanje med razpisnim postopkom.
Prijavljeni kandidati boste pisno obvestilo o imenovanju prejeli v zakonitem roku.
Svet Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti