Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2022 z dne 4. 3. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2022 z dne 4. 3. 2022

Kazalo

Št. 129-0001/2022 Ob-1620/22, Stran 762
Na podlagi Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16 in 11/22), Odloka o proračunu Občine Sevnica za leto 2022 (Uradni list RS, št. 194/21) in Pravilnika o sofinanciranju programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Sevnica (Uradni list RS, št. 105/15) Občina Sevnica objavlja
javni razpis 
zbiranja predlogov za sofinanciranje programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Sevnica v letu 2022
1. Naročnik: Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.
2. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje naslednjih programov in/ali projektov s področja:
– socialnega varstva in
– zdravstvenega varstva.
Upravičeni stroški so stroški, ki so nastali pri izvajanju programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva, so v skladu s predmetom in namenom razpisa ter niso sofinancirani iz drugih delov sredstev občinskega proračuna.
Upravičeni stroški prijavljenega programa so:
– stroški dela za izvedbo programa: stroški nadomestil za delo (npr. podjemna pogodba, študentsko delo) in stroški nadomestil v zvezi z delom (npr. potni stroški),
– materialni stroški izvajanja programa (stroški oglaševanja, vabil, plakatov, stroški najema prostora in opreme za izvedbo programa),
– pogostitve (20 % od odobrenih upravičenih stroškov).
Upravičeni stroški so definirani za obdobje od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022.
Kot dokazila za izkazovanje posameznih vrst stroškov se upoštevajo fotokopije računov, potnih nalogov, obračuni stroškov dela oziroma drugih nadomestil posameznikom, avtorskih pogodb. Na listinah, iz katerih ni jasno razvidno, na kaj se nanašajo (na kateri program, projekt), mora izvajalec to ročno dopisati, sicer se strošek ne bo priznal. K fotokopiji računa je potrebna obvezna priloga, in sicer dokazilo o plačilu le-tega.
Neupravičeni stroški so stroški, ki so financirani iz drugih postavk, tekoči stroški društva (telefonija, elektrika, komunalne storitve, računovodske storitve), stroški bivanja udeležencev programa.
Sredstva niso namenjena sofinanciranju:
– programov, ki jih posamezni izvajalci izvajajo kot redne programe (zakonska ali pogodbena obveznost), za katere imajo zagotovljena sredstva iz drugih virov,
– investicij v prostore in nakup opreme izvajalcev programa.
3. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati prijavitelji na javni razpis
Na razpis se lahko prijavijo vsi izvajalci, ki:
– so pravne osebe s statusom društva, ustanove ali zavoda in so po Uredbi o standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 69/07 in 17/08) registrirani za opravljanje dejavnosti socialno varstvo brez nastanitve (SKD 88), dejavnost invalidskih organizacij (SKD 94.991) in/ali zdravstvo (SKD 86) oziroma imajo v svojem statutu/temeljnem aktu jasno opredeljeno delovanje na razpisnem področju,
– so registrirani in imajo dejavnost socialnega varstva ali zdravstvenega varstva opredeljeno v ustanovitvenih aktih,
– imajo sedež organizacije ali podružnico registrirano v Občini Sevnica oziroma ne glede na sedež, če je program/projekt dejavnosti zastavljen tako, da aktivno vključuje najmanj šest občanov Občine Sevnica, ki se izkazuje z obvezno poimensko prilogo aktivnih članov.
4. Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša: 25.000 EUR.
5. Merilo za izbor programov in projektov je Pravilnik o sofinanciranju programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Sevnica (Uradni list RS, št. 105/15).
6. Posredovanje potrebne dokumentacije:
– izpolnjena prijava na razpis in izpolnjeni obrazci iz razpisne dokumentacije (vsi prijavitelji),
– s podpisom in žigom potrjen vzorec pogodbe (vsi prijavitelji),
– kopija odločbe oziroma sklepa o registraciji (tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis),
– temeljni akt društva (tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis ozirom tisti, kateri so v zadnjem letu spreminjali akt).
Posameznemu prijavitelju se lahko sofinancirata največ dva programa. V kolikor prijavitelj na razpis prijavi več kot dva programa, se izbereta tista dva, ki dosežeta najvišje število točk, ostali pa se s sklepom zavržejo.
7. Obdobje za porabo dodeljenih sredstev: dodeljena sredstva na podlagi tega razpisa morajo biti porabljena v letu 2022.
8. Rok za predložitev prijav in način predložitve
Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do vključno 8. 4. 2022 na naslov Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.
Pošiljke, oddane po pošti, morajo biti oddane obvezno s priporočeno pošto najpozneje do 8. 4. 2022 (datum poštnega žiga na dan 8. 4. 2022).
Prijave morajo biti oddane v zaprti kuverti z oznako »Ne odpiraj – prijava na javni razpis – socialno in zdravstveno varstvo za leto 2022« na prednji strani ter obvezno naveden naziv in naslov prijavitelja ali opremljena z obrazcem za opremo kuverte. Prijave, ki ne bodo oddane v skladu s temi navodili, bodo s sklepom zavržene.
Vloge, ki ne bodo prispele pravočasno ali jih ne bo vložila upravičena oseba, bodo zavržene s sklepom. Pošiljatelji vlog, katerih vloge ne bodo popolne, bodo pozvani k dopolnitvi. Vlogo mora pošiljatelj dopolniti v osmih dneh od dneva vročitve poziva. Če pošiljatelj vloge ne bo dopolnil v zahtevanem roku, bo vloga zavržena s sklepom.
9. Datum odpiranja prijav za dodelitev sredstev: strokovna komisija, imenovana s sklepom župana, bo z odpiranjem vlog začela v roku enega tedna po zaključenem zbiranju vlog. Odpiranje ne bo javno.
10. Izid razpisa: prijavitelji bodo o izidu javnega razpisa pisno obveščeni najpozneje v roku 30 dni od datuma odpiranja prijav. Z izbranimi izvajalci bodo sklenjene pogodbe o sofinanciranju programov.
11. Kraj in čas, kjer lahko predlagatelji dvignejo razpisno dokumentacijo: razpisna dokumentacija je od 4. 3. 2022 do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Sevnica (www.obcina-sevnica.si). Zainteresirani jo lahko v tem roku dvignejo na Občini Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.
12. Dodatne informacije in pojasnila: Maja Grabrijan, višja svetovalka za družbene dejavnosti, tel. 07/81-61-262 ali 041/480-091, e-pošta: maja.grabrijan@obcina-sevnica.si.
Občina Sevnica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti