Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2022 z dne 11. 2. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2022 z dne 11. 2. 2022

Kazalo

Ob-1363/22, Stran 356
V skladu s 412. členom Zakona o gospodarskih družbah likvidacijski upravitelj družbe Rudnik Kanižarica v zapiranju, d.o.o., Črnomelj – v likvidaciji objavlja
javno zbiranje ponudb 
za prodajo nepremične 
1. Naziv in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb: Rudnik Kanižarica v zapiranju, d.o.o., Črnomelj – v likvidaciji, Kanižarica 41, 8340 Črnomelj.
2. Predmet prodaje
Nepremičnina katastrska občina 1540 Dobliče parcela 2342/326 (ID 6725512), ki v naravi predstavlja nezazidano stavbno zemljišče v izmeri 576 m2. Na parceli je kompletna infrastruktura in je utrjena z gramozom.
Območje, kjer se nahaja zemljišče, se ureja z določili Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Črnomelj in Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Tehnološko razvojno industrijsko središče (TRIS) Kanižarica.
Izhodiščna prodajna cena: 14.400,00 €.
V izhodiščni ceni ni zajet DDV, ki se prišteje k pogodbeni ceni in ga plača kupec.
3. Pogoji prodaje
Nepremičnina bo prodana najugodnejšemu ponudniku, kriterij za določitev najboljšega ponudnika je najvišja ponujena kupnina.
Nepremičnina se prodaja po načelu videno-kupljeno.
Kupec je dolžan poleg kupnine in DDV plačati še stroške sklenitve pogodbe, stroške notarja in vknjižbe v zemljiško knjigo.
Na javnem zbiranju ponudb lahko sodelujejo pravne osebe, samostojni podjetniki ali fizične osebe, ki resnost svoje ponudbe izkažejo s plačilom varščine v višini 10 % od navedene izhodiščne cene za nepremičnino, ki jo morajo najkasneje do vključno 28. 2. 2022 plačati na račun št. SI56 0243 0001 3610 117, ki je odprt pri NLB d.d. Plačana varščina bo uspelemu ponudniku vračunana v kupnino ali zadržana, če iz razlogov, ki niso na strani prodajalca, ne bo sklenil kupoprodajne pogodbe, neuspelim ponudnikom pa vrnjena brez obresti v roku 15 dni po končani izbiri.
4. Pogoji za udeležbo in rok za oddajo ponudbe: ponudba za nakup mora vsebovati izpolnjen obrazec, ki je priloga javne objave in dokazilo o plačilu varščine, ki ju je potrebno predložiti do 1. 3. 2022 do 12. ure v pisni obliki s priporočeno pošiljko ali osebno na naslov naročnika Rudnik Kanižarica v zapiranju d.o.o., Črnomelj – v likvidaciji, Kanižarica 41, 8340 Črnomelj, v zaprti ovojnici s pripisom: »Ne odpiraj – ponudba za nakup nepremičnine«. Na ovojnici naj ponudniki navedejo svoj naslov.
5. Pravočasno poslane in popolne ponudbe bo obravnavala komisija, ki jo imenuje likvidacijski upravitelj Rudnika Kanižarica v zapiranju d.o.o. Črnomelj – v likvidaciji. Ponudniki bodo o izidu postopka pisno obveščeni v roku 15 dni od roka za predložitev ponudbe.
6. Rok za sklenitev pogodbe o nakupu nepremičnine je 15 dni od vročitve obvestila o izbiri najugodnejšega kupca, rok plačila pogodbene vrednosti pa 15 dni po podpisu pogodbe, oziroma pred overitvijo pogodbe pri notarju. Neupoštevanje pogodbenega roka plačila je razlog za takojšnjo razvezo kupoprodajne pogodbe, prodajalec pa zadrži vplačano varščino.
7. Prodajalec lahko kadarkoli odstopi od prodaje, ni dolžan sprejeti nobene ponudbe in tudi ni zavezan k sklenitvi pogodbe o prodaji, dolžan pa je vrniti plačano varščino.
8. Podrobnejše informacije lahko interesenti dobijo na e-naslovu rudnik@siol.net.
Rudnik Kanižarica v zapiranju d.o.o., Črnomelj – v likvidaciji 
Priloga: Ponudba za nakup zemljišča

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti